ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Naj škola

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ešte v roku 2020 sa ZŠ Jana Amosa Komenského prebojovala ako jediná škola z okresu Galanta do vedomostnej súťaže slovenskej televízie Naj škola. Pravidlá umožňovali postúpiť za každý okres iba jednej škole. Napriek tomu, že okresov máme na Slovenku o niečo viac, pred kamerami sa postupne od septembra 2023 vystrieda 72 základných škôl. V štúdiu sa vždy proti sebe postavia 3 tímy  buď zo západného, stredného a východného Slovenska. Každý tím reprezentujú traja súťažiaci,  v publiku ďalších 30 žiakov a jeden pedagóg. Školy, ktoré postúpia do samotného finále, zabojujú o hlavnú výhru – 10 000 eur.

Ambíciou tvorcov relácie, ktorá od samotného začiatku narážala na pandemické opatrenia, čím sa jej realizácia natiahla na 3 kalendárne roky,  je podnietiť záujem žiakov i divákov o vedomosti, nárečia, významné osobnosti či rôzne zaujímavosti  z regiónov Slovenska.

V sobotu 14. 1. 2023 bola odvysielaná epizóda zábavno-súťažnej šou nakrútenej v máji 2022, v ktorej si zmerali sily naši žiaci so žiakmi zo ZŠ v Ivanke pri Nitre a žiakmi  zo ZŠ v Tlmačoch.

Naša škola organizuje pre žiakov množstvo akcií a zapája ich do rôznych súťaží. Preto sa stalo, že v deň nakrúcania  jeden autobus žiakov druhého stupňa odchádzal na medzinárodné stretnutie projektu LIRE do českej partnerskej školy, druhý autobus na nakrúcanie do Bratislavy a tretia skupina žiakov reprezentovala školu vo finále školskej basketbalovej lige (apropo skončili sme na 1. mieste).

Verili sme, že všetky naše akcie dopadnú úspešne, pretože sme prípravám venovali množstvo času a energie, lenže v živote nedopadne vždy všetko podľa našich predstáv.  Postaviť sa pred kamery si vyžaduje okrem vedomostí i riadnu dávku odvahy. Stres, emócie  či tlak zohrávajú svoje. Je dôležité vedieť prijať prehru a aj keď nás mrzí, potriasť ruku súperom, ktorí boli tentokrát lepší.

Napriek tomu, že sme neuspeli, žiaci mali zážitok zo stretnutia s influencerom Expl0m v priestoroch školy, získali nové vedomosti o našom regióne, pri príprave na súťaž a zo štúdia si odniesli cenné skúsenosti.

Ďakujeme žiakom, ktorí nás reprezentovali. Veríme, že účasť v televíznej šou bola pre všetkých prínosom, ponaučením a neodradí nás zapojiť sa do podobnej výzvy.

Ak ste nestihli televíznu premiéru, môžete si pozrieť Naj školu z archívu RTVS. https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/19324/379256#0

Naša škola má veľa „naj“. Žiaci ich v dokrútke uviedli omnoho viac, ale televízny štáb najviac zaujala naša pieseň.  https://www.youtube.com/watch?v=nCjRbhc_RPU

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img