ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Opakovaná výzva (predsporová výzva) a upozornenie v súvislosti s OR Dolnostredské

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Slovenský rybársky zväz, mestská organizácia Sereď
Čepenská 2533, 926 01 Sereď
IČO: 36 087 793

Adresát:
Obec Dolná Streda
925 63 Dolná Streda 650

 

VEC: Opakovaná výzva (predsporová výzva) a upozornenie v súvislosti s OR Dolnostredské

V Seredi dňa 14.02.2023

Vážená obec Dolná Streda,

obdržali sme od Vás odpoveď, v ktorej uvádzate, že vraj ste ochotní sa vysporiadať za rybiu osádku v OR Dolnostredské. Avšak tento Váš tvrdený zámer ste nepodložili rozpočtovým krytím ani nijakou reálnou ponukou vyrovnania.

Zároveň zmätočne citujete vyjadrenie advokátky v spore týkajúcom sa rýb, ktoré ste vraj nasadili do OR Dolnostredské Vy ako obec. Opakovane bol a je vysvetľovaný našou advokátkou zásadný rozdiel medzi rybárskym revírom a povinnosťami a právami jeho užívateľa či obhospodarovateľa na jednej strane, a tzv. súkromným revírom (podnikaním v osobitnom režime) a podnikateľom na strane druhej. Tieto rozdiely majú priamy dopad a zohrávajú kľúčovú rolu v otázke bezdôvodného obohatenia, o ktorého vydanie ste Vy žalovali a spôsobu, akým ste ho vyčíslili. Náš výnos ako organizácie SRZ nie je totožný, a vzhľadom na rozdielnu právnu úpravu nemôže byť totožný, s príjmom podnikateľa na súkromnom revíri. Nepochopenie či popieranie týchto rozdielov Vás stálo prehratý súdny spor. Vo vzťahu k Vami nasadeným rybám, skutočne platí, že SRZ a jeho jednotlivé organizácie jednotlivé ryby nepredávajú, nespeňažujú ich, a tak sa týmto spôsobom bezdôvodne neobohacujú na Váš úkor.

V našom liste sme Vás ale vyzývali, vzhľadom na právny názor Váš, ako aj právny názor MŽP SR a NSS SR – a to ste odignorovali!!! – aby ste sa zdržali zásahov do nášho vlastníckeho práva, a teda aby ste žiadnym spôsobom nenakladali s našimi rybami v OR Dolnostredské, najmä aby ste nikomu neumožnili ich lov a prisvojovanie si. Takýto bezzásahový stav (zdržanie sa lovu rýb) by mal trvať až do vyrovnania sa medzi Vami a nami za ryby v OR Dolnostredské, ktoré plánujete užívať. Zároveň sme Vás vyzývali na poskytnutie informácií o odlovených rybách z OR Dolnostredské počas Vášho prevádzkovania OR Dolnostredské ako podnikania v osobitnom režime, aby sme mohli vyčísliť časť požadovanej náhrady, a toto ste tiež odignorovali! Preto o „populizmus“ ide dlhodobo z Vašej strany – ponúkate vyrovnanie, ale zatajujete relevantné údaje, ponúkate vyrovnanie, ale nemáte naň peňažné prostriedky v rozpočte.

Na vyššie uvedené Vás vyzývame opakovane. Následne zrejme až súdnou cestou, čo by sme neradi.

 

S pozdravom,

Ing. Dušan Alina, predseda SRZ MsO Sereď
Peter Strapáč, tajomník SRZ MsO Sereď

 

zdroj: srzsered.sk

– – –

ODPOVEĎ OBCE DOLNÁ STREDA:

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pre Boha, tu odpoved za obec Dolna Streda pisal absolvent pomocnej skoly? Cital to vobec po sebe?
    “…obci Dolna Streda bola…” co bola? “…ako podnikatel obec Dolna Streda musi obec…”
    Ktory zakon ustanovuje podnikatelovi dosiahnut zisk?
    Dalej to uz citat ani nebudem

  2. To posrali v Dolnej Strede. Som zvedavý, kto platí ten súdny spor a advokátov a z akých peňazí to platí hlavne obec Dolná Streda skočili do žumpy a nevedia z toho a platia to občania.

