ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Majitelia strelných zbraní spozornite: Túto povinnosť treba splniť do konca januára

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM| Od 1. februára 2022 je účinná novela zákona č. 190/2003 o strelných zbraniach a strelive.

S cieľom upozorniť na zmeny pre držiteľov zbrojných licencií, zbrojných preukazov a držiteľov určitých druhov strelných zbraní, dávame do pozornosti aktuálne povinnosti.

Majitelia strelných zbraní, ktorí vlastnia doposiaľ políciou neevidované zbrane, avšak držba ktorých je podmienená od 1. februára 2022 vydaním zbrojného preukazu, zbrojnej licencie a zaevidovaním – majú už len pár týždňov na to, aby stihli v lehote do 31. januára 2023 PODAŤ ŽIADOSŤ o vydanie zbrojného preukazu, zbrojnej licencie alebo o zaevidovanie zbrane na príslušnom oddelení dokladov, úsek zbraní a streliva okresného riaditeľstva Policajného zboru v mieste trvalého/prechodného pobytu.

V prípade nesplnenia uvedených povinnosti sa majitelia strelných zbraní dopúšťajú priestupku na úseku zbraní a streliva (§ 69 zákona č. 190/2003 Z. z. o strelných zbraniach a strelive). Následky nesplnenia tejto povinnosti:
– uloženie sankcie až do výšky 1 600 eur
– následná strata spoľahlivosti z pohľadu zákona o strelných zbraniach a strelive až na obdobie 2 rokov. Počas týchto dvoch rokov nebude možné mať zbrojný preukaz, ani požiadať o jeho vydanie.

Viac info a o aké zbrane ide NÁJDETE tu:

https://www.minv.sk/?najcastejsie-otazky-novela-zakona-01-02-2022&fbclid=IwAR0GgBhV1n1dHICmySG4ERXmFMjSto0rCcdW6epi8DH1pLVvsU-P8-6QHq4

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Gumipuška je to preto lebo zapredaní mocipáni majú z národa panickú hrôzu,preto chudoba nesmie vlastniť zbraň aby ju neobrátili na pénov. Celé stáročia nesmeli poddaný vlastniť meč ani veľký nôž… strach pánov bol odjakživa veľký

  2. „chudoba nesmie vlastniť zbraň“…
    zasa trepeš pitchoviny.
    Zbraň u nás môže vlastniť každý, kto splní zákonom dané požiadavky…

  3. hovoris z vlastnej skusenosti, ci?
    napis kontretne, ktore su tie prisne nesplnitelne poziadavky.

    poznam X ludi, ktori splnili tie „prisne, nesplnitelne“ poziadavky a vsetci maju zbrojaky a zbrane (vratane mne).

  4. Ja nič také nepotrebujem, preto s tým nemám ani skúsenosti. Len z toho to viem že jedna babka povedala. Stačí ti také vysvetlenie ?

  5. Aký je zmysel ohlasovať že vlastníš flobertku??? A za ďalšie prečo by si nemohol mať v domácej držbe (na obranu seba svojej rodiny a majetku) streľnú zbraň- samozrejme nie na nosenie po verejnosti…
    A za posledné prečo poľovník môže vlastniť dlhú guľovú zbraň bez rovnako prísnych pravidiel ako na klasický zbroják – ak sa mýlim pouč ma

  6. Pre mudrlanta čo obhajuje zbroják 20. januára 2023, 14:04 – kde si prisiel nato, ze polovnik moze vlastnit dlhu gulovu zbran bez rovnako prisnych pravidiel?
    Zbrojny preukaz sa rozdeluje podla ucelu pouzivania zbrane alebo streliva a podla rozsahu opravnenia nosit alebo drzat zbran do skupin.
    D – drzanie zbrane alebo streliva na polovne ucely.
    Pretoze kazdy primitiv, ktory by vlastnil zbran po par poldeci by si to namieril z senku domov a za iny nazor ineho primitiva by praskol v senku rovno na prsa? Aby sme tu nemali divoky zapad? Rovnako to je aj s flobertkou

  7. Daniel 20. januára 2023, 11:11 – prisne a komplikovane su pre cloveka s tvojou mentalnou vybavou. Co potvrdzuju tvoje dalsie slova. Sice najprv tvrdis, ze su zakony prisne a komplikovane a vzapati sa obhajujes ze nic take nepotrebujes a nemas skusenosti.

  8. Gumipuška 20. januára 2023, 10:31 – v akych potravinach v USA predavaju strelne zbrane. Mozes uviest siet, alebo nazov obchodu?
    Bol si v USA? Resp. vytiahol si vobec paty z okresu?

  9. Ano, walmart, najvacsi retazec predava. Po pruseroch uz nie kratke, ani poloautomaty. Iba lovecke, brokajzne a municiu . Ale to iste funguje aj u nas. Vo velkych centrach najdes aj predajnu zbrani. Ale to neznamena, ze si ich mozes zobrat ako rozky.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img