ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Nedeľa nie je ani rakúsky rodinný teambuilding, ani skratka k Bohu…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Ďalšie už takpovediac zúfalé pokusy za každú cenu sa „zapísať do histórie“ v parlamente skúšajú niektorí poslanci NR SR. Vidiac ich návrhy môžeme konštatovať, že ich odtrhnutie od reality je tak vážne, až by skutočne mali byť vyhnaní  na ulicu živiť sa svojou prácou alebo reálnym podnikaním v podmienkach byrokracie a nelogických obmedzení dlhodobo komplikujúcich život ľuďom v Slovenskej republike.
Po pravidelných pokusoch za každú cenu sa starať do materníc našich žien a diktovania im čo a kedy majú robiť, takmer rovnako pravidelne navrhujú diktovať ľuďom, čo v ktorý deň v týždni majú robiť.
Keby ďalšie obmedzenia a komplikovanie podnikania na občanov títo tragédi skúšali pred piatimi rokmi, by sme mávli rukou. Ale že svoje neukojené ego si dvíhajú po dvoch rokoch prísnych korona opatreniach a počas následkov vojny dopadajúcich na celú spoločnosť, nie je pochopiteľné. Povedané inak, takéto nezmysly v súčasnej dobe môže riešiť fakt len nepríčetný jedinec. Ak je žiaľ jedným zo zákonodarcov rozhodujúcich o našej budúcnosti, by bolo komické, keby však nešlo o tragédiu.
Najlepšie sa k veci na sociálnej sieti vyjadril Michal Havran.

Havran Michal

Zbytočne svätíte nedeľu, keď sa celý týždeň správate v rozpore s tým, čo má metafyzický odpočinok predstavovať. A zbytočne sa v jeden deň “rodinne utužujete” a modlíte, keď celý týždeň sadisticky útočíte na spoločnosť, na jej členov. Nedeľa nie je ani rakúsky rodinný teambuilding, ani skratka k Bohu, ale skôr pripomienka toho, že čas práce a čas odpočinku majú svoj pôvod v pozorovaní prírodného cyklu a v archaických náboženských metaforách. Opäť čelíme nedospelým prejavom náboženstva a magickému fetišizmu v podobe profesionálneho politického kresťanstva.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Zatvoriť obchody až po voľbách inak sa KDH nedostane do parlamentu. Boh nikomu nič nenariadoval ani nezakazoval, to len ľudia odkedy vedia že rok ma 365 dní hovoria ze Boh stvoril za 6 dní svet a v nedeľu odpočíval. Dobrá blbosť.

  2. Anonym 8. februára 2023, 0:24 – ale to je v poriadku, nech teda odpocival a nech odpociva ten, kto odpocivat chce. Ale preco ma odpocivat aj ten, kto si chce privyrobit, kto odpocivat nechce, alebo ten, kto to vidi po svojom?

  3. Doba je taka ze kazdi sa len ponahla za peniazmi. Nedela by mala byt volna, nerobte otrokov tam kde netreba a oddychujte so svojimi rodinami. treba ten cas vyuzit na rozne aktivity a nie len muklovat na niekoho. Ludia toto nevedia sami pochopit tak preto sa to musi dat zakonom. teda dufam ze to konecne prejde a ludia zacnu travit viacej casu spolocne s rodinami. takto to vidim Ja

  4. Ja som za volne nedele. Nie som veriaci. Nie z nabozenskych dovodov. Ked su v nedelu obchody zatvorene, tak sa straca ten zhon beznych dni a vonku su len ludia, ktori si vysli von kvoli vikendovemu odpocinku, nie kvoli nakupom. Je taka ina nalada medzi pospolitym ludom. Robi to z nedele den odpocinku. Ja ako robotnik by som to ocenil. Nech su obchody otvorene v sobotu dopoludnia a od soboty poludnia nech sa vikenduje. Kedysi to tak bolo. Tiez nie z nabozenskych dovodov, ale kvoli potrebam pracujucich.

  5. Havran si o sebe myslis,ze si najmudrejsi?vo Svajciarsku tiez maju v nedelu zatvorene aj tam maju prejavy nedospeleho nabozenstva?Slovensky sedliak sa bude na profesora hrat.Slovac si nevie oddych vychutnavat,len robit ,na fusky chodit,potom,ze v 40tke mavaju infarkty.sme najsprostejsi narod v europe.

  6. Slovak zarába málo keď nebude pracovať v nedeľu bude mať ešte menej. No a štát bude mať tiež menej. Modlenie ešte nikomu peniaze nedonenieslo. Nie len chlebom je človek živý, ale bez penez sa žiť nedá. Možná kadeháci vedia žiť bez penez.

