ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Predpoveď vidia všetci, ale jazdu prispôsobí na cestách málokto

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  V Trnavskom kraji momentálne evidujeme dva ťažko prejazdné úseky v okresoch Senica a Skalica:

➡️ Radošovce – Mokrý Háj – tvoria sa snehové jazyky
➡️ Sobotište smer Majeričky – súvislá vrstva snehu, neprejazdné pre nákladnú dopravu.

Policajti vyrozumeli cestárov a vy si na cestách dávajte pozor!

❄ NEPODCEŇUJTE SNEH A MRÁZ ❄
Vodičom pripomíname, že najmä počas sneženia, mrznúceho dažďa a poľadovice, je veľmi dôležité, aby ste jazdili opatrne a nezabúdali ani na správnu techniku brzdenia.

Predpoveď počasia je jedna vec, ale aktuálny stav vozovky na jednotlivých úsekoch je vec druhá. Na jednej trase sa z mokrej cesty môže stať po pár kilometroch nebezpečné klzisko. Skúste preto auto počas jazdy pribrzdiť, aby ste zistili aktuálny stav vozovky. Robte to však LEN v prípade, ak tým neohrozíte ostatných účastníkov premávky, napríklad autá jazdiace za vami.

Na aute majte vhodné pneumatiky so správnym dezénom.
Dodržujte dostatočný odstup od vozidiel pred vami, aby ste mali na brzdenie viac priestoru.
Jazdite plynule, „netrhajte“ zbytočne volantom a pri prejazde zákrutami spomaľte. Neprimeraná rýchlosť je jednou z najčastejších príčin nehôd na zimných cestách.

▪️NA ZASNEŽENEJ CESTE HO ŠMYKLO▪️
Policajti riešili dnes ráno dopravnú nehodu, ktorá sa stala na ceste medzi obcami Radošovce a Mokrý Háj v okrese Skalica.

Na mierne zasneženej ceste mal 78 ročný vodič dostať šmyk. V ľavotočivej zákrute prešiel do protismeru a nakoniec skončil prevrátený v poli. Privolaní záchranári dôchodcu previezli do nemocnice na vyšetrenie. Jeho zranenia by však nemali byť vážne. Policajti staršieho muža podrobili dychovej skúške, s negatívnym výsledkom.
Policajti okolnosti nehody naďalej vyšetrujú.

❗Jazdite opatrne❗

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img