ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

V Pate „pochovali basu“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Včera sa konala v Pate batôžková tanečná zábava, ktorá bola poslednou fašiangovou zábavou pred Popolcovou stredou, ktorou sa začína prísny 40 – dňový pôst. Do spevu a tanca hrala hudobná skupina „Veselí starci“.

Keďže koniec fašiangov symbolizuje pochovávanie basy, tento akt bol aj v Pate hlavným bodom podujatia. Jeho základný motív vychádzal z nastávajúceho pôstu, kedy sú zábavy pri muzike zakázané. Parodickú scénku pre prítomných pripravili členovia Miestnej organizácie JDS. Žartovným spôsobom predviedli symbolické pochovávanie hudobného nástroja – basy, pri ktorom vystupovali postavy kňaza so sprievodom, ale i smútiacich pozostalých. Kňaz parodoval obrad rozlúčky pri cirkevnom pohrebe a ohlasoval koniec zábavy, ktorú symbolizovala basa. Súčasťou ceremómie bol spevný prednes a veršované slová, zamerané na miestne, dedinské pomery. Celý akt sprevádzal nárek prítomných plačiek.

Prítomným sa scénka pochovávania basy veľmi páčila a účinkujúcich odmenili dlho trvajúcim potleskom.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Super ozaj to Pata zas pekne pripravila. Inak pekné bolo aj ráno darcovstvo krvi, kde bola tiež úžasná účasť a skvelá atmosféra. Pata klobúk dole, opäť nesklamala.

  2. Vďaka Štefanovi to bolo všetko pekne zdokumentované cely priebeh
    pochovávania basy, veľká vďaka starostovi obce a klubu dôchodcov za ich program.

  3. však dobré stale ti isti ,čo sa všade pchaju., ako inak nič moc iba si niekto robi meno a oni k tomu prisluhuju., , inak darcom krvi patrí vdaka., nie cirkusu

  4. Anonym (21.03). Keby nebolo tých (čo sa všade pchajú), tak v Pate sa nič nedeje. Nič tomu nebráni, aby si sa k tomuto „cirkusu“ pridal a urobil niečo pre občanov obce aj Ty. Možno máš veľa dobrých nápadov, len nemajú možnosť z tvojej hlavičky kam vypadnúť.

  5. Za kavu co ti zaplati robis sluzbu osobe v minulosti ktora sedavala za jednym stolom Paulus Vasarab Kovac Kocis Papay atd ..
    Oznamenie podat dobre by bolo nie Sered , odstupene to bude na GA tak rovno tam Dakujem

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img