ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Nezabrzdené auto zablokovalo parkovisko pred OD Jednota

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Včera popoludní prejazd cez parkovisko výrazne skomplikovalo osobné motorové vozidlo SKODA bielej farby, ktoré sa nezabrzdené samovoľne z parkovacieho miesta zosunulo priamo do strednej časti parkoviska slúžiacej na prejazd áut.

Najskôr si niektorí vodiči mysleli, že ide o nevhodne zaparkované auto a rozčuľovali sa, keď auto museli obchádzať po stranách.

Na miesto bola privolaná hliadka MP, ktorá auto zatlačila do parkovacieho boxu, z ktorého vďaka zákonom fyziky vycúvalo. Následne kolesá vozidla policajti podopreli na blízku nájdenými kusmi betónu a na predné koleso mu osadili tzv. „papuču“, aby zabránili poškodeniu vozidla neskôr odchádzajúcim vodičom.

Je šťastím nielen pre nepozorného, či neskúseného vodiča (vodičky), ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky a tiež parkujúcich vodičov, že terén parkoviska je zdeformovaný a zámková dlažba poškodená natoľko, že to stačilo na ubrzdenie cúvajúceho  auta. Inak by ho ubrzdil až náraz do iného zaparkovaného vozidla.

Kontrolujte si, či neparkujete v kopci a používajte ručnú brzdu, alebo zaradenú rýchlosť, čo zamedzí samovoľnému a nekontrolovanému posuvu auta. Následky na poškodení majetku, ale dokonca aj na zdraví ľudí môžu byť značné.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ak malo elektronickú parkovaciu brzdu, nemuselo byť nezabrzdené.. Jednoducho táto „moderná sprostosť“ zvykne zlyhať. 🤷🏼‍♂️

  2. „Na predné koleso mu osadili tzv. „papuču“, aby zabránili poškodeniu vozidla neskôr odchádzajúcim vodičom“. Zvláštny dôvod osadenia papuče. Zákon taký nepozná.

  3. Pointa článku je ukrytá v jednej vete:
    „že terén parkoviska je zdeformovaný a zámková dlažba poškodená“.

  4. Ale Veselický mu pred rokmi v časti O nás napísal, že:
    Nezávislosť vnímame ako možnosť uverejňovať vlastné názory bez ohľadu na názor tých, čo dnes rozhodujú o veciach verejných a teda o nás samotných.
    Už to neplatí?

  5. dik za velmi podstatnu info👍🏻👍🏻a myslim ze pocet fotiek je nedostacujuci, treba to odfotit z viacej uhlov, dik

  6. O tom vôbec nepochybujem.. Ale 99 % držiteľov vodičského oprávnenia zaťahuje len ručnú, ak nejakú má. Ak nie, spoliehajú sa na tú elektronickú blbosť.
    Príčiny hľadaj aj u pseudo motoristických novinárov, ktorí všetkých idú strašiť, ako parkovať na prevode námaha rozvody.
    Akoby všetci bývali na kopci s 15 % sklonom. 🤦

  7. Súhlasím s komentárom od: Vodič. Dnes už automatické ručne brzdy môžu povoliť. Novšie autá už neumožňujú zaradenie stupňa 1 v parkovacom režime. Funguje len električka ručná brzda nehovorím že to je príklad tohoto autá skodovka to ešte nema ze v parkovacom režime nemôžeš zaradiť rýchlosť majú to len modely od 2021. Kadečo sa tuto mohlo stať

  8. Pre Veselický,to je ten čo pre Sereď nič neurobil!Ba vlastne urobil,zodral si zadok na stoličke kde roky sedel!Nesympatický, starý dedek

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img