ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Reportérka Marketa napísala/natočila reportáže v 7 vojnových konfliktoch

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Marketa Kutilova / Spočítala jsem si to a za svůj život jsem psala/točila reportáže v 7 válečných konfliktech /Šrí lanka, DR Kongo, Sýrie, Irák, Libye, Náhorní Karabach, Ukrajina. Další sleduji z povdálí. Právě proto, že už jsme jich pár prošla, tvrdím, že je potřeba všechny chápat v souvislostech a v kontextu našeho globalizovaného světa, protože žádná z válek současnosti není lokálním konfliktem bez zapojení zájmů dalších stran. I to jsem se snažila předat na přednášce v Horním Slavkově, kde toto téma zaplnilo celý sál.

Debatovali jsme více než 4 hodiny a kdyby nás nevyhnali, jsme tam dodnes:-) Děkuji, že jste nás s dcerkou a psíkem přivítali jako celebrity a hlavně děkuji vám všem, že vám není lhostejné, co se ve světě děje a proč. Jen člověk, který chápe souvislosti a má informace není snadno manipulovatelný a nepodléhá strachu!

PS. V H. Slavkově jsme přespaly s dcerkou v muzeu, byly jsme tam samy a neměly moc co k večeři, kuchyňka byla zamčená a moje dcera vymyslela, že si uvaříme vejce v rychlovarné konvici, protože to prý říkali nějací youtubeři. A jsme toho důkazem – fakt to jde a chvála youtuberům.
No a kdo se nedostanete na přednášku, můžete si přečíst některou z našich knih, které jsme napsaly s Lenkou.

Ve válce 450 Kč
Islámskému státu na dostřel – vyprodáno
Válka je mým osudem 350 Kč
Poslední zapálí vesnici 340 Kč
Chcete – li je od nás podepsané a zároveň nás tak podpořit, stačí uvedenou částku poslat na č u 1130867010/3030 a pozn vaší adresu.

Ceny včetně pošty. Děkujeme.

zdroj: Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Dúfam, že bude písať pravdu o Ukrajine aj kto vraždil v Iraku, Sýrii, Libyi, Afganistane ……Jemene, v Juhoslávi, Vietname …..aj kto vyvraždil indiánov v Severnej Amerike … atd atd :):):):):):):)

  2. Som za to aby sa u nás vyhlásila dobrovoľná mobilizácia. Ohromne by ma zaujímalo koľko proukrajinských trollov by sa prihlásilo. Asi ani jeden. Možno Majko ale iba ako na mávanie s modro – žltou handrou schovaný v hlbokom zákope… 🙂

  3. Anonym 26. januára 2023, 8:08 – chvalabohu, ze to za co si nikoho nezaujima.
    Ale perfektny kontrast je, kolko vas russofilnych trollov odchadza na pomoc maticke Rusi.

  4. Pre toho nado mnou. Ja nie som Ruský troll ! Ja mám na háku celého Putina aj tú vašu vojnu,len žasnem koľko debilov sa tú búcha do hrude : „Ja som Ukrajina“

  5. Anonym 26. januára 2023, 8:31 – kde konkretne sa tu kto bucha do hrude ze ja som Ukrajina?
    Za dalsie, je to vyraz solidarity, ako bolo po utoku na redakciu Charlie Hebdo. Aj negramotnemu imbecilovi musi byt jasne, ze ked sa volam Janko Mrkva, ked prehlasim, ze: Aj ja som Charlie Hebdo (alebo Ukrajina), tak som stale Janko Mrkva.

  6. Anonym 26. januára 2023, 8:08 žiadna dobrovoľná mobilizácia nebude ale bude násilná mobilizácia ako je aj na Ukrajine …

  7. sancu nemala tvoja mama, ked sa pytala, ci sa jej narodi zdrave dieta.
    prisiel si ty, mily dement.
    Uy aby ste boli prebehnuti vsetci.

  8. Anonym 26. januára 2023, 9:41 – s takymi ako ty vo svojom kadri, celkom urcite nie. Ukrajinci padnu hned po tvojom prichode na front, zlozia zbrane, demontuju vsetky splachovacie zachody a nalozia pracky Rusom. A tebe da kazdy Ukrajinec svoje BMW, Mercedes a Audi.

  9. Myslis, ze ma oslabenu imunitu a mohol by od takych ako ty okokotniet?
    Tak potom ti neostava ine, len sa strcit do kondomu. Aj ked, to mal spravit foter. Tvoj.

