ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

Diaľnica nie je závodný okruh. Policajti to vysvetlili viacerým vodičom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM| Diaľniční policajti v stredu vykonali dopravno-bezpečnostnú akciu na diaľniciach D1 a R1. Zamerali sa nielen na rýchlosť ale na aj spôsob jazdy vodičov. V kontrolách dodržiavania pravidiel na cestách budeme pokračovať aj naďalej.

Za 4 hodiny riešili až 25 priestupkov. Z nich 24 krát vodiči neudržali nohu na plyne a 1 osobu policajti zastavili za nesprávnu jazdu v jazdných pruhoch.

 

„POLE POSITION“ ZÍSKAL JAZDEC NA BMW

Najrýchlejšieho vodiča zastavili policajti na diaľnici R1. Na ceste, kde je maximálna povolená rýchlosť 130 km/h, to na aute BMW rozbehol na 191 km/h.

O kúsok pomalšie išiel vodič auta Mercedes na trojprúdovej diaľnici D1. Policajti ho síce namerali pri rýchlosti „iba“ 185 km/h, ale maximálnu povolenú rýchlosť tým prekročil až o 75 km/h.

Oboch pretekárov, tak ako aj ostatných 23 priestupcov, diaľničiari vyriešili na mieste v blokovom konaní. Z peňaženiek im tak ubudlo niekoľko stovák eur.

 

NEJDE O PENIAZE, ALE O BEZPEČNOSŤ

Nezabúdajte, že ani na diaľniciach nie ste sami a do jazdnej dráhy vám môže nečakane vojsť iné vozidlo. Jazdite preto tak, aby ste neohrozovali seba ani ostatných. Nie je dôležité to, či vás policajti namerajú a dostanete mastnú pokutu, ale to, aby sa všetci šťastne vrátili z ciest domov.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Kedy zacnu pokutovat na 60tke na R1 medzi Dolnou Stredou a Sopornou v oboch smeroch ? Ked tam idem menej ako 80, vsetci na mna blikaju alebo trubia.
    Preco je tam ta 60tka, ked sa tam nic nedeje ?
    Dokedy to bude takto ? Az jym tam naozaj nejaky kamion niekoho nezaslape do asfaltu ?

  2. NEJDE O PENIAZE, ALE O BEZPEČNOSŤ

    Toto prosím vysvetlite všetkým, ktorý sa vytrepu do ľavého pruhu šialenou rýchlosťou 90-100kmh a spätné zrkadlá im asi nič nehovoria… A nie že „nečakane“.
    A o tých obmedzených úsekoch na R1 radšej pomlčim. To sme zasa EU unikát asi. Žeby nedostatok materiálu zasiahol aj nové zvodidlá?

  3. Sme na slovensku, čo sa čudujete, minuli rok nachytali policajti vyše 8000 vodičov pod vlivom alkoholu, a koľko ich takýchto nechytili, to tiež o niečom napovedá, tresty sa dajú uložiť a sudcovia to majú na háku, vid dedeček zabije 5 ľudí a on sa píta na slobodu? To vrchol arogancie a drzosti, pokút nepomáhajú aaj tak doplácajú na to rodinní kde sú deti, za alkohol zobrať vodičak doživotné, a auto zosrotovat a ak chytia za volantom a ešte opitého ako sa to stáva dat mu aspoň 15 rokov a v trojke a tvrdo pracovať aby nahradil všetky škody.

  4. Rýchlostná cesta D4/R7 najmä smer Holice/BA v ranných hodinách okolo 6:00 hod. Idem 130km/h a mám pocit že cúvam a kde sú tri pruhy všetci idú v ľavom. Pravidlá a bezpečnosť tam dodržiava len málo vodičov.

  5. Alkohol za volantom,alebo prekročenie max.povolenej rýchlosti o viac ako 30 km/hod. Automaticky zobrať vodičák, zákaz vedenia motor. vozidiel 5 rokov a viac, psychologické vyšetrenie, absolvovať komplet znovu autoškolu, všetko na vlastné náklady blbečka. Samozrejme s možnosťou následného trestného stíhania, tak ako je to už v platnosti. A súdy, dávať aj nepodmienečne tresty hneď, nie žiadne smiešne podmienečné tresty blbečkom, ktorí nás môžu svojou hlúposťou zabiť.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img