ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Zbaví sa mesto kotolne?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ľubomír Veselický /  Pár viet k článku „Poslanci Mestského zastupiteľstva v Seredi môžu podporiť unikátny projekt, ktorý v meste nemá obdobu“

Na začiatok malá oprava názvu článku. Zajtrajšie hlasovanie nebude o podpore či nepodpore unikátneho projektu.

V programe rokovania MsZ v bode 13 písm. E totiž nie je hlasovanie o projekte, ale o výpožičke majetku mesta (bývalej kotolne Z.Š. Jana Amosa Komenského) Rímskokatolíckej cirkvi, Trnavskej arcidiecéze. Preložené do reči faktov to podľa návrhu uznesenia znamená:

– odňatie nehnuteľného majetku, a to plynovej kotolne K3, súp. č. 3064 (ďalej len „plynová kotolňa”) a pozemku, na ktorej je plynová kotolňa postavená – parcely č. 733/3 – zastavaná plocha a nádvorie vo výmere 305 m2 , evidovanej na katastrálnej mape ako parcela registra „C“ (ďalej len „pozemok”), obe nehnuteľnosti sú zapísané Okresným úradom Galanta, katastrálny odbor na LV č. 591, k.ú. Sereď, zo správy Základnej školy Jana Amosa Komenského, Komenského 1227/8, 926 01 Sereď, IČO 37836706 dňom 28.02.2023.odovzdať objekt do užívania CZŠ Cyrila a Metoda v Seredi a výhradné užívané objektu Cirkevnou ZŠ Cyrila a Metoda do 30.06. 2058!

To naozaj volení zástupcovia občanov pôžičkou odovzdajú majetok mesta škole, ktorá má polovičný počet žiakov ako susedná ZŠ Jana Amosa Komenského? Naozaj zopakujú poslanci niečo podobné ako predaj pozemku pri Sokolovni v roku 1993, na ktorom malo byť postavené pastoračné centrum a nestojí tam dodnes? Naozaj si niekto myslí, že v prípade užívania tam CZŠ Cyrila a Metoda pustí aj žiakov ZŠ J. A. Komenského?

Mohol by mi ale niekto odpovedať na otázku prečo mesto Sereď nevyužilo výzvu Plánu obnovy SR a nepožiadalo samo o nenávratný príspevok na prerobenie kotolne?

Alebo už je neskoro? Potom by som mal ešte jednu otázku. Vďaka komu termín na podanie žiadosti mesto zmeškalo? Ak to bol zámer, tak gratulujem. V hospodárení s majetkom sme sa práve vrátili vrátili o 30 rokov dozadu.

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. A čo tak p. Veselicky niečo aj k projektu?
    Máte ho predstavený v článku pred Vašim.Vidím, že ste stále na tej istej vlne. Tomcanyi, Krajcovic Vás stale ukolujú!
    Projekt je svojim významom jedinečný!
    Ja ho podporujem!

  2. Nechce sa mi v tejto pokročilej hodine obsiahlo reagovať, tak len toľko poviem k starej nefunkčnej kotolni…
    …vec prospešná pre žiakov a školy – fuj!
    … projekt súkromného investora zo starej kotolne (Cukrovarská,D.Štúra,Fándlyho) – mňam!

  3. Neviem, pastoračné centrum možná budúce, ako k tomu pozemku došla cirkev, skôr to bol majetok židovský ten pozemok.Cirkev, vieme ako sa dokázala súdiť o kaštieľ v Seredi ktorý ani náznakom nebol nikdy cirkevný. Cirkev bez štátu nie je schopná niečo vlastniť,v skutočnosti cirkev nič nevlastní.

  4. K ZS na Komenskeho ul mam osobny vztah. Chodila na nu moja mama, ja, moj brat a teraz z deviny vychadza aj moj syn. Skutocne tejto skole a jej ucitelom vdacime za vela no neda mi nevyjadrit sa.

    Ano, roky nevyuzitu staru budovu kotolne ziada Cirkevna skola. NIE VSAK SUKROMNA FIRMA, ktora na budove chce zarobit !!

