ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Sereď 2023: Lipy pred Raketou budú chýbať

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Neviem, z akého dôvodu zmizli lipy pred Raketou, dovolím si však povedať, že tam budú chýbať. Či sme našli dôvod ich odstrániť kvôli starobe alebo boli odstránené kvôli príchodu novej sochy sv. Jána Nepomuckého, nie je podstatné.

V letných mesiacoch nás chránili pred slnkom a verte mi, že slnečníky to nezachránia. Viem o čom hovorím, niečo som tam prežil. Lipy tak zostali už len na fotografiách z tohto aj minulého storočia.

Richi

zdroj: Bistro Galéria Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. aký debil dal vypilovať 50 ročnú lipu pri bývaléj autoškole na Pažitnéj ulici a Ďalšie 3 stromi len aby nejaký chamtivecsi tam postavil výškový dom ,a či tie prízemné domy čo sú cez cestu nebude to vadiť uživatelom?to moholdopustiť len úplatný človek z MsǓ

  2. množíte sa tu ako šváby a potom sa čudujete…Sereď ale nenafúknete, kam sa môže toto mesto rozšíriť? čím viac ľudí, tým menej stromov…a tým viac áut…a bude horšie…v Seredi chce žiť viac ľudí ako toto mesto zvládne… priemyselný park je pre toto mesto prekliatím…tu by malo byť cca 12 tisíc obyvateľov podľa mňa…no ale okrem 16000 domorodcov je tu koľko Srbov, Ukrajincov apod? vie to vôbec niekto? a má tu vôbec niekto víziu ako bude toto mesto vyzerať o 10 rokov? bude sa tu dať normálne žiť?

  3. Ale stromy, ktoré sa až nakláňajú a držia iba silou vôle, tie nechávajú. Len pekné a zdravé stromy nechávajú vypíliť, keď má niekto o to miesto záujem. To, čo je na Pažitnej ul., to sa len tak inde nevidí, len v Seredi.

  4. Vieš ty naše teliatko, drevo z práchnivého stromu zle horí ale zato drevo zo zdravého stromu a po vysušení tak to je iné kafe… prípadne ak to bola lipa možno niekto potreboval drevo na výrobu huslí , možno aj rómsky čerti z cumrovarskej… či?

  5. Lipové drevo používajú aj rezbári na vyrezávanie sôch. Na to treba zdravé drevo, nie sprachnilé. Možno, že si tieto lipy niektorý rezbár kúpi.

  6. Tento výrub stromov v poslednom období je až zarážajúci. Žijem v tomto meste od narodenia a ten detail, keď niečo v tom známom prostredí chýba,je ako by vám zrazu chýbal prst. Kompetentní odborníci na meste chýbajú,mesto netvoria v prospech ľudí,čo tu žijú. Mesto netvorí len okolie Mestského úradu a kostola, sú to aj priestory medzi bytovkami, okrajové ulice, prístupové cesty, malé zelené plochy. Všade tam,kde bývame a žijeme. Čo som v cudzine videl,máme suverénne najhoršie značenie ciest a prechodov pre chodcov,nájazdy na chodníky pre kočíky alebo invalidov. Stav chodníkov radšej nekomentujem. Máme tu veľa havárií v meste hlavne kvôli rýchlej jazde. Už dávno mala byť obmedzená rýchlosť na všetkých dlhých uliciach v intraviláne značkami aj spomalovacmi. Vyhnať z mesta rýchlu jazdu, prenechať ju pěším a cyklistom. Údržbu zelene stromov zveriť odborníkom, vyhnať techniku na čistenie z garáže ,zverejniť harmonogram čistenia a údržby zeleně,aby obyvatelia mali možnosť kontroly. Dajme novému vedeniu pomyselných 100 dní ,lebo doterajšie žiadna sláva. Ale obávam sa, že príde k nejakému obratu v myslení kompetentných na príklade výrubu týchto stromov. Prečo jednoducho nepreložili tento pomník? Možno by si zaslúžil dôstojnejšie miesto a stromy mohli naďalej po ošetrení žiť. Smutné

  7. Stále sa hovorí o ochrane prírody a o životnom prostredí. Ale len sa hovorí. Okrem výrubu stromov, koľko tisíce hektárov ornej pôdy ničia naši vysokopostavení politici pre zisky cudzincov? Bývalé polia sú miesto pšenice obsiate automobilkami a skladmi. Ich nezujima, že prichádzame o najúrodnejšiu pôdu a tento národ bude odkázaný na dovoz potravín. Hlavná vec, že oni si prídu na svoje. Predajú nás za misu šošovice. Slováci – najsprostejší národ na zemi

  8. Mne zmizla v parku krásna borovica, ktorú som obdivoval 40 rokov….a bola podľa mňa zdravá,čo som videl podľa toho ako som videl peň,čo po nej ostal… Odvtedy,pre mňa park skončil….😥😥😥

  9. Pán Majko nestálo by za to zverejniť kam sa podeje drevo zo spílených stromov? Určite si ho nedovolia zobrať zamestnanci zberného dvora ale niekto kto to “šoféruje”… občanom potom na posmech vyhlásia v rozhlase že si môžu prísť pobrať drevotriesku z nábytku na kúrenie aby oni ušetrili na smetiach a dali si odmeny za ekonomickejšie manažovanie tejto žumpy menom Sere+ď alebo Vykaď alebo Výkal každý si vyberie… a ešte jedna vec kedy konečne zmizne ten odporný nápis s červenýck kamienkov v trojuholníku medzi slovnaftkou a stavmatom….🤮
    Pán Majko do toho ste jediný čo má “gule” 👍

  10. Ja by som dal hlasovat ci ten strasny gycovy napis SERED tam nechat,alebo ho navzdy odstranit,mne to vzdy pripomina Brucha ked idem okolo.

  11. Stromy sú klenoty, mali by sme ich chrániť, zvlášt v mestách. Taký strom rastie 50, 100, 300 rokov…Prináša toľko úžitku, že si to ani neviem predstaviť. Zoťatie stromu by mal byť trestný čin !

  12. Marika. Spamätaj sa! Opýtaj sa ministra Budaja , koľko plnometrov dreva je na Slovensku vyťažených ročne, a čo urobil pre to, aby tomu tak nebolo.

  13. Tie stromy posadila cirkev aby nepomucký nedostal úpal. Nezodpovedních úradníkov Mesta Sereď treba vyhodiť zo zamestnania. Kde aký hajzel čo ma trochu penez si robí čo chce. Keď má na pokutu za vyrúban ie stromov tak tu pokutu mu treba vyrúbit dajme tomu 50000€ a hotovo čo nás po ko… Ko.. To….? Vi.

  14. Veď pracovníčka na životnom prostredí sama upozornila investora, že povolenie výrubu stromov na Pažitnej stratilo platnosť a antidatovala predĺženie povolenia. Zadarmo to určite nerobila. Ale kontrola to antidatovanie ľahko zistí a potom „pá, pá“ milá pani podvodníčka.

  15. Pri všetkej úcte, pri tejto pani zmiznú v Seredi všetky hodnotné stromy. Čím skôr by mal na jej miesto prísť niekto kto má rozum. Dúfam, že nerozhoduje o mestskom parku!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img