ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

„Most v Hlohovci bude sprejazdnený dnes o 18.00 hod.“ oznámil trnavský župan – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Jozef Viskupič / Účelom komplexnej rekonštrukcie mosta v Hlohovci, bolo zvýšiť bezpečnosť a stabilitu mosta, to sa aj naplnilo.

✔️ Motorové vozidlá sa na most vrátia dnes večer o 18. hodine.
✔️ Prvé prímestské autobusy budú cez most prechádzať zajtra, to znamená v utorok.

Milé obyvateľky a obyvatelia, končí sa obdobie dočasných obmedzení, ktoré znižovali váš komfort.

Všetkým sa vám chcem poďakovať za trpezlivosť.

zdroj: Jozef Viskupič, predseda Trnavského samosprávneho kraja

 

– – –

AKTUALIZOVANÉ – tlačová správa TT SK

Most ponad rieku Váh na ceste II/513 v Hlohovci bude opäť sprejazdnený pre motorové vozidlá v pondelok 9. januára 2023 od 18:00 hod. Prvé prímestské autobusy sa na most vrátia v utorok 10. januára 2023. Komplexná rekonštrukcia mosta bude pokračovať bez ďalších výrazných dopravných obmedzení.

„Na najdlhší most vo vlastníctve trnavskej župy sa už dnes, v pondelok 9. januára o 18. hodine, vrátia vozidlá. Rozhodol o tom okresný úrad na základe výsledkov skúšky zaťažiteľnosti mosta, ktorá dopadla veľmi dobre. To znamená, že sa naplnil účel rekonštrukcie, ktorým bolo zvýšiť bezpečnosť a stabilitu mosta. Tým sa končí obdobie dočasných obmedzení, ktoré znižovali komfort obyvateľov Hlohovca a jeho okolia. Všetkým ďakujem za trpezlivosť. Rekonštrukcia mosta bude pokračovať bez ďalších výrazných dopravných obmedzení,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Most bol uvedený do predčasného užívania na základe záverov rokovania kompetentných orgánov v pondelok 9. januára 2023, počas ktorého boli zohľadnené najmä výsledky skúšky zaťažiteľnosti mosta. Režim premávky je upravený dopravným značením. Chodci môžu po moste naďalej prechádzať po chodníku.

Od utorka 10. januára 2023 sa na most vrátia aj prímestské autobusy. Aktuálne cestovné poriadky sú k dispozícii na webovej stránke dopravcu ARRIVA Trnava. Posilnené vlakové spojenie Hlohovca s Leopoldovom je k dispozícii do nedele 15. januára 2023. Následne budú vlaky na tejto trase premávať v štandardnom režime podľa platného grafikonu.

Rekonštrukcia mosta plynulo pokračuje aj v novom roku, avšak si už nevyžiada dopravné obmedzenia. Budú dobudované cyklotrasy po oboch stranách mosta, ako aj druhý z chodníkov. Ďalšie práce sa budú týkať spodnej stavby a okolia mosta.

Most číslo 513-006 cez rieku Váh má 343 metrov a nachádza sa na ceste II/513. Bol postavený v 60. rokoch, pričom 40 rokov prakticky nebol opravovaný. Realizovaná komplexná rekonštrukcia mosta výrazne predĺži jeho životnosť, ako aj bezpečnosť účastníkov premávky. Navyše pribudnú nové chodníky a cyklotrasy po oboch stranách mosta. Na projekt v hodnote 5,6 milióna eur získala trnavská župa nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).

Tento projekt bol predfinancovaný z úveru, ktorý TTSK poskytla Rozvojová banka Rady Európy (CEB – Council of Europe Development Bank).

