ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

Kedy vám odvezú odpady? Nechajte si našepkať aplikáciou v telefóne

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie mesta Sereď /   Komunálny odpad, plasty, papier, sklo, odteraz aj kuchynské odpady, zber elektroodpadov či veľkoobjemného odpadu. Takmer všetky odpadov majú svoje termíny odvozu. No kto si ich všetky drží v hlave? Ak chcete, môžete si vziať na pomoc mobilnú aplikáciu „Odvoz Odpadu“, ktorá vás vopred upozorní, aby ste nezabudli, že zajtra ráno chodia smetiari.

Obyvatelia bytových domov tento problém neriešia. Odovzdajú odpady do zbernej nádoby v stojisku a o ich odpratanie sa už ďalej nestarajú. Na rodinných domoch to funguje inak. Ak zabudnete, že zajtra chodia smetiari a vy svoje odpady zabudnete za bránou, nakopil sa vám riadny problém.

Vznikla však jednoduchá a praktická aplikácia, ktorá vám pripomenie najbližšie termíny odvozu odpadov. Podľa vášho výberu v nastaveniach vám buď deň vopred, alebo ráno v deň zvozu zvukovým signálom pripomenie, aby ste nezabudli vyložiť konkrétne druhy odpadov.

Aplikácia je k dispozícii zadarmo, pre iOS sa zatiaľ len plánuje, ale momentálne z časových dôvodov ešte nie je vo vývoji. Jej prevádzkovateľom nie je mesto Sereď, ale bola vytvorená dobrovoľnícky. Funguje na komunitnom princípe, to znamená že všetky harmonogramy sú spravovane komunitou používateľov. Za mesto Sereď sú k 1.2.2023 všetky údaje platné a správne. Upozorňujeme však, že v aplikácii chýba špecifická kategória, ktorou je v meste Sereď zber čiernych vriec s BRO (v tomto roku od 13. marca) a zber zviazaných konárov (od 14. marca).

Odkaz na stihanutie aplikácie: aplikácia Odvoz odpadu

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Bude v tej apke aj kedy bude tiecť hrdzavá voda z kohútikov? Alebo čo pôjde v kine alebo kedy je otvorený zberný dvor, alebo kedy bude omša, alebo kedy prejsť cez prechod aby ma nezrazil dáky fitipaldi…. Námetov je dosť treba sa činiť

  2. čo tu riešite??? Dobrovoľnícky vytvorená apka. Pre ľudí ktorí majú
    o ňu záujem. Keď chcete niečo iné , tak si to riešte..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img