    Cirkevna skola ju ziada pre deti – nie nase, alebo vase, ale DETI OBCANOV MESTA.

    Samozrejme, keby ZS Komenskeho mala zaujem budovu riesit v horizonte roka ci dvoch, alebo aj piatych – je to skola mestska, mala by mat prednost. Lenze… Skola myslim ze kapacity na rozsirovanie poctu ziakov este ma. Budovu nateraz vyuzit pre deti nevie. Ak ju vyuzit bude mat zaujem, bude to mesto stat peniaze. Penazi v horizonte minimalne niekolkych rokov bude treba hodne a zial nevyzera to tak, ze by sme smerovali k dobe blahobytu. Dobre uz bolo.

    Teraz tu je zaujemca o vyuzitie budovy pre deti. Mesto by to nestalo nic a podla slov riaditelky, budova by sluzila aj detom zo ZS Komenskeho. Neviem podrobnosti, asi by to bolo o dohode. Otazka je, ci by bol o nu zaujem…

    V kazdom pripade si myslim, ze poslanci MsZ rozhodujuci o majetku mesta by mali byt nad vecou a mali by hladat moznosti vo verejnom zaujme. A akosi mi nieco napoveda, ze vyuzitie budovy pre deti je vo verejnom zaujme a to bez najmensich pochyb.

    Nerozdeloval by som deti na nase a ich. Deti su to nasich obcanov a budova by mestskou zostala s tym, ze by mesto viac menej nic nestala. Minimalne na prevadzke.

    Nie som veriaci, no toto by nemalo byt o viere, ale skor o pragmatickom zhodnoteni realnych moznosti predlozenych na posudenie tu a teraz.

    A co sa tyka Lubos Tvojho clanku? Vzdy som odmietal utoky typu stary … a pod. Kedze Ta poznam nejaky ten rok viem, coho si schopny a tak Ta beriem s rezervou. Tu mi ale neda nepripomenut Ti hlasovanie za dlhodoby najom Sokolovne za podmienok, pri ktorych sa zastavuje rozum, ci najom tepelneho hospodarstva.
    Kolko by si mal mat, ked bude najom Sokolovne koncit? Tak sto desat? Lubo, ved nie si terminator, a napriek tomu si za to dvihol ruku. A tu spominas datum?

    Bol som pri predstavovani projektu a mam pocit, ze pri rozhodovani minimalne casti poslancov pojde o vselico, len prave deti to nebudu…

  5. ..fakt sa dobre zamyslel ten p.Majko ,po porade u pani viceprimátorky, ktorá sa dobre poradila u „kompetentných“. Ale veď bolo nám pri voľbách dopriate, tak doprajme svojim…

  6. Pre istotu som si to prečítal 2 razy. Tak pán Veselický sa pýta sám seba, prečo nepodal žiadosť z Plánu obnovy on ako mesto. Veď tie žiadosti sa mohli dávať za jeho pôsobenia, prečo vtedy spal a nepýtal sa. Či lepšie je hádzať polená pod nohy aktívnym a šikovným, len aby som zakryl vlastnú neschopnosť?

  7. preco sa veslo nepytal vtedy, ked oddrbali polikliniku, sokolovnu, domovu spravu, kotolne…… ?preco drzal hubu ked ludom tiekla kofola z vodovodu? preco????
    a vobec
    preco sa tu zaoberame hentym onym, nikym?

  8. Budova škôlky za progresom, budova školy na garbiarskej, skolovňa, kotolne, bytový podnik, kúrenie v školách a môžeme pokračovať ďalej. Ktovie, koľko a v vôbec školy ušetria na kúrení. Že tento už nevie niekde čušať a užívať si jeseň života….

  9. Článok asi zabral, lebo z návrhu na uznesenie sa veta „výhradné užívané objektu Cirkevnou ZŠ Cyrila a Metoda do 30.06. 2058“ akosi stratila.

  10. Zaujímavé, že odrazu výhradne užívané Cirkvenou školou zmizlo, panbozkarski farizejski, ešte ani poriadne nezačali, len platy si zvyšovať a už sa rozdrapuju…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img