ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Prehľad kriminality za rok 2022

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM| Polícia v Trnavskom kraji zaevidovala celkom 5522 trestných činov, čo je o 65 prípadov viac ako v roku 2021.

Podľa jednotlivých okresov

okres Trnava(+HC, PN) – 2280 (-4)

okres Galanta – 895 (-54)

okres Dunajská Streda – 1106 (+3)

okres Senica – 632 (+14)

okres Skalica – 529 (+114)

 

80 trestných činov bolo spáchaných v územnej pôsobnosti železníc (50) a diaľnic (30).

Z celkovej kriminality polícia riešila 1750 prípadov majetkových trestných činov, 1351 prípadov ekonomickej trestnej činnosti a 363 činov násilnej povahy. Okrem toho policajti v roku 2022 riešili aj 222 prípadov drogovej trestnej činnosti a obvinili 458 osôb z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

 

NAJZÁVAŽNEJŠIE PRÍPADY

 

VRAŽDY

4 prípady – z ktorých naši policajti objasnili 3 skutky

V prípadoch zločinov vrážd sme zaznamenali rapídny pokles. V roku 2021 sme evidovali až 11 skutkov, čo je o 7 viac ako v roku 2022. Prípady evidujeme v okrese Skalica – 2 vraždy, a po 1 vražde sme vyšetrovali v okresoch Trnava a Galanta. Najvýraznejší pokles je v okrese Dunajská Streda, kde počet vrážd klesol o 4 skutky.

 

LÚPEŽE

20 prípadov – objasnených 12, najviac prípadov v okrese Trnava – 7 a v okrese Galanta 6.

Majetková trestná činnosť tvorila takmer tretinu z celkovej kriminality. Z celkového počtu 1750 činov, vyšetrovali policajti 384 prípadov krádeží vlámaním, z toho bolo 85 do bytov a 66 prípadov odcudzených motorových vozidiel, čo je o 19 menej ako v roku 2021.

Policajti vyšetrovali aj 199 trestných činov spáchaných na osobách starších ako 60 rokov. Z toho najviac, 80 prípadov, boli podvody na senioroch.

KRIMINALITA 2022

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Prečo je to od roku 2012 ? Keď bol SMER ? Takto sa manipuluje s ľudmi.
    Či za Radicovej vlády nebola kriminalita ?

    V podstate tieto žvásty zožerie len blb že za Matoviča ľudia prestali slopať, menej násílných trestných činov a podobne.

  2. Štatistika je presný súčet nepresných čísiel. Tá znesie všetko. Ale zatiaľ sa nenašiel žiadny policajný prezident, ktorý by ju zrušil, hoci to viacerí za tie roky sľubovali.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img