ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Národná rada Slovenskej republiky dnes verejne označila ruský režim za teroristický

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Národná rada Slovenskej republiky dnes označila ruský režim za teroristický. Poslanci NR SR prijali uznesenie, v ktorom okrem toho opätovne odsúdili ruskú agresiu a vyjadrili podporu Ukrajine. Zároveň  NR SR vyzvala slovenské inštitúcie, aby nepodceňovali hrozbu ruskej hybridnej vojny.
Za uznesenie hlasovalo 78 zo 120 prítomných poslancov.
Za zdôraznenie stojí  fakt, že hlasovania sa zdržala väčšina poslancov Smeru. Za nebol ani nikto z klonu SMERu strany  Hlas a to vrátane jeho predsedu Petra Pellegriniho. Proti uzneseniu NR SR  hlasovali tiež poslanci Ľuboš Blaha a Marián Kéry a viacero extrémistov.  Pri hlasovaní sa zdržala aj časť klubu Sme rodina a poslanec NR SR György Gyimesi z OĽaNO nehlasoval.
Parlament Slovenskej republiky v uznesení odsúdil rozsiahle útoky Ruska na civilné obyvateľstvo, všetky civilné objekty a kľúčovú energetickú štruktúru, čím trpí hlavne civilné obyvateľstvo Ukrajiny.  NR SR považuje Ruskú federáciu za štát podporujúci terorizmus.
Zákonodarcovia zároveň odsúdili priame aj nepriame vyhrážky Ruska o možnom použití jadrových zbraní a NR SR neuznáva ani konanie a tým výsledky zinscenovaných referend v Doneckej, Luhanskej, Chersonskej a Zaporožskej oblasti. Menované územie naďalej  považuje za súčasť suverénnej Ukrajiny.
Slovenský parlament vyjadril podporu úsiliu o zostavenie zvláštneho tribunálu pre stíhanie zločinov agresie a podporu pre stíhanie zločinov proti ľudskosti a vojnových zločinov vo vojne Ruskej federácie vedenej proti zvrchovanému štátu Ukrajina.
Rovnako NR SR odsudzuje aj hybridnú vojnu vedenú Ruskou federáciou mimo iné aj na území Slovenska. Poslanci vyzývajú orgány činné v trestnom konaní, naše tajné služby a všetky kompetentné orgány, aby túto hrozbu nepodceňovali, nakoľko môže byť ohrozená bezpečnosť v štáte a samotná demokracia.
Ako hlasovali poslanci NR SR?
Tu je výpis z hlasovania:

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Doteraz to nikomu nevadilo? V každej vojne je ničená aj civilná infraštruktúra. V Srbsku, Iraku, Líbyi, Sýrii, všade. Ale nie všade mali prezidenta, ktorý to vedel tak dobre predať a umelecky plakať v mediálnom priestore. Chcem chcem chcéééém, okamžite tanky, ponorky, rakety, kozmické lode, miliardy ihnéééééď!!!!!!! A kto nedá je zlý zlý najhorší. Darmo, je to macher. Na 20 generácií dopredu vystarané.

  2. Na ruské televizi zazněla výzva k úderům proti letištím a logistickým uzlům na Slovensku a v dalších 7 zemích NATO za dodávky tanků a stíhaček Ukrajině! A nešlo o vtip, protože Kreml opravdu zvažuje změnu tzv. úderové doktríny a chce ji rozšířit z letadel nepřítele i na pozemní cesty! Vladimir Solovjov to ve svém pořadu vysvětlil a ani ruští diváci nechápali souvislosti! Slovákům hrozí mobilizace už nejen teoreticky v rámci NATO, ale po výrocích na ruské televizi už docela i adresně!

  3. Tak to chcem videt jak orkovia, co maju druhu najlepsiu armadu na Ukrajine odvazia zautocit na clena NATO. To musia byt ine dobrotky, co ty beres. Seredske to nebudu, tie su kvalitne, to budu nejake Ceske, low quality. Btw. Ten solovjov, to je ten deges, co trepe jak budu do tyzdna v londyne a jak vymazu berlin z mapy? Fakt? Krajina na urovni hdp spanielska ams mansim hdp ako California? Ktorej vojaci kradnu hajzle a umyvadla? Keby nemaju jadrove bomby, tak je do tyzdna po vojne.

  4. Zaroven ti nasi debilkovia priznali ze aj usa su teroristicky stat, lebo robia to iste.
    Len nasi akoze novinari to neporovnavaju, nepisu o tom, lebo su od nich plateni

  5. CNN zveřejnila video, kterak na dobrovolné zdravotníky u Bachmutu zaútočili Rusové protitankovou řízenou střelou.

    pic.twitter.com/N9n7jvJ96k

  6. Solovjlov ma viac synov a ani jeden nenarukoval. To je taky patriot jak nasi Dezolee z Republiky co by isli fajcit kokot prvemu blbeckovi co by sem prisiel na tankoch. Jebnuty Blaha uz ma aj pozyvaci list napisany.

