ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Mobilná aplikácia pre mesto: Participujte na výbere tej správnej

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Milí priatelia,
postupne pracujeme na zlepšení komunikácie mesta a je čas, aby sme aj mesto Sereď posunuli do doby mobilnej. Obzeráme sa po novej aplikácii do mobilného telefónu, ktorá by bola nielen užitočná, ale aj priniesla pozitívnu pridanú hodnotu do nášho mesta: pre vás občanov – obyvateľov, aj pre nás – pre samosprávu.

Trh ponúka viaceré možnosti a my sa musíme rozhodnúť, po ktorej siahnuť. Preto som sa rozhodol, že spustíme na krátke obdobie proces participácie verejnosti na výbere správnej aplikácie.

Rád by som týmto požiadal tých z vás (nemusíte byť nevyhnutne obyvateľmi mesta Sereď), ktorí máte čas, energiu a ideálne aj praktické skúsenosti s užitočnými aplikáciami. Pomôžte nám nejaký čas testovať aplikácie samospráv a spolurozhodnite, ktorá bude pre naše mesto tá NAJ.

Ak vás táto ponuka oslovila a chcete spolupracovať, kontaktujte mestský úrad Sereď na zuzana.slahuckova@sered.sk a ďalší postup už budeme komunikovať priamo s vami.
Ďakujem vám!

Ondrej Kurbel, primátor mesta Sereď

foto> TVPezinok

 

zdroj: Fb Ondrej Kurbel, primátor mesta Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Na jednej strane zhasíname lampy na protest proti zdražovaniu a na druhej strane ideme robiť aplikáciu? To je žart? Načo je aplikácia Seredi? Veď tu nič nieje… že by drogeriové shopy s presnou lokalizáciou a otváracími hodinami?

  2. Konečne sa niečo mení k lepšiemu. Samospráva sa otvára obyvateľom, aby sa spolupodielali na riadení mesta a aj tak sa náde také Kvéčko, čo mu to vadí. Nedá sa všetkým vyhovieť. No čo už. Aj takí sú medzi nami.

  3. V Seredi aj mestskí policajti sa len vozia a skoro nič nerobia auta parkujú tam kde nemajú žlté čiary namaľovali v Seredi a načo to je keď mestský policajti spia lebo je večer tak sa môže parkovať všade . Jeden v aute spinká a druhý za volantom pozoruje ale svoj mobil. Čo keby sa prechádzali po sídliskách a viac kontrolovali auta večer ako parkujú .

  4. Som rád že si sa mi zdôveril s tvojím výsledkom IQ testu ale naspäť k veci – šetríme alebo míňame na zbytočnosti? Ked už tak prvé čo by som urobil aby mesto Sereď urobila dojem tak by som zrušil/zmenil nápis “SEREĎ” z červeného štrku v trojuholníku na Trnavskej aby sme mali dať čo na úvodnú stránku appky… no a pre teba anonymko čítaj dva krát pred zrkadlom a potom píš pá pá

  5. takze posuvat chcete sered do doby mobilnej, hmm,ved tu nefunguju zakladne veci,mestske WC funguje ako ma? zelina po kolena bude pokosena na jar v lete na jesen? osrata stanica bude upratana? diery na cestach,chodnikoch budu opravene? smerove,oznamovacie tabule budu zrenovovane? cigansky brloh na trnavskej bude vyrieseny?
    ci hodime z pohodlia kancelarie nejaku trapnu apku a vec bude vybavena.

  6. Chlapci ani nemate ponatia o akch „obrovskych“ nakladoch hovorime pri aplikacii. Radovo stovky eur mesacne. Myslite ze za tie stovky opravite ulicu? Zaplatite elektrinu na osvetlenie?
    Dnes uz aj dediny maju aplikacie (nie uplne vlastne, viete to su take riesenia co sa kupuju na kluc) len v Seredi este aj proti tomu budu zbrojit nejaki chudaci co ani len nemaju predstavu. Ale ja sa necudujem od brucha sme boli zvyknuty ze sa dalo pracovat len na jednej veci naraz tak teraz je tazke si zvykat na to, zeby na meste robili (tak ako to je normalne) na viacerych projektoch naraz…
    Podstatne je ze aplikacia bude, bude v nej urcite kopa zaujimavych funkcii a ludia co ju budu pouzivat z nej budu mat nejaky uzitok.