  10. Dúfajme,že stret NATO -RUSKO nenastane,potom sme v tom až po uši,je nepredstaviteľné, že ukrajinská zlatá mládež, býva po celom svete v rôznych luxusných letoviskách,takisto aj po Slovensku sa premávajú v luxusných autách a bojovať za Ukrajinu,majú ísť cudzí štátni príslušníci

  11. Ja ukrajinskym muzom nemam za zle,ze sa vyhybaju nastupu na frontu. Dobre robia. Naco sa nechat masakrovat za fabriky a bane na Donbase? Patrili ukrajinskym bohacom, teraz patria ruskym bohacom. Pre obycajneho cloveka to az tak velky rozdiel nie je.

  12. Treba vysloviť obrovskú vďaku Mazátorovi Majkovi za dôsledné zmazávanie jemu nevhodných príspevkov ! Teraz to tu skutočne vyzerá ako vo všetkých médiách na SK. Samé klamstvo,neoliberálne názory (iné sa nepripúšťajú),objektívne informácie tu nenájdete,zosmiešňovanie ľudí s iným názorom. A nadávky všetkého druhu na neliberálnych pisateľov.
    ale raz príde deň…

  13. Anonym 26. januára 2023, 19:17 – aj tento prispevok tu zostal vylucne preto, aby sam jeho autor napisanym obsahom verejnosti ukazal, ako si predstavuje demokraciu, slobodu slova a ako ma zaujem aplikovat prava svoje na ukor prav inych.

    Tento autor od stvrtkoveho rana 8.01 hodiny pod rozne clanky cielene vlozil 19 !! anonymnych prispevkov utociacich na konkretne osoby a noviny.

    Toto individuum odmieta aj tie najzakladnejsie pravidla demokracie „moja pravo konci tam, kde zacina pravo ineho“.

    Toto individuum sa domaha prava slobodne, na naklady ineho, v neobmedzenom mnozstve a beztrestne VEREJNE OSOCOVAT, URAZAT, PONIZOVAT kazdeho, pre koho sa on rozhodne.

    Odmieta dodrziavat aj tie najzakladnejsie pravidla diskusie, moralky a etiky.

    Nie, nebude cielene grcat v diskusii tam, kde sa mu zachce a nebudu vecer koncit v jeho zvratkoch vsetci okolo neho – len on je cisty, lebo anonym.

    Je na kazdom diskutujucom, ci bude respektovat pravidla, alebo v diskusii nezostane ziaden jeho obsahom primitivny a neakceptovatelny prispevok.

    A pre Teba arogantny autor – NIE ja standardne kontrolujem diskusiu a zmazavam prispevky – nemam na to cas a ani chut. Robi to administrator (pred volbami dvaja az traja) ktori ani nie su zo Serede a ktorym nic nehovori ziadne meno ani funkcia – idu podla premisy – ten kto pravidla porusi, odchadza do historie.
    Ja s novinymi nezijem, mam aj (uz nejaky rok hlavne) ine zaujmy a zasahujem len vtedy, ked to je nevyhnutne.
    Ja som rozhodol aj o tom, ze prave tento prispevok tu zostane a ako vidis, ja na neho aj reagujem.

    Tak to bolo, je a aj zostane.

  14. Urob to a rusaci sa tomu potesia, do prvej linie hladaju podobnych somarov ako si ty. Basmani sa im uz pomaly minuli. Specialistov si ponechavaju vzadu a na horsie casy.

  15. Anonym 26. januára 2023, 9:41
    Urob to a rusaci sa tomu potesia, do prvej linie hladaju podobnych somarov ako si ty. Basmani sa im uz pomaly minuli. Specialistov si ponechavaju vzadu a na horsie casy.

  16. barlo 27. januára 2023, 19:18 – zato teba uz nevladze pocuvat rodina, kolegovia v praci ani vacsina kamaratov, tak si sa dosiel vyvracat sem, ty vykvet inteligencie netup”i”

  17. Anonym 28. januára 2023, 17:26 – cital si aj text, alebo si si pozrel len zostrihane video sam nevies odkial a coho?
    Smrdi to madarskou propagandou, vo vsetkych clankoch sa to toci iba o madaroch:
    “André Palóc to vyjadril takto: platí to najmä pre zakarpatských Maďarov.”
    “ Hoci neexistujú žiadne oficiálne údaje, hovorí sa, že vo vojne už mohlo zomrieť veľa Maďarov”
    “ Na svetlo sveta sa dostáva čoraz viac videí o ukrajinských policajtoch a vojakoch, ktorí násilne odvádzajú maďarskú mládež zo Zakarpatska.”

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img