ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Vyhodnotenie tragických nehôd v Trnavskom kraji za rok 2022

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

ROK 2022 POZNAČILI AJ TRAGÉDIE NA CESTÁCH, 30 X SME OZNÁMILI ÚMRTIE

KR PZ Trnava |MM|   Policajti prežili s vami na cestách v roku 2022 aj veľmi dramatické a smutné chvíle.

O život prišlo pri 27 tragických nehodách až 30 osôb. Najviac nehôd s tragickým koncom evidovali policajti v okrese D. Streda, kde sa stalo 7 nehôd a 8 osôb nehodu neprežilo. Druhým najkritickejším okresom bola Galanta. Tragickú nehodu riešili policajti 6 krát.

 

ZOMRELO VEĽA CHODCOV AJ CYKLISTOV

Medzi obeťami nehôd bolo 7 chodcov, 1 osoba na e-kolobežke aj 2 cyklisti. 3 krát nehodu zavinil opitá osoba. Nárazom do stromu skončili 4 nehody a 6 nehôd dokumentovali ako čelnú zrážku.

 

NAJVIAC NEHÔD ZAVINILI VODIČI

-vodiči 22 (-2) tragických nehôd, 25 obetí,

-chodci 5 (+5), 5 obetí

-cyklisti 0

-v obci 7 DN, obetí 8

-mimo obce 20 DN, obetí 22

-alkohol 2 krát

 

NAJRIZIKOVEJŠIA CESTA, DEŇ, HODINA

Najviac nehôd sa stalo na ceste I. triedy 10 (+5) DN, usmrtené osoby 11 (+6), ťažko zranených osôb 7 (+6), ľahko zranených osôb 4 (+4), alkohol 1 (-1), v obci 2 (+1). Najkritickejší deň v TT kraji vyšla sobota a v čase od 12.00 do 16.00 h.

 

NAJTRAGICKEJŠIE 3 NEHODY V ROKU 2022 MALI 6 USMRTENÝCH

Trnava – vodič kamiónu prešiel plynulo do protismeru, kde došlo k zrážke s osobným autom a obe autá sa zrútili z nadjazdu. Vzápätí došlo na nadjazde k zrážke ďalších 3 vozidiel. Pri dopravnej nehode utrpeli dve osoby vážne zranenia, ktorým na mieste podľahli, ďalšie 3 osoby sa zranili. Nehoda je stále v štádiu riešenia

Diaľnica R1 – vodič auta zn. Ford predchádzal nákladné auto DAF, ktoré začalo náhle brzdiť. Aj napriek reakcii vodiča došlo k zrážke prednej časti nákladného vozidla so zadnou časťou vozidla zn. Ford. Osobné auto odhodilo kolmo do ľavého jazdného pruhu, kde došlo k čelnému nárazu s automChevrolet. Pri nehode došlo k zraneniam spolujazdca a neskôr zomrel aj vodič z Fordu.

Lehnice – k čelnej zrážke došlo od obce Štvrtok na Ostrove na Lehnice medzi 2 osobnými autami. Pri nehode tragicky zahynula vodička a spolujazdkyňa, ďalší spolujazdec sa zranil ťažko a vodič z druhého auta mal ľahké zranenia.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img