ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Vojnové novinárky sladkosti pre vojakov na front vezú aj od nás

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V týchto chvíľach sú dve vojnové novinárky  Markéta Kutilová a Lenka Klicperová s cukrovinkami pre vojakov brániacich Ukrajinu za hranicami Slovenska. Čaká ich dlhá cesta autom na východ Ukrajiny, pravdepodobne do oblasti Ruskou armádou ostreľovaného mesta Bachmut.

Titulná fotografia: novinárky si popri výbornej káve pripili nealkoholickým Radlerom.

Popoludní na tranzitnej ceste cez Slovensko si dobré espresso a niečo na posilnenie dali v Seredi, kde zároveň prevzali sladkosti darované Lukášom, ktoré doložili do nákladu prevažne z Českej republiky.

O aktivite sme písali tu:

Prostě pravda a láska stále vítězí.

Ďalšie spoločné stretnutie sme využili na podpísanie sa Lenky do kníh, ktoré od spoluautorky Markéty podpísané už boli.

Tieto dve milé a útle ženy patria medzi najznámejšie vojnové novinárky venujúce sa vojnovým konfliktom napr. v Sýrii, v Náhornom Karabachu a teraz aj na Ukrajine.

Koncom roka za svoje reportáže z vojny o Náhorný Karabach boli ocenené najvyšším vyznamenaním prezidentom Arménskej časti Náhorného Karabachu:

Dostaly jsme s Marketa Kutilova pod stromeček dárek. Ovšem nepřinesl ho Ježíšek, ale prezident arménské části Náhorního Karabachu neboli Arcachu Arayik Harutyunyan. Dostaly jsme Řád Grigora Lusavoriche, druhé nejvyšší státní arcašské vyznamenání, které se uděluje už sto deset let. Za tuto dobu jej získalo asi 60 lidí. My máme číslo 56 a 58. Dostaly jsme ho dle dekretu za reportování o válce v Náhorním Karabachu v září až listopadu 2020. Přijely jsme tehdy do Arcachu mezi prvními novináři a válku sledovaly až do konce. Vytvořily jsme desítky reportáží, napsaly knihu Poslední zapálí vesnici a dění sledujeme dodnes. Právě v těchto dnech se napětí mezi Arménií a Ázerbájdžánem vyhrocuje. Ázeři, kteří poslední válku vyhráli, zablokovali Lačinský koridor a znemožnili tak Arménům spojení s Náhorním Karabachem. Dnes probíhá 17. den blokády. Náhorní Karabach ovládli Rusové, kteří sem poslali několik tisíc vojáků mírových jednotek. Ázerbájdžán podporovalo ve válce Turecko zejména dodávkami dronů, které masakrovaly arménské vojáky vybavené zastaralou technikou po tisících. O budoucnosti 150 000 obyvatel Arcachu dnes rozhodují Turci a Rusové. Zatím se vyjednává. Lidé ale zůstávají odříznuti od zásobování. Před humanitární katastrofou už varoval UNICEF a Červený kříž. Je to hra o Jižní Kavkaz, kterou hrají již dlouho regionální mocnosti – Rusko, Turecko, Írán…
V Česku nedávno vyšla knížka našeho arcašského přítele Karen Ohanjanyan, která se jmenuje Když ztrácíš vlast. V současné době vysoce aktuální pro všechny. Karen je jedním z nejvýraznějších arcašských intelektuálů a jsme šťastné, že ho můžeme počítat mezi své přátele. Řády nám přivezl osobně do Prahy.
Naši knihu Poslední zapálí vesnici můžeme poslat i s podpisy, stojí 340 Kč i s poštovným, peníze stačí poslat na číslo účtu 1130867010/3030 a do poznámek napište vaši adresu. Děkujeme!
 
Knihu môžeme odporučiť, je to čítanie ktoré skutočne stojí za to.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ak by išlo o skutočnú nezištnú pomoc, tak by nemali potrebu to ani medializovať. Celé je to akoby ich PR, dúfam, že kým dorazia na Ukrajinu, ešte sa dočítame kde všade sa zastavili na kávu. Pre koho to robia? Veľa ľudí pomohlo viac a nie len nejakými cukrovinkami. Akurát o nich nikto nevie.

