ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Fašiangy v Pate

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Obdobie od Troch kráľov do Popolcovej stredy nazývame fašiangy. Fašiangy sú prechodom medzi zimným a jarným obdobím. Počas nich prevláda bujará zábava, organizujú sa svadby a zabíjačky. Hlavne posledné tri dni sú vyplnené zábavami, pitím alkoholu a jedením. Fašiangové oslavy idú už tradične ruka v ruke s plesmi, bálmi či tanečnými zábavami. Bolo to tak v minulosti a uchovalo sa to dodnes. Aj keď sa mnohé tradičné zvyky vo väčšine miest a obcí už vytratili, tie najdôležitejšie z nich stále prežili a dodržujú sa aj v súčasnosti.

Aj v Pate sa včerajšia sobota niesla v znamení fašiangových osláv. Na Obchodnej ulici sa stretli stovky návštevníkov, aby sa zabavili a pochutili si na zabíjačkových špecialitách , tradičných fašiangových šiškách a kapustnici, ktoré pre nich pripravili zamestnanci Obecného úradu v Pate a viacerí dobrovoľníci. O kultúrny program a veselú zábavu sa postarali žiaci základnej školy, dychová hudba Šintavanka, hudobná skupina Jerry Band a spevácka skupina Stará Chasa.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Toto mi chýba v Seredi. Nejaké takéto maličké akcie, kde sa stretnú ľudia najedia sa zabavia a neminú mailand peňazí. Páči sa mi, že v Pate sa udržiavajú staré zvyky a je tam vždy príjemná atmosféra. Klobúk dole že dedina myslí na svojich a keď majú možnosť, urobia takéto milé rodinné akcie a posedenia. Sereď opäť nula bodov!

  2. Chyba Vam tu najvacsi pan ze Paty p. Valenta , co uz ho zavreli? za machinacie tunelovanie FC NItra ,
    Adrianka ,Alenka , Vasurekova ,mu budu nosit do basi xanax, lexaurin na com teraz fici posraty od strachu chodi radsej do Seredi na kavu v

  3. Pekna akcia obce , drzme palce starostovi v dalsich rokov jeho prace Prehra pri volbach sa Pata premenuje na Valentovicovo
    To by znamenalo rozbitie vsetkych organizacii , podriadenie jednotlivcov velkemu tlstemu sedivemu prasatu Valentu ,Nakoniec strazenie nasich vernych zienok v domacnosti pred touto osobou

  4. Pekna akcia obce , drzme palce starostovi v dalsich rokov jeho prace Prehra pri volbach sa Pata premenuje na Valentovicovo
    To by znamenalo rozbitie vsetkych organizacii , podriadenie jednotlivcov velkemu tlstemu sedivemu prasatu Valentu ,Nakoniec strazenie nasich vernych zienok v domacnosti pred touto osobou .

  5. Zatko jeho Caplin Sukenik , ciganecky lubi , vypisuje romaniky
    Skarchuvany velky talent futbalista sa po pate prevaza na tragaci z vleckou

  6. Riešite tu totálne somariny. Podstatné je že bola fajn akcia pre obec. A veci nechajte tak, ako sa hovorí na každú sviňu sa voda varí.

  7. Máš pravdu. Tu sa jedná o to, ako sa obec stará o svojich občanov a využíva každú príležitosť aby sa stretávali a spoločne strávili pekné chvíle. Len nechápem, prečo tu musí niekto zabŕdať a to všetko od veci.

  8. Niektorí ľudia musia rýpať, keby sa čokoľvek a akokoľvek dobre niečo urobilo. Urobí sa niečo – zle je. Neurobí sa -tak isto. Vie niekto povedať, čo vlastne chcú? Nedá sa to inak pomenovať ako psychická porucha. Vyhľadávajú zámienku ako sa odreagovať a tak zneprijemňovať život iným. Mali by vyhľadať odbornú pomoc.

  9. Presne tak ako som spomínal super akcia pre obec a tu je viac ako polovica komentárov nenávistná až stupidná. Radšej keby sme podporovali obce a mestá aby takýchto akcií bolo čo najviac. A hlavne nekydali na seba okydance, ale pomáhali jeden druhému.

  10. Valenta pre spolocnost urobil najviac
    Rozbil polovne zdruzenie , mudri zutekali do inych pol. zdruzeni
    Vaska dostal na kapacky nakoniec po vsetkych infarktoch smrt
    Adrianu odhodil ked sa chcela rozviest zo svojim manzelom
    Vasulkovej slubil postavit pekaren no nakoniec stavala komin Maroskovi

  11. Zuzanu podvadza ten jej chaplin sopornanskou ciganou lebo ked zbadal svoje novonarodene dieta zistil ze asi spadlo z porodneho stolu ma narazeny ksicht celi svoker Marosko

  12. Preco furt ked sa napíše článok o Pate musíte do toho zaťahovať meno Valenta? Sak ho nejajte tak. Kazdy si žite svoj zivot a neriešte iných. Ked viete ze sa dopustil trestného činu alebo priestupku tak to oznámte na polici. Podajte oznámenie aby to policia riadne vyšetrila a ne sa tu hrdinský schovate pod meno anonym a podobne….

