ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Ocenenie Športovec Národného športového centra 2022 si prevzalo 15 športovcov a 12 trénerov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MŠVVŠ SR |MM|   Ocenenie za športové výkony na významných medzinárodných podujatiach, kvalitnú prípravu aj identifikovanie nových slovenských talentov vo svete športu. To bolo cieľom slávnostného podujatia Športovec Národného športového centra, ktoré sa uskutočnilo v utorok popoludní  v priestoroch Slovenského olympijského a športového múzea.

Ceny laureátom odovzdal minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Ján Horecký, riaditeľ Národného športového centra (NŠC) Vladimír Baluška a ďalšie významné osobnosti.

Ocenených bolo za rok 2022 15 športovcov a športovkýň a 12 trénerov. Prvou kategóriou ocenených boli mladé športové talenty. „Je dôležité podchytiť už v mladom veku talentované športové nádeje Slovenska a rozvíjať ich a prispieť tak k skvalitneniu ich práce. Aj toto ocenenie možno vnímať ako podporu zo strany ministerstva školstva a ešte viac NŠC, ktorých prioritou je predovšetkým aktívne sa podieľať a podporovať výkony športovkýň a športovcov, ktorí aj vďaka tomu môžu dosiahnuť medzinárodné a svetové úspechy,“ priblížil šéf rezortu školstva Ján Horecký.

Dôkazom toho sú mladé džudistky, Patrícia a Lenka Tománkové, medailistky z Majstrovstiev sveta kategórie kadetov, ako aj mladí lukostrelci Kristína Drusková a Daniel Medveczky, ktorí nás prekvapili ziskom bronzovej medaily na Majstrovstvách Európy mládeže v olympijskom luku.

 „Za NŠC sme radi, že i naši najmladší športovci dosiahli kvalitné výkony počas roka 2022. Vrcholoví športovci sa už teraz pripravujú na najvýznamnejšie podujatia tohto roku. Slávnostné oceňovanie je poďakovaním za ich odvedenú prácu a milou spoločenskou príležitosťou, ako sa stretnúť aj mimo športoviska,“ vysvetlil Vladimír Baluška, riaditeľ NŠC.

Za aktívnu propagáciu NŠC a športové výkony si dekrét prevzali karatista Adi Gyurík a tréner karate Peter Macko.

Medzi ocenenými vrcholovými športovcami NŠC bol atlét Karel Šula, ktorý sa na Majstrovstvách sveta juniorov vo vrhu guľou blysol 5. miestom. Laureátom v tejto kategórii sa stala aj nová hviezda cyklistiky Martin Svrček, olympionička a lukostrelkyňa Denisa Baránková, úspešní zástupcovia stolného tenisu Samuel Arpáš, Ema Labošová a Tatiana Kukuľková. Medzi ocenenými bol aj veslár Peter Strečanský, ktorý získal na MS juniorov v Taliansku bronzovú medailu v skife. Ocenenou bola slovenská športovkyňa Zsuzsanna Molnár, ktorá dlhoročne teší domácich fanúšikov získanými kovmi a hodnotnými umiestneniami v zápasení vo voľnom štýle.

Ďalším laureátom, ktorý robí dobré meno NŠC, je aj olympionik v boxe Andrej Csemez.  „Počas obdobia zaradenia mi NŠC vytvára dobré podmienky na moju celoročnú prípravu. Spolu s trénerom je našim cieľom kvalifikovať sa na OH 2024 v Paríži,“ povedal Andrej Bandi Csemez.

Osobitné poďakovanie sa však okrem toho ušlo aj jeho trénerovi.

Týmto chceme vyjadriť veľké poďakovanie aj jeho trénerovi Tomimu Kovácsovi a oboch ich budeme podporovať v príprave na OH Paríž 2024,“ dodal Vladimír Baluška, riaditeľ NŠC.

Ocenenie si z rúk ministra si ďalej prevzala karatistka Nina Kvasnicová, zlatá medailistka na ME v kategórii kumite juniorky, ako aj stálica NŠC, talentovaná olympionička a gymnastka  Barbora Mokošová. „Národné športové centrum mi vytvára podmienky a zázemie na moju prípravu smerujúcu k OH Paríž 2024. Sú mi veľkou oporou v akejkoľvek situácii, celý tím NŠC je pre mňa jedna „veľká rodina“, s ktorou to ťaháme všetci spoločne. Som veľmi vďačná, že môžem byť súčasťou tohto tímu a pomáhajú mi splniť si svoje sny,“ zhodnotila Barbora Mokošová.

Jedinečné okamihy zo stupienkov víťazov a pocity zo skvelých výsledkov by títo športovci však neprežívali bez kvalitnej prípravy, o ktorú sa starajú ich tréneri a trénerky. Za ich výnimočný prístup k práci sa im okrem ich zverencov odvďačilo aj NŠC oceneniami, ktoré si z rúk šéfa rezortu školstva či riaditeľa NŠC prevzali: Jozef Tománek, Viera Hanuliaková, Vladimír Hurban ml., Karel Šula st., Martin Svrček st., Roman Grigel, Jaromír Truksa, Peter Strečanský st., Atilla Raisz, Tomáš Kovács, Martin Zvalo a Daniel Kvasnica.

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img