  2. Typický slniečkar v akcii. Nemáš rovnaký názor, už ti odporúča zastreliť sa. Najväčší demokrati nikdy nevedia rešpektovať iný názor.

  3. Anonym 8. januára 2023, 10:28 – naco sem teda lezes, citas to a este aj komentujes?
    Vsak tam mas badatel, zem a vek, nove slovo a co ja viem ake vase objektivne media.

  4. anonym 10:34 máš úplnú pravdu , prečo by si mal každý písať čo si myslí keď iný to všetko za neho už napísal . „Začem bukvy, vsjo jasno“.
    každý úrad , firma, škola by mala mať pracovníka ktorý by kontroloval , nahlasoval , moderoval prejav občanov . zbieral info o občanoch ktorý verejne prejavujú nesúhlas s oficiálnou politikov štátu .

    že hlúposť ? samozrejme ,len sa k tomu začíname opatrne približovať , volá sa to salámová metóda .

  5. Nebolo by treba podmienit diskusiu k prispevkom registraciou, alebo financnou podporou ako na inych portaloch. Na SOL by stacilo podmienit pridanie komentaru napr. vypoctom 2+2 a hned by tu bolo o 70% menej komentarov a o 90% menej dezolatskych.

  6. Anonym 8. januára 2023, 19:52 – ten superman to uz ukoncil. Okrem problemov s materinskym jazykom, zjavne si sa nedovtipil ani kliknut na “Prelozit Tweet” aby si tu nebol za hlupaka.
    Dlhšie video ukazuje supermana a jeho kamarátov, ako sú rozbití ukrajinským delostrelectvom.

  7. Prispevok diskutujuceho:

    bedo 8. januára 2023, 21:42

    je natolko primitivny, az je viac menej idealnym prikladom dokumentujucim skutocnost, ako hlboko sa nachadza spolocnost v ktorej zijeme.

    Odstranenie tohto prispevku by bolo kontraproduktivne a povazujem za dolezite opacne – poukazat takto na nebezpecenstvo, ktore pre spolocnost tito ludia predstavuju.

    A ako neskutocne narocnu ulohu a zavazok ma sucasne skolstvo, ktore musi deti naucit rozlisovat co je este normalne a co uz nie, co je zakonne a co mimo zakon a kde je ta pomyslena ciara, za ktoru sa nechodi.

    Nie preto, lebo to je trestne, ale z dovodu, ze aj ten najhlupejsi a najarogantnejsi clovek musi mat mantinel, za ktory sa jednoducho nechodi.

    Mna to naucili rodicia, no kedze toto individuum napisalo vyssie verejne zverejneny text bolo slusnej vychovy usetrene, je na verejnosti, aby sa s nim vysporiadala.

    Ano, uz je neskoro. No to neznamena, ze je mozne a v zaujme nasich deti zatvorit oci a tvarit sa, ze taketo individua medzi nami nie su…

  8. no myslim ze na skolach demokracie zapadu sa uz zacinaju ucit take genderove a LGBTP… zvratenosti ze sa budeme este cudovat az kam sme to dopracovali

  9. Mudro p.Majko,dufam,ze ste hereckam aj vy dali nejake cukrovinky,ved co, je..at na to,ze nemame uz cim chranit vzdusny priestor,dame aj posledne.Ak by sme dali anketu s ktorym prispevkom obcania viac suhlasia,ci s vasim,alebo mojim,zrejme by ste sa aj zacudoval.

  10. Dočkaj za chvíľu . Aké školy ? Deti uz teraz jebu na skoly . Neni sa ani comu čudovať , keďže od covidu sa teraz učí asi tak reálne pol školského roku . Gratulujem tým čo pekne dojebali cely systém a to nemyslim len školský ale aj ľudský !

  11. bedo 9. januára 2023, 12:28 – v zasade by zalezalo, ci by anketa bola uvolnena do normalnej spolocnosti, alebo by bola obmedzena na psychiatricku liecebnu. Alebo Vasich kamosov od pivka a poldecakov borovicky…

  12. Ešte som nepočul od nikoho že by s porozumením chválil nejakého ukrajinca… to robí jedine tak Majko aby z toho vytĺkol nejaký kapitál…

  13. p.Majko,nepijem ani do senku nechodim,mam taky zaujimavy vycvik,ale to tu rozoberat nebudem,len mam iny nazor ako vy,pozorujem,ze vy uz nemate problem hocikomu bud vynadat,alebo oznacit ho za opilca,alebo psychiatrickeho pacienta,takze ma to vobec neuraza.

