ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Dve veľkoobjemové nádoby sú bežne určené pre asi 48 bytov v bytovke. V sociálnych bytoch ich zaplní pár ľudí a ešte urobia neporiadok okolo. – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Aj v čase, kedy sústavne sa zvyšujúce náklady na vývoz odpadu spôsobujú zvyšovanie poplatkov za odvoz odpadu pre občanov majority, v Mestských sociálnych bytoch na Trnavskej ulici roky jednu z nehnuteľností obýva väčší počet spoluobčanov bez právneho titulu a tvorí tak prakticky nevymožiteľné záväzky (pre mesto pohľadávky) a množstvo odpadu, ktorý je takto vyvážaný na náklady nás občanov. K tomu dlhodobo slúžia dva veľkoobjemové kontajnery a to aj v čase kedy v predmetnej mestskej nehnuteľnosti, resp. v celom objekte sociálnych bytov je legálne ubytovaná už len jedna rodina.

Že takéto dva veľkoobjemové kontajnery sú štandardne určené pre asi 48 bytov v paneláku?

Podľa aktuálnej informácie príslušného odboru MsÚ, v súčasnosti je v Mestských sociálnych bytoch na Trnavskej ulici legálne obývaná už len jedna bunka a to počtom ľudí sedem.

Vzhľadom na sústavný a napriek kritike dlhodobý neporiadok, rozhádzané potraviny a odpadky popri kontajneroch spôsobujú škody na majetku vo vedľajších nehnuteľnostiach asi netreba sústavne opakovať. Situáciu v Mestských sociálnych bytoch dokumentujeme veľmi pravidelne a máme dostatočný prehľad čo je pri správe tejto mestskej nehnuteľnosti zanedbávaná a čo je treba robiť inak. Teda za predpokladu, že chceme, aby veci fungovali a aby sme si boli v právach a povinnostiach rovnocenní s obyvateľmi do značnej zmiery zneužívajúcimi Mestské sociálne byty na de facto bezplatné ubytovanie. Takto dlhodobé vyslovene parazitovanie na spoločnosti by nemalo byť prijateľné nielen pre mesto, ale už ani pre zákonodarcov, pretože tolerovaním takéhoto stavu určité skupiny ľudí len potvrdzujeme v ich presvedčení, že sa to dá a že plnenie povinností sa na nich až tak veľmi nevzťahuje. Toto tvrdenie opierame o nevymožiteľné pohľadávky voči neplatičom nájomného v týchto sociálnych bytoch a o fakt, že mesto sa už roky nevie legálne zbaviť týchto neplatičov nájomného a svojvoľne mestskú nehnuteľnosť obývajúcich spoluobčanov.

Za posledné dva dni pribudol k mesiace a roky kritizovanému neporiadku matrac, ktorý by normálny človek vyviezol na Zberný dvor. V Mestských sociálnych bytoch ale stačí matrac vyhodiť ku kontajnerom a čakať kedy ho na náklady nás občanov mesto odvezie a zlikviduje.

Je toto normálny stav a skutočne nie je riešiteľný?

Dnes sme navštívili vedúcu príslušného odboru na MsÚ a navrhli sme zosúladenie počtu odpadových nádob vyvážaných mestom s počtom legálne v sociálnych bytoch, resp. v meste bývajúcich občanov presne tak, ako je to v prípade úplne bežného občana, obyvateľa rodinného domu, alebo činžiakového bytu.

Prísľub zo strany vedúcej príslušného odboru je, že ihneď po vyvezení odpadkov z dvoch veľkoobjemových smetných nádob budú tieto mestom stiahnuté zo sociálnych bytov a bude postupované aj v tejto nehnuteľnosti tak, ako je postupované v prípade ostatných obyvateľov mesta.

AKTUALIZOVANÉ:  5.1.2023  o 14.30

Fotografie aktuálneho stavu:

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. tak preco tam napisala vyhotovenie dvoch uzamykacich stojisk na smetne nadoby ked to neni hotove mala to napisat az ked tobude celkom hotove

  2. Cakáme na kľúče a nam neosadili dvere ešte zatiaľ. Možno si čítal dávno ze nám ich idú robit ale vedia ze nemáme ešte kľúče všetci z bytovky a nevypisuju o dokončenych klietkach my sme dohodnutí s mnv

  3. novy primator sluboval poriadok, lenze bordel tu je dlhe roky, za par tyzdnov/mesiacov nenapravi to, co niekto ignoroval min. 10 rokov