  7. Dezoleee neboj kokôtik čo chvíľka budu pani z Republiky vo vláde. Jaaaj nech teba a tebe podobných aj roztrha od jedu.😁😁😁

  8. Neboj Dezolatik, my nezijeme na svk kludne si zvolte hociake hovna aspon bude zabava vas sledovat jak upadate do este vacsich sraciek. Hlavne treba slovexit a zaviest korunu nech sa mozu spekulanti hrat s vami. Par nemcov zbali kufre a budete zrat ten beton co mate na roliach po novom 😀

  9. USA priniesla trvalú slobodu do Iraku, Sýrie, Líbye, Jemenu, Afganistanu a teraz na cintorínoch slobodne leží státisíce mŕtvych ľudí a to len preto, že USA chcela ropu a plyn zadarmo …zbrane hromadného ničenie, ktoré nejaký zmrd ukazoval v skúmavke bola iba zámienka … hm, prečo vtedy tých 150 šašov nehlasovalo, že USA je teroristický štát ?

  10. Dezole pochval sa mne jebnutej ovci ktorá chodí do roboty v ktorej krajine žiješ a čo porábaš.minimalne musíš byť v ťažkej plnke. Poveeedz nezh trochu závidím.

  11. Ako sa ma ten Solovjov syn?
    Navstevuje gay kluby v UK kde ho prezyvaju „blondacik“

    Mozno nasi dezolati teraz zmenia nazor a budu tolerantnejsi k LGBT komunite.

  12. Dakujem za tip, toho jeho fasistickeho tatka skoro roztrhlo. Krasne.

    Mna by neprekvapilo keby aj on otrcal rit nejakemu Lavrovovi alebo Peskovovi

  13. Vyser sa na neho. Ten dezolat ani netusi, ze ci uz vo vietname, korey, afgane, angole atd, vsade proti amikom stali russi. A o tom, co s ich podporou robili napr. Kmeri…

  14. Ak budu „zdochynat“ budu moct za to taki vlastizradcovia ako ty, ktori budu za vystupenie z NATO a poslu pozyvaci list fasistom do kremla

  15. Samozrejme , unavena Ruska armada ktora na Ukrajine nikam nepostupuje a je 1000km daleko od nasich hranic sa sem neteleportuje. A nezautoci na clena NATO. To zas by bol pre nich strategicky nezmysel.

    Ale cestu pre Vas vlastizradcov vidim v tom ze zapredate nasu krajinu a pridelite ju k Rusku ked uz nebudeme mat vojensku ochranu aliancie

  16. Neviem čo je za človeka ten Vladolf, normálnym spôsobom vyjadrím názor o tom, že sa do konfliktu zapojíme sami a on ma nazve vlastizradcom. Zbytočný pokus o slušnú komunikáciu, on chrlí oheň na všetky strany.

  17. Soros je ten co moze za tvoje vsetky zivotne neuspechy a biedny zivot ked ho mas plne usta a on stym nic nema?

    Alebo vies aspon za seba prijat zodpovednost?

    Bol si na proteste luzy?

  18. Vladolf je obyčajný chmulo,ja už dávno na neho nereagujem.Podla mňa je to holobradok,ktorý je zaťažený komplexami,a tu si ich kompenzuje.

  19. Ale treba uznat, ze vselijaki vagnerovci, kadyrovci, specnazisti, motostrelci ruskej armady sa zatial nijako hrdinsky nevyznamenali. Ukrajinci im davaju krespicu ako amaterom. Jedine co im dobre ide je strielanie do civilistov a do cinziakov. Bola to iba jedna obrovska bublina vytvorena okolo Armady RF. Dufam ze tento rok uz s nou povytieraju ukrajinsku zem ako s handrou. A dufam ze uz bude klud.

  20. Ano ked pozeras jojku a markizu,tak mas taketo informacie,skus aj ine media,nemusia byt zrovna ruske,mam rodinu na ukrajine a tie info sa podstatne lisia,len to vyjde neskor na povrch.

  21. pre 9,58 18. februára 2023, 12:51
    Neviem co mate vsetci z takymi nepodstatnymi kanalmi ako Markiza, Jojka ale ok. Ako mam ich niekde v ponuke, ale nesledujem ich. Urcite ze si viem zohnat informacie sam, presne ako aj ty. Ved toto, pravda raz vyjde na povrch. V to dufam aj ja.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img