  14. bedo 9. januára 2023, 21:51 – reagoval som na Vas prispevok, v ktorom ste napisali – citujem: „Nech vam skatule dobre ukrajinci vyprasia,potom si ich mozete cukrovinkami posypat.zoberte aj pasaka Nada.“

    Ak toto pisete v triezvom a pricetnom stave, zostante pri tom, ze do cenku chodit nebudete…

    – – –

    Keby som mal problem s inym nazorom, neboli by v diskusii prispevky, ako su vyssie.

    – – –

    Anonym 9. januára 2023, 20:15 – ja mam uplne ine skusenosti. Ukrajincom, ale vlastne kazdemu, kto uteka v zaujme zachrany svojho zivota a zivota svojich deti, pomaha mnozstvo ludi. Len nemaju zaujem prezentovat to verejne, aby aj im a ich zenam prepnuti prokremelski trollovia nezelali napr. znasilnenie.

    Ostatne nestoji za cas straveny odpovedou.

  15. Vazne, bez prehanania ma desi, s akou lahkostou sa ludia z pohodlia nateraz bezpecneho Slovenska vyjadruju k teme vojna a realne zomieranie skutocnych ludi na Ukrajine.

    Na Ukrajinu, vlastne ZSSR jazdim este od cias predrevolucnych. Intenzivnejsie od 2008 a skutocne intenzivne od 2015.

    Vzdy INDIVIDUALNE, az na maj pred ´89, kedy to individualne viac menej nebolo mozne.

    Ked hovorime o intenzivnom navstevovani Ukrajiny, tak mam na mysli aj 4X za rok. Teda konkretne do 2019, kedy len v novembri som bol v Odese 2X a raz v Krivom Ryhu.

    Na Ukrajine niekolkokrat bola aj moja manzelka a syn. Prave tam sa este v 2. rocniku ZS dobrovolne a rad naucil citat v Azbuke. Ze nerozumel precitanemu textu v danom momente az taku velku ulohu nehralo. 😉

    Vzdy po navrate z Ukrajiny som im hovoril, ze tam je vojna a co to je vojna. Vzdy povedali, ze OK, je to smutne. Ale to bolo tak vsetko. Ked sme v Kyjeve videli stovky vojakov s plnou polnou nastupovat do vlakov na vychod do vojny, skonstatovali sme, ze idu bojovat. Pre nich vlastne nic osobne…

    Az do momentu – vlastne, tu je material, ktory som rad, ze sa manzelka rozhodla este pred Putinovym okupacnym februarom zverejnit:

    https://www.archiv2.seredonline.sk/2022/01/25/vojak-vracajuci-sa-z-frontu-si-klakol-a-prihovoril-sa-nam-a-ja-som-pochopila-co-je-vojna/

    a tu je clanok v casopise Zivot:

    https://www.archiv2.seredonline.sk/2022/02/09/modlil-sa-aby-prezil-osobny-pribeh-o-kontakte-s-vojnou-na-ukrajine/

    Az osobna skusenost a osobny kontakt s vojakom Bohu dakujucim ze na fronte prezil a vracia sa domov, manzelke v momente „otvoril oci“. A vtisol do nich slzy.

    Tie by neboli pri kave niekde v kaviarni v Kyjeve ci pri mori v Odese a uz vobec nie v kaviarni alebo doma v Seredi.

    Toto vsetko sa tazko vysvetluje cloveku neutralnemu, nieto este proruskemu trollovi. Vlastne, to je potrebne prezit…

  16. ta hra bude zachvilu koncit a vedia to aj americke elity,zda sa,ze niekto si znova vytlkol zuby na rusoch,
    svetu pomoze len jedina vec,ak budu spolupracovat,tri velmoci sveta,USA,CINA,RUSKO.inak vojny budu nadalej pokracovat.