  7. Ahojte, veľa tých takmer 34 rokov po totáči pre nikoho nie je stále dosť . Stále sa v poloprázdnych hlavách / prepáčte , veru aj niekedy celkom prázdnych – vravím o rozume/ niečo udeje a idúúú to medzi ľud natláčať. Raz je to ústavným súdom pozastavená pomsta na bývalých slúžiacich príslušníkoch ozbrojených zložiek, potom tu ten diktát ako sa má v nedeľu žiť, či čo si mám do seba dať pichnúť , a tak. V minulosti za éry kovbojov to mali jednoduché, každý , kto vyrypoval dostal odmenu. Dnes v dobe právnikov sťa maku, alebo v každej ulici aspoň jedna strana, si každá tá hlava čosi zmyslí a myslí si, že rozum dostala. Čo si ja budem robiť v nedeľu o tom páni a dámy z najbližšie postavenej strany k nebesiam veru nebudú rozhodovať . /poznámka, smetisko dejín im je stále málo /. Ba ani tá oná, však viete, čo stále do tých našich žien vyrypuje tu konečne po voľbách čarovať hádam už nebude. A porovnávať Švajčiarsko, či Rakúsko so Slovenskom ? Nuž to je iné café. Poznám to tam , skúste robiť niečo naprieky a pôjdete odtiaľ na veky / myslím tým späť odkuď jsiˇpřišel. Hlavu hore.

  8. Aby si počas nedele a sviatkov privyrobili, podľa mňa nie je niečo v poriadku a to, že ich práca počas riadneho pracovného času nie je dostatočne ohodnotená a aby dosiahli akú-takú úroveň chcú pracovať aj cez sviatky. A že tu niekto dookola kydá, že poklesne hospodárska úroveň, je hlúposť, pretože ten tovar, ktorý chcú kúpiť v nedeľu, môžu si ho kúpiť i počas celého týždňa. Nič výnimočné v nedeľu nepredávajú. A aby sa niekto len premával a zabíjal voľný vo veľkých nákupných centrách, tak to naozaj nemusia byť obchody otvorené. Tie zisky získané počas sviatkov my nepociťujeme. Papier veľa znesie.

  9. Ale tu nejde o to, ci predaju, alebo nie, ci sa premavaju v centrach abo nie. Stat nema co prikazovat. To nech si rozhodnu ludia sami. Pokial chcu makat v nedelu nech sa paci. Pokial nie, Ok, ale bez trestu zo strany zamestnavatela.

  10. Pracujúci človek v dnešnej dobe má totálne už u prdele aký je deň. Keď niekto pracuje krátky – dlhý týždeň tak jednoducho vie že bude v nedeľu robiť a že to má aj inak zaplatené ako keď robí napríklad pondelok.

    Áno je tu potom názor na voľný deň a tou je spoločná nedeľa. Samozrejme že by sme to kvitoval aby jeden deň mali všetci voľný a také rodiny boli „nútené“ byť spolu ale len za predpokladu že zamestnávateľ dá 100% príplatok na iný pracovný bezvýznamný deň zamestnancovi.

    Lenže realita je taká že OLANO si ide kupovať svojich voličov a tou je kresťanou, rómske menšiny a maďarské menšiny.

    Môže si každý hovoriť čo chce ale tato vláda ja obrovská chyba. Počas volieb si obuju topánky aj ľudia čo v živote nešli voliť

  11. V ateistickom Rakúsku to už dávno pochopili.

    A nie je to z náboženských dôvodov. Ide o kultúrnu krajinu, kde nechcú, aby sa z ľudí stali otroci a z krajiny otrokáreň. Nie je to o slobode rozhodovania. Slobodu neísť do práce máš len vtedy, ak je konkurencia.

    Na Slovensku je aká konkurencia a súťaž ? Nijaká. Všade rovnaké platy, podmienky diktuje zamestnávateľ. Keď nebudeš v nedeľu makať, zobere iného.

    A aký to má vplyv na celú krajinu ? Že ľudia sú neustále uponáhľaní, v jednom kolotoči, v strese. Avšak práve takéto „zastavenia“ nútia človeka prehodnotiť veci v živote a nastaviť si ho lepšie. Okrem toho donášky,reštaurácie a internetový obchod funguje nonstop. Ide len o kamenné predajne, teda v dnešnej dobe žiadny problém pre nákupychtivých.

  12. Veď aby sa obchody v nedeľu zavreli je to na nás, stačí prestať chodiť v nedeľu do obchodov a „problém“ sa vyrieši sám 🙂 Neviem prečo by o tomto mali rozhodovať poslanci.
    A zaujímalo by ma koľko z týchto farizejov čo je za zatvorenie obchodov v nedeľu vtedy aj tak chodí nakupovať 😀

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img