ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Verejné WC bude opäť otvorené aj počas zimy. Musel prísť podnet od občana?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď /  Pred 3 dňami uverejnil občan mesta na sociálnej sieti Bistro Galéria nasledovný podnet s fotografiami:

Chcel by som sa takto verejne ospravedlniť poslancom, ktorí bojujú za pretrvanie spojenia Kultúrnej a sociálnej komisie svojim zdržovaním sa na hlasovaniach. Ani ja som dnes nevedel, kam mám seredský fenomén zatvorených toaliet zaradiť. Zdá sa mi to nekultúrne(KULTÚRNA KOMISIA?), volá sa to sociálne zariadenie(SOCIÁLNA KOMISIA?), keď vykonám potrebu vedľa, čo na to Komisia pre rozvoj mesta a životného prostredia? Komisia finančná a majetková musí odsúhlasiť opravu? Dostane nejaký turista pokutu, keď príde autobusom a bude bežať k mestským toaletám a pre ich nefunkčnosť spácha potrebu pod kamerou Mestskej polície? Zároveň mám slogan pre budúcich kandidátov do nášho mestského aparátu:

,,SFUNKČNÍM MESTSKÉ ZÁCHODY!!!“

Komisie mesta Sereď spojte sa a sfunkčnite nám záchody.
Ďakujem a krásnu nedeľu.
Richi 

zdroj: Bistro Galéria FB

– – –

Následne dnes na podnet občana reagovala referentka komunikácie mesta Ing. Slahučková svojim článkom:

Verejné WC pri autobusovej stanici bude opäť otvorené aj počas zimy

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie mesta Sereď /1. MAR 2023/  Dvere verejného WC v malom parku pri autobusovej stanici sú  už niekoľko rokov otvorené iba od jarného do jesenného obdobia, a tak počas zimy toalety neslúžia svojmu účelu.

K ich uzatvoreniu prišlo po tom, ako sa stali útočiskom rôznych neprispôsobivých občanov. Ľudia bez domova ju využívali ako alternatívu na prespávanie, toaleta bola znečisťovaná nad rámec udržateľnosti, potrubie bolo upchávané textíliami, z jej priestorov zmizli ohrievače a dokonca niekoľkokrát aj batérie na vodu.

Na podnet občanov mesta sa však pristupuje k opätovnému otvoreniu verejného WC aj počas zimy a to už od pondelka 6. marca. Radnica ďakuje za návrh na vylepšenie komfortu v meste a hľadá možnosti ako zabezpečiť chod verejného WC tak, aby sa doňho nikto nebál vstúpiť. Prosíme zároveň návštevníkov o dodržiavanie čistoty a poriadku WC. Otvorené bude každý deň v čase od 5.00 hod. do 21.00 hod. 

foto: MsÚ

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Všetko je len o ľuďoch ako sa budú správať, tak bude wc vyzerať. Je strašné, keď ste vonku „hlavne v zime“ (sa vám chce skôr na toaletu-ženy) a NEMÁTE KAM. HAMBA.

  2. Je potrebne uvedomit si, ze na absenciu OTVORENYCH verejnych toaliet v 21. storoci v meste statu v centre Europy, poukazujeme uz roky.

    Za byvaleho vedenia mesta radsej tolerovali osrané steny budov pri outobusovej stanici a ludske hovna v krikoch a odtial vetrom rozfukovane osrate papiere po verejnom priestranstve, ako keby mali zabezpecit funkcne toalety.

    Keby sa jednalo o nejaky nadstandard, alebo luxus, no ide o uplne beznu a prirodzenu potrebu kazdeho cloveka. Vlastne sa hovori, ze podla zachoda poznas narod a kazdeho cloveka.

    Taky seredsky stredovek…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img