  17. Proamerickému trollovi len toľko, že nielen vojna na UA je hnusné svinstvo, ale aj vojna v Jemene a v iných častiach sveta! !!!!!!!! Je to jedno, či je vyvolaná Ruskom, USA, Tureckom resp. niekým iným. Ziadna vojna nie je spravodlivá ani v mene BOHA, ALAHA a pod.

  18. Ukrajina nás vyšla draho energia zatváranie továrne na Slovensku nezamestnanosť za chvíľu Toto všetko nech zaplatia Paputova Heger a celá hlúpa vláda Treba im v parlamente zobrať tie veľké platy to ich nenapadne

  19. Ukrajina nemoze za nic. Iba vdaka vladam statov EU a aj tej nasej vlady zerie nase peniaze. Europskej unii pise noty USA. Toto by mohli pochopit aj ti spomaleni lebo je to preukazatelne a zrejme z celeho vyvoja v statoch EU.

  20. Anonym 11. januára 2023, 11:51….čo teda navrhuješ?…zavrieť hranice – nepúštat sem utečencov (stoja peniaze), zastaviť pomoc napadnutému štátu a pustiť si štát ktorý útočí na svojích susedov na naše hranice a čakať čo bude?….je zaujímavé že dokážeš obviňovať z momentálnej situácie všetkých – USA, EU, našu vládu, ale nespomenieš toho kto toto celé rozpútal a napadol susedný štát…

  21. Ratafak ty si tak zakomplexovaný až sa mi to nechce uveriť ! A ty si myslíš že na vine je Rusko s Putinom ?
    Je jasné aj poslednému hlupákovi že za tým všetkým stoja tí za veľkou mlákou. A tých riadi kto ? No predsa nosatí…

  22. dobre Daniel…takže nám už len vysvetli ako sa podarilo „nosatým“ presvedčiť Putina aby zaútočil na ukrajinu?…alebo prečo to teda ten Putin robí ak on nie je na vine….prečo tam posiela zabijať ukrajincov a na smrť posielať aj rusov….prečo s tým okamžite neskončí?

  23. Ratafak, obávam sa, že akúkoľvek odpoveď, ktorá nezapasuje, budeš považovať za konšpiráciu. Ale už viackrát sa tu o tom písalo.

  24. Prečo USA posielali svojich vojakov zabíjať vo Vietname, v Iraku,v Afganistane a na smrť posielali aj Američanov,ved USA nemá s týmito štátmi spoločnú hranicu,čo povieš na vyjadrenie Merkelovej,že Minská dohoda bola uzatvorená kvôli tomu,aby Ukrajina mala dosť času na posilnenie svojej obrany

  25. Anonym 11. januára 2023, 13:10….tu sa písalo už všeličo…desatanizácia, biolaboratoria atd….tak ako sa teda nosatým podarilo presvedčiť Putina aby zaútočil a stále útočí?..keď teda on nie je na vine…

  26. Rus anektoval Krym a začal spolu s proruskými separatistami robiť bordel na Donbase..aj za to možu nosatí?…tak už mi napíšeš ako tí nosatí presvedčili Putina aby zaútočil?…či on to tam teraz išiel akože „oslobodiť“, tym že im to tam kompletne vybombarduje…tým že za necelý rok násobne prekonal vo vraždení a ničení aj tých 8 predošlých rokov sa mu to teda podarilo….

  27. ak to bude dávať zmysel tak nie je čo spochybňovať….ak mi napíšeš že Putin dnes bombardovaním a vraždením „oslobodzuje“ územia na ktorých do roku 2014 spolu žili Rusi a Ukrajinci tak je to asi dosť blbosť, že….tak už mi napíšeš ako tí nosatí presvedčili Putina aby zaútočil?

  28. Štáty z celého sveta riadia hlupáci a židojašteri, len rusi sú tí dobrí a múdri. Tak to myslíš? Myslím, že chyba bude niekde inde.

  29. Skusim zopakovat svoju prosbu:

    Asi som v chapani niektorych tem trosku pomalsi – moze mi prosim niekto zrozumitelne vysvetlit, za co v momentalnej situacii SR, vlastne EU moze Ukrajina?

    Dakujem.

  30. Samo 11. januára 2023, 21:09 – nuz, asi nepisem dostatocne zrozumitelne.

    Skusim po treti raz zopakovat svoju prosbu:

    Asi som v chapani niektorych tem trosku pomalsi – moze mi prosim niekto zrozumitelne vysvetlit, za co v momentalnej situacii SR, vlastne EU moze Ukrajina?

