ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Mama nechala šoférovať batoľa. Prípad už rieši polícia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR  |MM| Ani 5 mŕtvych študentov, ani každodenné nehody jednoducho s niekým nikdy nepohnú. Mamička z východného Slovenska nechala šoférovať svoje batoľa. Videom sa pochválila na sociálnej sieti, kde sme si ho všimli. Prípad už rieši Polícia SR – Košický kraj.

Riaditeľ odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru plk. Tomáš Vrábel:

Vodička motorového vozidla sa nevenovala plne vedeniu vozidla; vodička vozidla nie je jedna osoba, ktorá ovláda smer a rýchlosť vozidla; dieťa nebolo umiestnené v detskom zadržiavacom zariadení (v autosedačke). Za uvedené porušenia hrozí vodičke uloženie pokuty do 100 € alebo v blokovom konaní do 50 €.

Konanie vodičky je flagrantnou ukážkou nezodpovedného správania sa, v dôsledku ktorého môže dôjsť k závažným následkom na živote a zdraví najmä dieťaťa na kolenách vodičky, ktorému pri náraze (pravdepodobne vodička nebola ani pripútaná bezpečnostným pásom) môže spôsobiť nezvratnú ujmu na zdraví na celý jeho život.
Apelujeme týmto na všetkých rodičov, ako aj vodičov, aby si uvedomili, ako dokáže aj nízka rýchlosť vozidla vplývať na nepripútaného človeka, v prípade nutnosti prudkého brzdenia alebo iného náhleho zastavenia vozidla a tohto či už prudko natlačiť na volant (kde sa nachádza dieťa) a pri vyšších rýchlostiach až vymrštiť z vozidla a v konečnom dôsledku až usmrtiť a to za cenu popularity na sociálnych sieťach. Vyzývame vodičov vozidiel, aby vedeniu vozidla venovali patričnú pozornosť a zbytočne neriskovali život svoj alebo svojho okolia.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nie že by som to schvaľoval.. Ale kto z nás, myslím tých „dospelejších“ vodičov, takto „nezačínal“?
    A nie vždy nás otec, už ako maloletých „učil“ na poľnej ceste..
    Možno batoľa je trochu cez čiaru, ale v čase, keď neexistovali detské sedačky, airbagy a bezpečnostné pásy neboli povinné, sme ako 8 – 10 ročný začínali na nákladných autách a nie mame na kolenách. 😉

  2. Dlhodobo ma fascinuje, že niekto urobí blbosť a sám seba nabonzuje na sociálne siete (aj keď blb si nedokáže uvedomiť, že sa tým prezradil). To je naozaj vrchol tuposti, ešte viac ako samotné ponechanie riadenia bábätku. A ak si krava myslela, že to dieťa vníma a uvedomuje si čo robí, tak bol len jej ďalší omyl.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img