  3. je to pravda pár ľudí sa chcelo nabaliť a zistili že to nebude jednoduché nemajú nato love ani rozum ani ľudí ani auto ani nič ktovie či tam meraju aspoň ph ale aj to pochybujem a takýmto to zverí tento štát nečudujem sa že sme kde sme. akurát mi je ľúto tých detí čo sú v seredskom združení, že neuvidia peknú prírodu v dolnej strede.

  4. Rybári donekonečna platia súdne spory ktoré nikam nevedú a preto tých 50 e navyše ide na sudy Alina a spol nepekne zavádza rybarov

  5. Fero 1. marca 2023, 7:14 – dojdi na clensku schodzu a nebudes musiet vypisovat hluposti, kvoli comu rybari platia 50€ navyse…

  6. Oravec sa nudil doma a tak začal vymýšľať. Čo robí kontrolór obce??? Veď celé to ide z obecných peňazí.

  7. Anonym 1. marca 2023, 0:13 Príkladom je to ako si Dolná Streda vyčistila aj upravila okolie cyklotrasy , zelenky a ramena. Hocikto tam môže ísť a užiť si to. aj deti čo spomínaš. Odpoved ako sa kto chce nabaliť ti dáva sama MO Sered keď si otvoríš ich stránku a vyskočí na teba najdôležitejší oznam zo všetkých oznamov pre rybárov že VRP sú vypredané!!!. Pochopil si komu o čo ide a kto má nabalovanie zakódované v krvi? Je podlost skladať sa teraz na zbytočné súdne spory keď je spor o rybník definitívne s Dolnou Stredou prehratý.

  8. Anonym 9.36,všimol si si aké nehorázne sumy pýta šúry z oravcom za rybárske lístky? A to ešte chcú chytat cudzie ryby.Aj ked majú v seredi najdrahšie lístky na slovensku,alina je oproti týmto dvom iba slabučký amatér.

  9. anonym 2. marca 2023, 9:36 -Preco klames?! Na ziadne sudne spory SRZ MsO Sered sa nikto neskladal, nesklada a pravdepodobne do buducnosti ani nebude.
    Sklada sa na odkupenie pozemkov! Aby sa prave predislo sudnym sporom s vynaliezavcami ako Sury.
    Skopirovane z uznesenia clenskej schodze SRZ MsO Sered:
    -Naďalej sa usilovať ovykupovanie pozemkov pod revírmi, ktoré obhospodaruje SRZ MsO Sereď
    – Navýšiť miestne povolenie na rybolov o50 EUR pre všetkých dospelých členov nad 18 rokov a toto navýšenie použiť výhradne na výkup pozemkov. Peniaze budú evidované na osobitnom účte. Toto platí od 1.1. 2021.

    Zdroj:
    https://srzsered.sk/wp-content/uploads/2020/03/Uznesenie-ČS-2020-a-plán-hlavných-úloh-2020.pdf

  10. Anonym 2. marca 2023, 14:53 ak si myslíš že súdne ťahanice s Dolnou Stredou sú za fazulky tak máš pravdu a ja klamem. Alebo neklamem a zaplatíme to my rybári na úkor zarybnenia a zo zvýšenia ceny lístkov.

  11. Anonym 2. marca 2023, 17:12 – ty si najprv tvrdil, ze sa skladame na sudne spory a ked som ti to vyvratil, zrazu sa tu vykrucas zo zvysenim ceny listkov a zarybnenim. Clenstvo v SRZ je dobrovolne, takze ak sa ti nelubi, nikto ta povolenie nenuti si kupovat. Pripadne mozes prestupit.
    Co tak miesto vyplakavania na SOL prist na clensku schodzu? Ludia co pridu a pytaju sa, tym tam odpovedia. Keby si tam aspon raz bol a zaujimal sa a ne len frflal na nieco comu nerozumies, zistil by si, ze MsO nezije iba s predaja povoleni.
    A co navrhujes fazulka, nesudit sa a nechat rameno Dolnej Strede? Nabuduce ked sa ti nebude pacit ucet za elektriku na rybarskom dome, tak budu ti vydavat rybarsky pri sviecke aby nemali elektriku na ukor zarybnenia, alebo ti nezvysili cenu povolenky?
    Ked si rozratas necelych 240€ za povolenku na cely rok, vychadza to na den menej ako 0,66€. Menej ako cigarety, poldeci, pivo… a este si v prirode.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img