ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

Slávnostné otvorenie centrálneho skladu spoločnosti Billa

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dňa 25. januára 2023 spoločnosť Billa s.r.o. slávnostne otvorila nový centrálny sklad, ktorý sa nachádza v priemyselnej zóne Sereď-Juh. Výstavba bola zahájená poklepaním základného kameňa 11. januára 2022. Po necelom roku od prvých výkopových prácach, sklad oficiálne spúšťa svoju prevádzku.

Slávnostné poklepanie základného kameňa – 11. január 2022

Investícia za desiatky miliónov

Sklad sa rozprestiera na ploche 138 202 m2. Ide o dvojpodlažný halový objekt veľkoskladu a administratívne priestory so zázemím pre cca 150 zamestnancov s rozlohu 28 500 m2. Tento rok plánuje Billa vytvoriť ďalších 30 pracovných miest. Celkové investície presiahli 38 miliónov eur. Nový centrálny sklad bol plne financovaný z vlastných zdrojov spoločnosti, návratnosť investícií je očakávaná zhruba na úrovni štyroch rokov. Vybudovanie logistického centra je významnou investíciou pre mesto Sereď, Trnavský kraj ako aj pre celú krajinu. Zo skladu bude spoločnosť Billa denne z 58 nakladacích rámp vypravovať viac ako 120 plne naložených kamiónov.
V porovnaní s centrálnym skladom BILLA v Senci má sklad v Seredi o 74% väčšiu plochu ( 28 500 m2 ). Skladová kapacita sa navýšila o 47% s možnosťou uskladniť až 23 000 ton tovaru.

Slávnostné otvorenie

Na otvorení sa zúčastnil minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Samuel Vlčan, ktorý v príhovore povedal: „Nesmierne ma teší príležitosť, akou je dnešné otvorenie tohto logistického centra a vítam každú jednu investíciu do rozvoja slovenského potravinárstva,“ a dodal, že len za minulý rok na pulty tohto reťazca pribudlo takmer tisíc slovenských produktov. Ďalej bol na otvorení prítomný generálny riaditeľ spoločnosti Billa Arnd Riehl, veľvyslankyňa Rakúskej republiky na SK Margrit Bruck-Fridrich, veľvyslankyňa Spolkovej republiky Nemecko na SK Barbara Wolf, predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič, primátor mesta Sereď Ondrej Kurbel, za REWE International AG Espen B Larsen a ďalší.

Objekt s kvalitnými technológiami a pracovným prostredím

Logistické centrum sa hrdí certifikátom A0+, čo znamená, že vďaka moderným technológiám sa v nových priestoroch spotrebuje o 50% menej energií na meter štvorcový. „Pochváliť sa môžeme najväčšou inštaláciou fotovoltaického zariadenia o výkone 2,5 MWp na jednej streche a to na Slovensku aj v Čechách,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Billa Arnd Riehl. Zamestnanci využívajú technické vybavenie, ktoré im výrazne zjednodušuje prácu.
Samozrejmosťou je inteligentné LED osvetlenie, podlahové vykurovanie, vetranie, stropné chladenie, využívanie odpadového tepla či vybavenie manipulačnej techniky lítiovo-iónovými batériami. Zaujímavosťou je átrium, ktoré je určené na oddych na čerstvom vzduchu. V areáli skladu sú aj nabíjacie elektrostanice, pre osobné a nákladné autá či kamióny. „Všetky technologické celky sú napojené na systém merania a riadenia, ktorý robí z centra energeticky jeden z najúčinnejších a najmodernejších skladov v nielen v skupine REWE ale aj v strednej Európe,“ povedal riaditeľ Riehl.

V okolí skladu vznikla zelená plocha s rozlohou 4,4 ha. Súčasťou sú tri vodné plochy, ktorých cieľom je zadržiavať vodu a tak prirodzene ochladzovať vonkajšie prostredie.

Meranie zraku a desiata pre miestne deti

Billa ako dobrý sused plánuje v rámci aktivít zmerať deťom v miestnych materských školách zrak ako súčasť projektu Zdravé oči už v škôlke a tiež zabezpečí desiatu pre viac ako 1200 miestnych školákov.

Priemyselná zóna

Priemyselná zóna Sereď – Juh má celkovú rozlohu 240 hektárov a je jedným z najväčších priemyselných areálov na Slovensku. Park je určený pre ľahkú aj ťažkú výrobu, administratívu, sklady či logistiku. Svoje skladové a logistické priestory tu majú známe spoločnosti ako Lidl, Amazon, Mountpark Logistics EU, či PNK Group.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img