  4. ocet zobuď sa. Plat si nezdvihol. Plat mu schaľovali poslanci. On si ho ani nenavrhoval a ke´d mu ho schaľovali dokonca odišiel z rokovacej sály

  5. Ešte nič nespravil pre Sereď a už si zvýšil plat no pekne začína nový primátor co vy nato pán Majko voľáko ste nepísali o tom aale o Tomcanovi to ste písali jedna radosť a co sa týka o tom bordeli na trnavskej tak treba to dať ciganom upratať lebo s nim a nespraví poriadok nikto nech idú robiť a keď nie nech skapu hladom ešte dokedy budeme túto cvargu živiť

  6. Debili co nemajú čo robiť uz mi to nedá a musím napísať niečo ste trápny cigani alebo nie toto je Sereď preboha štát v štáte hallllooooo

  7. Článok fajn, ale keď sa tieto kritické články objavovali za predchádzajúceho vedenia, takmer vždy bolo v nich spomenuté, že štatutárom mesta je Ing. … A teraz stačí spomenúť len vedúcu príslušného odboru. Zmena rétoriky?

  8. Pán Majko, nebolo dosť,keď sa o Seredi písalo ako o drogovej diere,teraz zviditelnujete Sereď odpadkami, to skutočne sa nič pozitívne nedá napísať. ? Tým,že to zverejňujete na verejný portál, s určitosťou si každý urobí obraz o Seredi,bude porovnávať s Lunikom, to chcete? Buďte si istý,že takýmito príspevkami sa nič nespraví, ak máte záujem niečo v Seredi vyriešiť, zájdite na zastupiteľstvo a tam predostrite námietky. Škoda, podporovali ste nového primátora a možno, nevedomky, teraz dávate podnet, aby ho ľudia odsudzovali za neschopnosť.

  9. Majko vzdy vytvaral a aj bude vytvarat dojem ze je dobre byt s nim zadobre. Takto by sa spraval aj keby bol primatorom sam Jezis Kristus.

  10. Velmi milny usudok mate pani,ak by sa tu vsetko ututlavalo,nepoukazovalo verejne na veci ktore su za ciarou,tak ani tie drogy by sa nikdy v takej miere nedotiahli dokonca,Mali ste aj Kovosovej napisat,nech tu Sered tolko nemedializuje v takom zlom svetle,nech pise len pozitivne veci.

  11. Už by konečne mohlo mesto spraviť s cigánmi poriadok.Vystahovať ich odtiaľ a bol by kľud.
    Byvalý primátor dlhé roky s tým nič nerobil a vy chcete aby to nový primátor hneď vyriešil .

  12. A čo takto vybaviť pre mesto sere+ď výnimku a legalizovať predaj drogistického tovaru? Reklamu má mesto dobrú často tu vídať taxi od PN až po SC… mesto by sa tým zviditeľnilo – niečo ako amsterdam v holandsku a stúpol by aj cestovný ruch! Potom by tu mohli chodiť nielen na taxíkoch ale kľudne aj legálne na vrtulníkoch 🍾

  13. je vidiet ako si dobre ziju v tich socialnich bytoch tam je tolko jedla vyhodeneho ze aj ich by mali vyhodit s tych bytov . musia mat dost penazi

  14. Na základe čoho majú nárok na čierne nádoby na komunálny odpad? V akom počte? Ak si riadne za smeti platia podľa mojich vedomosti maximálne 2 čierne nádoby.
    Na zastupiteľstve pracovníčka mestského úradu predkladala návrh na zvyšovanie poplatkov a znižovanie frekvencie vývozu . Samozrejme poslanci schválili.
    Prečo pri predkladaní materiálu neuviedla aj tieto skutočnosti a nedala návrh ako znižovať mestu náklady na vývoz KO od takýchto spoluobčanov?
    Je jednoduchšie zvýšiť poplatky platiacim obyvateľom mesta!!!!!
    To je tá zmena v Seredi?
    Prečo sa opäť niečo deje až keď poukáže občan na tento “ bordel “ na našom majetku?
    Prečo je takáto pracovníčka platená z mojich dani?
    Mesto veselo vystavuje exekučné príkazy občanom za neplatenie pripadne omeškanie.
    Už vidim ako by si niekto nechal v prenajme takýchto nájomníkov.

  15. To musel Majko prísť na úrad, aby sa čosi pohlo? Zrazu to ide stiahnuť 2 ks 1100 l nádob a nahradiť 120 l nádobami? Keby Majko na to neupozornil, išlo by všetko po starom? Načo sedíte na tom MsÚ, keď vás toto nevie napadnúť? Za čo ste vlastne platení?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img