ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

„Tu máte rukolapný príklad, že to čo sa u nás v Európe teraz deje je nie obyčajná, ale kolosálna zlodejina.“ – píše Gusto Štibranyi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Stále aktuálnejší status slovenského cyklocestovateľa  Gusta Štibranyiho, ktorá je už niekoľko mesiacov na ceste z Anchor – Ushu a to momentálne, teda v piatok 2023-01-13  už 217. deň.

Tak teda aktuálne:

Pred štyrmi dňami bol Gusto na  najvyššom bode jeho cesty – doteraz prešiel na elektro bicykli 18.845 kilometrov.
A teraz status z konca novembra, teda necelé dva mesiace starý, ktorý má súvis aj s titulom článku:

Gusto Stibranyi

Môj dnešný pozdrav každému z ďalekej Kolumbie.
Keď som predvčerom vyberal z bankomatu peniaze, tak za 1 € som dostal 4.950 Pesos vrátane poplatkov.
To čo je na obrázku nie je cena za 1 liter, ale za 1 galón.
Takže pekne po poriadku.
1liter nafty tu stoji 0,48 €
1 liter benzínu je za 0,52 €
Verte, že aj tu je veľa petrolejárskych jastrabov, ktorí aj na téjto cene majú svoje pekné zisky.


EDIT:
Priemerná mzda v Medelline v Kolumbii v novembri 2022 je v prepočte 2.465 €.
Bežný, najnižší plat je v prepočte 1.260 €.
Po zdanení!
https://www.averagesalarysurvey.com/sk/plat/medellin…

Teda.
Neverte tým politikom.
Neverte tým novinárom.
Čo vam tvrdia že energetická kríza je globálna.
Klamú vám a vodia vás za nos.
Tu máte rukolapný príklad, že to čo sa u nás v Európe teraz deje je nie obyčajná, ale kolosálna zlodejina.
Je najvyšší čas chmatnúť všetkých tých zlodejov pod krk a šupnúť ich tam kam patria. Do väzenia.
Žiaľ, viem že sa to nestane. Dnešní pos..tí európania sú rozhíčkaní v blahobyte a radšej si nechajú dnes skákať na nohách a zajtra aj na hlave, len aby o to svoje zdanlive pohodlie neprišli. Prispôsobia sa. Ale dokedy?

Existuje elegantný a veľmi jednoduchý spôsob, ako prinútiť zlodejov okrádať nás menej.
Na istý čas, sa uskromniť a konzumovať absolútne minimum energií. Priblížiť sa k nule.
Dá sa to, len treba chcieť a robiť to koordinovane.
Ani by ste neverili, aký obrovský problém by nastal pre všetkých tých jastrabov, keby museli vyrobené palivá a plyn uskladniť. Za krátky čas by sa to ukázalo ako neriešiteľná úloha.
Elektrina by asi bol najväčší problém. Tá sa ani nedá uskladniť.
Okamžite by sa ceny vrátili do normálu, len aby sa to minulo.

Lenže ľudia sú opice. Česť výnimkám.
Nie sú schopní koordinovane konať vo svoj prospech.
Radšej čumia do televízora, nechajú sa ním oblbovať a napchávajú sa umelými (p)otravinami.

Želám dobré ráno Európa. Snád sa už zobudí.
Či skôr dobrú noc?

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Lenže u nás za to môže vojna. Tak píšu novinári. A tí to dostali príkazom od majiteľov médií. U nás sa len pravda píše.

  2. Dajme si pár faktov: denná produkcia ropy Kolumbia – 911 tis barelov ropy.
    Denná spotreba ropy -Kolumbia – 357 tis barelov ropy.
    Neviem či pan cestovatel porovnal aj iné veci, napríklad, koľko sa priemerne dožije Kolumbijcan, koľko mu trvá zarobiť na to auto keď ma taku lacnú naftu, a teda mala pripomienka, či v tej krajine vôbec funguje nejaký základný právny princíp keď je to krajina kde sa produkuje kokaín pre celý svet…
    A ešte také zamyslenie, všade sú zlí zlí politici, kapitalisti a podobní „zmrdi“ ale zrovna v Kolumbii nie sú, raj na zemi, preto z tej krajiny ľudia utekajú do toho zlého semenista USA alebo Európy….
    Logika hupacich koníkov toto…

  3. ach ne Kolumbia ma lacnejsiu naftu a benzin? to je skoro ako v krajine, kde sa tazi ropa… som vazne sokovany, ze krajina, ktora tazi a spracuva ropu ma lacnejsie pohonne hmoty , ako krajiny ktore surovu ropu dovazaju…1200€ po zdaneni v Columbii? 😀 boze to je zase prispevok plny faktov 😀

  4. Kde je ten čínsky eshop? Miloš myslel som že si sered online zavesil na kliniec a začal si ponúkať tovar made in china

  5. No v kolumbii presne viedia ako sa vysporiadat s kazdym a nie len politikmi, s 20+ nasobnym mnozstvom vrazd za rok na 100000 obyvatelov oproti Slovensku to musi byt radost zit.

  6. najvtipnejší je ten údaj o plate v Kolumbii, podľa toho zdroja je aj na SVK priemerná mzda 2300€, za 5 sekúnd na internete zistíte že v Kolumbii nie je priemerka 1260€ ale len 270€

  7. Gusto si jednoducho zaobstaral dobrý kokaín :-))), určite je to taký istý matroš ako má Zelenský-krásne sa po ňom klame! :-))

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img