  13. Furt musime zatahovat aby sa nezabudlo na tu sedivu svinu ktora dala svojho spolocnika na kapacky , ktora si privlastnila polovny revir ktori vybavoval nebohi p.Lukac od ktoreho zobral uplatu pre doktora no ta skoncila iba Mrosko vie a pan boh , nezabudajme na samovznietenie firmi IZOTEX , spolocne polovacky zo Starostom Dolneho chotara Dorom ,

  14. Pekná akcia v Pate, poďakovanie patrí Starostovi a všetkým pracovníkom OU. Poďakovanie patrí aj p. Hubinákovi za zdokumentovanie priebehu celého podujatia. A tie nevhodné komentáre iných osôb sú v tomto prípade nedôstojné! Preto buďme ľudia a správajme sa k sebe priateľsky a nie urážlivo!

  15. Vážení. Keď máte problém s pánom Valentom tak si to s ním riešte pod svojim skutočným menom. A nezaťahujte do toho stále rodinu Vaškovú a nášho mŕtveho otca. Už stačilo.

  16. Za prve ten kto sem dal komentar a vydaval sa za mojho otca Vasulku je sam prasive prasa.To co si dovolujes vydavat sa za mojho otca napis si sem svoje prave meno a noe Vasulka co tu spinavosti hadzete.Moj otec by v zivote nenapisal taky komentar O co vam ide.Aj moju mamu aj mojho otca nechajte na pokoj a nie tu pisete hluposti a vydavate sa za nich.Moji rodicia nenapisali ani jedno slovo .Som zvedava kto sa skryva za falosne mena aka svina hnusna.Ked si taka frajerka alebo taky frajer tak si pis za seba a nie za mena mojich rodicov.

  17. Pekný dobrý deň všetkým. Ako tak čítam vaše komentáre nedalo sa nevšimnúť si meno môjho otca a dosť pravdepodobne tu píšete aj v mene mojej mami. Naozaj neviem kto môže byť tak primitívny a písať v mene Vasulku. To meno , ktoré tu píše nieje môj otec a poprosím vás , aby ste si ho nebrali do úst. Nezníži sa na vašu úroveň podaktorych zúčastnených v komentári. Ani môj otec ani moja mama by nikdy nepísali takéto hlúposti a už vôbec by verejne nikoho neosocovali a neohovarali. Poprosím vás , aby ste s tým prestali. Je mi úprimne ľúto ,ako sa dokážete prezentovať. Ak už chcete niekoho urážať tak si dajte svoje meno a prestaňte sa prezentovať menom druhých ľudí. Ďakujem.

  18. Bývam v útlej bažine hneď kúsok za Patou. Našiel som na internete tento nadherný príspevok. Hneď sa mi rozžiarili moje očičká, že sa to týka Paty.
    To je tam kde mám svoju žabacinku. Aby sme mali v tom jasno. Zvedavo som nastražil uši čital si komentáre a keď už-už mal prísť koniec, priposral som sa. Následne som musel spraviť voči tomu opatrenia a vykupať sa vo svojom rybníčku. Voda bola studená predsa len je zimné obdobie február. Pociťoval som to aj na guľkach, ktoré mi prešli od čriev cez pečienočku a žaludok až do krku. To je zima. No všetkou problematikou bolo to, že tu veľa ľudi píše sračky pod cudzím menom. Bol som z toho smutnučký a vyronil som nejednu slzičku.

  19. Pisat anonymne o druhych ludoch dokazu len ludia s estebackou minulostou ktori to maju geneticky dane a tu clovek ktory sa skryva za rozne mena v komentaroch je prave ten ktory svoje problemy hadze na druhych a bude ich mat asi viac je to clovek ktory nema v obci ani jednejo kamarata v zivote nikomu nepomohol a vsetko sa mu vrati lebo skusal robit zle v soporni kde kazdy vedel kto topise na ludi v obci a tak isto sa vie kto to robi aj v pate takze stb funguje

  20. Na zaklade informacii uz konecne podajte trestne oznmenie , ved zide iba pravda ktora je verejne znama ci uz o Valentovi ci o samovznieteni Izotexu ci o polovnom zrduzeni ci uz o futbale , ci uz v minulosti sa vyhrazanie osobam odrhnutim hlav . platenie vypalneho , trestneho znamenia za tunel FC Nitra atd atd

  21. Majko ,das zaplatit kavou od pana ktori bol sucastou zivota , Vasarab ,Paulus, Kovac , Dora, Kocis , poskok toto tlste prasa uz iba kope
    Trestne oznamenie nepodavaj v Seredi odstupia to na dalsie konanie do GA iba pre rychlost konania , prestuduj paragraf 339 nadrzovanie …

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img