ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Prezidentka ocenila prácu bezpečnostných a záchranných zložiek Ministerstva vnútra

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MV SR |MM| Prezidentka Zuzana Čaputová slávnostne prijala v Prezidentskom paláci príslušníkov z radov Polícia Slovenskej republiky, Hasičský a záchranný zbor a Horská záchranná služba spolu s ich vedením.

Okrem poďakovania a zaželania veľa zdravia, šťastia a istoty v novom roku ocenila ich prácu. Poukázala na vojnu na Ukrajine, zvýšený migračný tlak, ako aj stupňujúce sa napätie v spoločnosti. Zároveň vyzdvihla prácu hasičov, ktorí vlani pomáhali pri požiaroch v Slovinsku a Česku, čím podľa hlavy štátu prispeli k šíreniu dobrého mena Slovenska v zahraničí.

POĎAKOVANIE OD MINISTRA VNÚTRA
„Nesmierne si vážim prácu každého jedného policajta, hasiča, horského záchranára. Každý jeden z niekoľko tisícového zamestnaneckého kolosu svojou prácou, vzdelaním, profesionalitou, nadobudnutými skúsenosťami, odhodlanosťou, zodpovednosťou a ľudským prístupom prispieva k bezpečnej krajine. Vráťte sa z každého zásahu živí a zdraví,“ povedal Roman Mikulec – minister vnútra SR.

Prezident Policajného zboru sa vo svojom príhovore poďakoval všetkým kolegyniam a kolegom na celom Slovensku, ktorí aktívne pracujú v službe občanom.
„Príslušníci Policajného zboru majú za sebou náročný rok. Plnili ste aj úlohy nad rámec bežných činností, najmä v súvislosti s ochranou verejného zdravia v dôsledku celosvetovej pandémie, v obrovskom nasadení ste boli a stále ste aj počas migračnej krízy. Mnohí ste pre plnenie úloh netrávili sviatky či dovolenku s rodinami, ale svoju energiu a čas ste venovali službe občanom. Starali ste sa o bezpečnosť na cestách, odhaľovali a objasňovali ste trestnú činnosť vrátane tej najzávažnejšej. Chránili ste životy a zdravie občanov. A to všetko s jediným cieľom, udržať našu krajinu bezpečnou, uchrániť ľudské životy a zdravie, chrániť majetok a práva ľudí,“ povedal prezident Policajného zboru Štefan Hamran.

„Vážime si pozvanie prezidentky a jej poďakovanie sa za odvedenú prácu. Mrzí nás, že minulý rok bol z hľadiska počtu obetí v horách historicky najtragickejším. V mnohých prípadoch sme ale naopak zdravie a životy ľudí zachránili, naša práca má zmysel,“ povedal riaditeľ HZS Marek Biskupič.

„Posledné tri roky sú pre nás obrovskou skúškou, a ja si nedovolím ani predpokladať, čo ďalšie nás čaká v roku 2023. Ďakujem všetkým kolegom za neuveriteľnú zanietenosť a profesionalitu, o ktorej ma denne presviedčate. Dovolím si tvrdiť, že máme za sebou mnoho prínosnej práce a významných úspechov, pred nami je však stále množstvo nesplnených cieľov a plánov,“ povedal prezident Hasičského a záchranného zboru Pavol Mikulášek.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img