ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Vo štvrtok začína vedierkový zber kuchynských odpadov, nádoby si vyzdvihnite na Zbernom dvore

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta /

Konečne sa aj obyvatelia z rodinných domov mesta Sereď dočkali možnosti ekologicky odovzdávať svoje kuchynské odpady. Vedierkový zber nespotrebovaných zvyškov jedál je naplánovaný priamo z pred rodinných domov Seredčanov.

Od zajtra, utorka 3. januára, si môžu záujemcovia prevziať svoje 10-litrové vedierko na Zbernom dvore mesta Sereď na Cukrovarskej ulici.

Naplnené vedierko bez akýchkoľvek iných obalov (vrecká, obaly, iné druhy odpadov) bude zberová spoločnosť zberať každý štvrtok od siedmej hodiny rannej, pričom bude jednotlivými ulicami prechádzať iba jedenkrát. Preto je dôležité, aby boli vedierka vyložené pred rodinnými domami pred siedmou hodinou rannou.

Nepoužívajte ani kompostovateľné vrecká

Akokoľvek vás bude reklama presviedčať využívať ekologické rozložiteľné vrecká, nevyužívajte ich pre potreby odovzdávania kuchynských odpadov v Seredi. Sú síce kompostovateľné, avšak doba ich ekologickej degradácie (skompostovania) je rôzna a pohybuje sa minimálne okolo niekoľkých týždňov. Zberová spoločnosť, ktorá zhodnocuje pre Sereď kuchynské odpady však svojou technológiou spracováva kuchynské odpady takmer okamžite po ich prevzatí, takže čas potrebný na degradáciu materiálu nestihol prebehnúť. Preto akékoľvek materiály, ktoré nepatria do kategórie kuchynských odpadov musí spoločnosť z odpadov vyberať, čo spôsobuje ďalšie náklady, v horšom prípade poškodenie ich technológie.

Čo je cieľom zberu kuchynských odpadov?

Ubrať zo zmesového odpadu, teda z čiernych nádob, čo najviac recyklovateľných položiek. Kuchynský odpad, sklo, papier, plast. Jedlé oleje, šatstvo, elektro, stavebný odpad. Toto všetko má možnosť byť druhotne zhodnotené, ak je oddelené od ostatných zložiek a uložené na správnom mieste. Čo sa nevytriedi, putuje na skládku odpadov a odpady sa už čoskoro stanú extrémne drahé.

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Kým bude anonymna diskusia Sereď nepôjde vpred ani Slovensko. Hlupáci prevalcuju všetko a inteligencia nepôjde proti davu blbcov. Téma na večerné zamyslenie…

  2. Liberálne hovna, ved chodte prikladom, zacnite od seba a buďte vzorom. Zacnite sa podpisovať svojim menom. Alebo na to už nemate gule?

  3. Chápem vyvážať to v paneláku. Ale v rodinnom dome? Nie je jednoduchší kompost?

    Neviem, ale nie je toto zbytočná “ekológia”? Opravte ma ak sa mýlim, ale keď vyhodim bioodpad do komunálu, tak pôjde na skládku a tam aspoň naštartuje hnilobné procesy, ktoré skôr rozložia iný odpad. Zbierať ho iným auto zaťažuje prírodu viac. Alebo nie?

  4. ako kokoti budeme zbierať odpadky do kýblikov – lebo „UHLÍKOVÁ STOPA“ a Arabi idú usporiadať Ázijské zimné hry 2029.To už nám naozaj všetkým jebe?Toto je normálne?Hlavne,že si musím do nádržky nalievať močovinu aby som s autom splnil nejakú normu EURO iks ypsilon,separujeme ako debili a toto považujeme za normálne,budovať v Saudskej Arábii lyžiarske stredisko.Nech už príde ten koniec sveta,nič iné si ľudstvo nezaslúži…
    P.S.Ešte raz sa ospravedlňujem za ten expresívny štýl vyjadrovania,ale mám tlak 200/100…
    Saúdové budou hostit zimní hry. Saúdské lyžařské středisko už dokonce vyhrálo soutěž o uspořádání Asijských zimních her konaných v roce 2029.
    https://www.novinky.cz/clanek/cestovani-saudove-budou-hostit-zimni-hry-postavi-kvuli-nim-futuristicky-skiareal-v-pousti-40418950#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

  5. Cela EU a hlavne Slovensko je na kolenach. Po 30 rokoch tohoto systemu sme zobraci a v totalnej pici. Kto a za co by tu v Európe spravil olympiádu. Ked prepnem na správy tak vsade len reportaze ako nikto nema peniaze. Vsade a vsetci su v pici na kolenach. Toto je ten super system

  6. Pre Anonym 4. januára 2023, 23:10

    Zadlžené štáty sa najlepšie ovládajú. Stačia k tomu už len poslušní politici.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img