    Dakujem.

  31. ratafak,mam tomu rozumiet tak,ze putin sa jedneho dna zobudil a povedal si tuto a tuto cast ukrajiny obsadim,to ako vazne? aj krym si zobral sposobom,ze buchol do stola a skrikol krym bude moj!? skus si pozriet aj spravy z iranu,turecka ciny atd,su tam trochu odlisne informacie ako z markizy,ale niekomu staci aj ta prostoduchost.

  32. Kedysi sa hovorilo, ze novinari by mali byt pri sprostredkuvani informacii o svete nestranni a nezaujati. Tu vidim dve zeny, ktore idu s velkymi fanfarami na Ukrajinu nabalene darcekmi pre ukrajinskych vojsk a aj s tymi modrozltymi naramkami, nech je kazdemu hned jasne, komu patria ich sympatie. Uz sa tesim na ich „nezavisle a objektivne“ spravodajstvo. Mozno by bolo lepsie, keby sa obcianski aktivisti prestali vydavat za novinarov. Kvalifikaciou novinara nie je, ze sa naucil pisat. Pisat vieme vsetci. Aj ti z Cukrovarskej.

  33. Anonym 11. januára 2023, 23:27..aha takže ty sleduješ iránske, turecke a čínske správy..ktoré presne?…ja netuším čo robí Putin keď sa zobudí…ale to že si Ukrajinu po častiach trhá na kúsky a zároveň vyhlasuje že nemá právo na vlastnú existenciu asi nepoprieme….tak sa pýtam ak hovoríte že Putin nie je na vine tak kto ho teda núti už 9 rokov útočiť na Ukrajinu a vyhlasovať že nemá existovať?…odpoviete už konečne jednoznačne?….

  34. Celá diskusia sú iba táračky príslušníkov národa bez hrdosti a úcty k sebe samému o vzájomných vzťahoch dvoch iných národov. Názory môžeme mať aké chceme. Nedokážme ovplyvniť ani konanie vlastnej vlády nieto ešte výsledok konfliktu na ukrajinskom území. Tak sa tu len ďalej búchajme do hrude!

  35. Ratafak už to možno aj ten Majko pochopil aj keď má ešte stále na fejsbúku na profilovke tú modro – žltú handru. (ale u neho to tiež nie je isté),ale ty ako keby si bol zaseknutý v čase a priestore. Nič v zlom ale čo chceš ešte aby sa ti vysvetlilo ? Už to tu bolo písané 100X. Preto ti nič vysvetľovať nebudem. Zbytočná námaha.
    Je to tak ako píše ten nad tebou že si prostoduchý a ľahko ovplyvniteľný lebo sleduješ iba tie fekálie ako je TV Narkóza,TV Hnoj STV TA3 a podobné zapredané stanice. Ak čítaš noviny,tak som si istý že to sú tieto : Nový čas Plus 7 dní a hlavne Denník N. Ešte aby som nezabudol. Nezávislé a objektívne spravodajstvo na SOL. Ako by vás s Majkom jedna mater mala…

  36. Daniel…jednoduché: píšete že Putin za vojnu nemože…tak sa pýtam kto za to može a ako sa mu podarilo prinútiť Putina aby zaútočil a ako sa mu podarilo prinútiť Putina vyhlasovať že Ukrajina nemá nárok na vlastnú existenciu…..naozaj to tu nebolo nikde napísané…dokážeš to vysvetlit ako človek – bez urážok a bez vykrúcania sa a domýšlania čo čítam a sledujem (nemáš o tom ani páru)…

  37. Veď píšem že s tebou sa neoplatí diskutovať ani ti nič vysvetľovať. Stále si melieš iba to svoje !
    Prajem ti pekný deň !