  7. práve teraz hlásili v rádiu, že sa pripravuje v Seredi nejaká apka, ktorú zbúchali dobrovoľníci, ktorá bude napr. posielať SMSky, že vylož na ulicu čierny alebo aký kontajner, plasty, papier, elektroodpad a podobne. Super vec, chválim. Kvéčko dnes je 21. storočie, takéto apky stoja pár centov, nie milióny ako za Rašiho.

  8. A v meste ziju len seniori ci ako? dnes ma cca. 50% ludi smartfon schopny mat apku, to teraz budeme cakat kym ich bude 100% aby sme to zaviedli? Prosim ta nezi uz v roku 93….

  9. kvecko, to, ze ty si poloblbe tupelo, este neznamena, ze su taki vsetci seniori.
    a appka odvoz smeti je zadara.
    ale ty mas za ulohu rypat, tak tu budes rypat do vsetkeho.

  10. Kvecko – senior dôchodca nemá inšie nič na robote, môže kľudne sledovať odvážanie kontajnerov a odpadu. Ale rozlietaný pracujúci človek nemá v hlave iba toto a taký má hádam každý smartfón. Akurát škoda, že zatiaľ to nie je aj pre iphony, možno neskôr.

  11. ved preto je tu tato vyzva mesta na participaciu. vybrat tu spravnu app.
    tak kde som ja, mesto pouziva toto:
    Munipolis

    · Počúvanie bežných hlásení rozhlasu priamo z mobilu
    · Novinky z úradu priamo do telefónu
    · Upozornenia na krízové situácie – výpadky energií, blížiaca sa víchrica, dopravné uzávierky, atď.
    · Pozvánky na športové a kultúrne akcie
    · Pozvánky na brigády dobrovoľníkov, ktorí radi v meste pomáhajú
    · Účasť vo verejných anketách

    Registrácia je zadarmo. V registračnom procese si môžete nastaviť, aké informácie vás zaujímajú. Vaše údaje budú v bezpečí v súlade s GDPR – všeobecným nariadením o ochrane osobných údajov.

  12. Už ľudia budú medzi sebou komunikovať iba cez mobily, cez aplikácie? Už sa pozdravy neposielajú, už sa do poisťovne telefonicky nedovoláte iba cez akýsi vypísaný formulár, v banke si vystojíte pol dňa a na pošte už ani nehovorím. Osobne už asi nič nevybavíte. Ale každý ovláda túto technológiu, ktorú vnucujú všetkým občanov bez ohľadu či už na vek, alebo schopnosť ju ovládať? Všetko má svoje výhody, ale aj nevýhody. Možno, že sa tu ozvú aj ponižujúce poznámky na ľudí, ktorí to neovládajú, alebo nemajú dotykové telefóny, ktorí používajú tlačitkove.

  13. Aj v banke vymysleli akúsi zlomyselnosť na zákazníkov. Donedávna som si z domu cez počítač všetko poplatil ale odrazu to nejde. Vymysleli že musím vlastniť dotykový telefón a iba cez ten sa to môže.
    Ale ja mám iba starý tlačítkový a iný ani nechcem ! Kto by takú opachu vláčil vo vačku ? Celé zle !
    Na každú platbu musím vypísať šek,odísť na poštu,teda najprv si pol hodinu odstáť a ešte platiť aj poštovné. To je akože ten pokrok ? Šľak aby trafil aj tie vaše aplikácie !

  14. Vidis debile, a zase si skoncil tam kde patris- v srackach. Ty si mal uz babku rit, kedze ty a tvoja rodina ste hovna.
    A toto uz toaletakom neskryjes.

  15. Už sa vypni ty blbeček,šak dávno prestalo byť smiešne čo tu stále vypisuješ a do každého rýpeš. Mňa osobne tie tvoje príspevky neiteresujú lebo viem že húpací koník má vyššie IQ ako máš ty v tej gebuli plnej hovien…
    Aspom raz keby si napísal niečo normálne ale primitív ako ty sa na také niečo nezmôže. Škoda že je dnes také hnusné počasie. By som ťa odporučil jednému doktorovi čo napravuje rozum,ale nechcem aby si trpel po ceste a vlastne na tebe ani nie je čo napravovať

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img