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Som zvedavá kedy bude ten seredsky most spravený zatiaľ nikde nič stále mestský policajti len vyberajú pokuty zrejme to tak vyhovuje mestu

  2. Predtým, než sa sem prídeš vygrcať s nezmyslami, stačí sa trochu pozrieť a hned budeš vedieť, kedy má začať rekonštrukcia a rovnako aj to, že seredský most a jeho rekonštrukcia nespadá pod investičnu akciu ani správu mesta …

  3. Na termín sa spýtaj správcu komunikácie. Mestskí policajti vyberajú pokuty preto, aby vozidlá ťažšie ako 3,5 t nespôsobili zrútenie nadjazdu skôr ako bude nový. Neviem, či si to s tými dvomi závitmi pochopila, ale dúfam, že áno.

  4. Ak vozidlo nad 3,5 tony prejde cez most a následne dostane vodič pokutu, zabráni sa zrúteniu nadjazdu udelením pokuty? Mám tri závity…

  5. Píšete tu samé nezmysly pretože či prejde auto nad 3,5tony (10-15ton) cez most alebo na ňom stojí v poobedných hodinách v kolóne 10 osobných áut (16ton) je úplne jedno pretože je stejne preťažený. Čo tak pokutovať všetkých prípadne púšťať na most autá v skupinkách cca 3 autá maximálne aby nám nedajbože nespadol. Za tie vyše dva roky čo tam mestskí vyberajú pokuty cez most prešlo nespočetné množstvo kamiónov napriek tomu drží.

  6. Pokuta 50 € zrúteniu nadjazdu, ak už vozidlo prešlo poškodzovaniu nezabráni . Ale má varovať vodiča, aby si to porušenie nezopakoval. Skús rozmýšľať v súvislostiach. Veď máš o závit viac ako tá kačica v prvom príspevku.

  7. pre Anonym 9. januára 2023, 12:27

    On si to varovanie zapamätá, ale príde druhý a prejde zas on. Takže nie kamoško, pokuty sa nedávajú pre to, aby sa zabránilo jazdeniu po moste alebo zrúteniu mosta. Riešenie je po tom moste nejazdiť a neporušovať zákaz, nie prejsť po moste a potom pokutovať. To len podľa teba sa dávajú pokuty preto, aby vozidlá nad 3,5 t nepôsobili zrútenie nadjazdu.

  8. Bolo povedane ako spravia most v HC tak sa bude opravovat čiže lepsie povedane ide komplet novy most v Seredi.stary most sa zburia a bude novučky most stáť v Seredi.tak tu ľudia nepičujte a dočkate sa.

  9. možno by bolo dobré dať do pozornosti, ako chce mesto zabezpečiť obchádzku občanom žijúcich a pracujúcich za mostom (Trnavská a okolie) v čase prestavby? Obchádzka cez obec Gáň alebo smer Bratislavská – Dialnica – Dolná Streda nieje riešením ako to tu bolo nedávno prezentované.

    Už len taká chujovina, že ak budete chciet ist ten kúsok po dialnici, musíte mať dialničnú známku, a to na celý rok.

    Kruhová križovatka zas pri obci Gáň býva často dejiskom nehôd už teraz , viete si predstaviť čo tam bude pri hustej doprave ? Neviete.

  10. Môžme sa iba tešiť že most v Hlohovci sa otvorí aspoň cez Sereď nebude taká premávka Hľadajte niečo dobré a nie iba zle

  11. A keď sa bude prerábať ten nas most skúste počítať aj s tou cestou v Hornom čepeny uz mohla byť krásne spravená to ties odbúra kopec km

  12. Anonym, teraz prejdes, ale predpokladam, ze po zacati prac na moste a nutnej obchadzke to uz take „v pohode nebude“.. jedine ze by spravili vynimku a ten usek nebol na dobu rekonstrukcie spoplatnovany… co sa ale nestane 🤔

  13. Netreba byť taký negatívny, konečne otvorili most v HC aj keď nie je ešte hotový. U nás bude menej áut a môžu konečne začať zo seredskym nadjazdom.
    Len jedna vec neviem ci Seredsky most nad Váhom nepatrí pod trnavsku zupu, ale je dlhší ako ten Hlovecky aj ked len o pár metrov, tak by sa nemuseli chváliť ze maju najdlhší ked par km ďalej je dlhší

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img