  38. Daniel…ja sa iba pýtam…ty píšeš že sú za tým Ž. a Putin je nevinný , tak ma zaujíma ako sa im podarilo presvedčiť Putina aby zaútočil na Ukrajinu a vyhlasoval že nemá právo na existenciu…veď predsa útočí Putin a nie Ž., tak ho asi musia nejak ovládať alebo čo, nie?….toto si nevysvetlil – skúsim velkým a jasne: AKO Ž. DOKÁŽU PRINÚTIT PUTINA NA UTOK NA DRUHY ŠTÁT?…aj tebe pekný deň…

  39. Ratafák, ty proamerický troll nedrístaj tu toľko, to sa nedá čítať. Na návšteve v USA, sa UA tajtrlík vyjadril: Tie miliardy dolárov pre UA zo strany USA, nie je žiadna CHARITA, ale sú to obrovské INVESTÍCIE pre USA. V tejto vete nájdeš odpoveď na všetky tvoje doterajšie otázky.

  40. jaký americký troll? kde tu píšem ja niečo o Amerike?…neustále si niečo vymyšlaš a nedokážeš odpovedať na jednoduchú otázku….a aké miliardy? tie prostriedky čo poskytla USA po útoku Ruska?….to snád nejak časovo nesedí nie?….nemožeš predsa vysvetlovať útok na Ukrajinu zo strany Ruska tým že USA poskytujú podporu Ukrajine v reakcií na ten útok…ja drístam a ty útok z februára 2022(prvý útok nastal už v 2014) obhajuješ návštevou a nejakým vyhlásením Zelenského v USA z decembra 2022?…to ti dáva zmysel?

  41. tie dve kurvicky su vysmiate akoby isli na dovolenku,osobne by som sa bal ist niekde do stredu ukrajiny a to sa malo coho bojim,nezda sa mi ze tieto dve by isli niekde kde sa bojuje,je to len PR marketingova akcia,ele na ojeby falosne spravy z ukrajiny sme uz zvyknuty.
    Vo vojne pravda umiera prva.

  42. sali 12. januára 2023, 21:33 – pravdepodobne si si pomylil foto so svojou mamickou a manzelkou (alebo sestrickou?) vratane toho, co mamicka Tebe a Ty nasledne sestricke robis?

    Popis to prosim, len aby sme sa dostali do obrazu.

  43. Pan Majko toto bola nechutna reakcia na nechutny prispevok. Urovnou vasej odpovede ste sa posunuli na uroven idiota pod nickom sali.

  44. Anonym 13. januára 2023, 21:30 – dakujem za Vas nazor, no ja to vidim takto:

    – kedze ani Vy ste VEREJNE NEODSUDILI primitiva, ale svoju vytku adresujete mne – smutne… – musi sa najst niekto, kto sa VEREJNE a dostatocne jasne a zrozumitelne ZASTANE dvoch medzinarodne ocenovanych vojnovych novinarok, ktore urobili stovky vybornych reportazi priamo z bojisk v Syrii a dalsich krajinach Blizkeho vychodu, Nahornom Karabachu a na Ukrajine. OSOBNE.

    Novinarok, ktore napisali niekolko hodnotnych knih (takmer vsetky ich mame aj v nasej kniznici) a ktore pomahaju tam, kde pomoc je potrebna.

    Ano, pre obranu proti takymto zakernym a primitivnym potkanom som ochotny v komunikacii pouzit aj ich uroven vyjadrovania.

    Preco?

    Lebo oni presne vedia, k akej skupine ludi sa vyjadruju. Ta skupina nic intelektualne vyspelejsie nedokaze pochopit.

  45. Nie, uchylny „sali“ nevyhra nad systemom. Aj v demokracii funguju obranne mechanizmy, ktorymi su taketo elementy eliminovane a vytlacene na mimo diskusny priestor. „sali“ v diskusii skoncil.

    Ked obdobne budu postupovat vsetky media, individua ako „sali“ budu na okraji spolocnosti. Teda tam, kde patria…

  46. „su vysmiate akoby isli na dovolenku,osobne by som sa bal ist niekde do stredu ukrajiny a to sa malo coho bojim,nezda sa mi ze tieto dve by isli niekde kde sa bojuje,je to len PR marketingova akcia,ele na ojeby falosne spravy z ukrajiny sme uz zvyknuty.
    Vo vojne pravda umiera prva.“

  47. Ale kolko prajnosti od tupej dezolatnej luzy.

    Ved podla vas dezole sa na ukrajine nic nedeje , rusi postupuju, ukrajinci ich vitaju. Specialna operacia ide podla planu… podla toho by sa jej nemalo nic stat

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img