ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Neporiadok v meste po oslavách Silvestra

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Dnes sme do redakčnej pošty od obyvateľky mesta dostali fotografie verejne prístupného priestoru, na ktorom sa uskutočnili oslavy Nového roka.

„Inokedy že bolo do rána upratané. A že ľudia odpaľovali pyrotechniku v dave medzi sebou, lebo nemali vymedzený priestor na to ako po minulé roky.“

Faktom je, že Mesto Sereď tento rok ohňostroj neporiadalo a používanie aj zábavnej pyrotechniky takto v dave je nebezpečné. Od iného očitého svedka máme informácie o prevrhnutí jednej sady s petardami a ich strieľanie smerom na dav.

Neporiadok po Silvestrovskej noci v meste je skutočne značný, no spôsobili ho tí ľudia, ktorí po sebe nespratali pozostatky nimi prinesených petárd na verejné priestranstvo. Faktom ale je, že išlo o akciu verejnú a tak poriadok v meste bez najmenších pochýb musí (a malo) zabezpečiť mesto.

Vysvetlia kompetentní občanom, prečo na verejnom priestranstve je neporiadok aj deň po verejnej akcii?

Fotografie do redakcie zaslané  dnes vo večerných hodinách:

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Otras, to je vizitka ľudí v Seredi… hlavne, že ste chceli všetci “ohňostroj” … ani chovať sa neviete … ani upratať po sebe…

  2. Načo tu vyplakávate ? Nikto predsa nebude po sebe upratovať v noci hneď po oslave ? Najprv sa všetci oslavujúci musia vyspať z opice a potom nasledujúci deň sa s tým niečo urobí,nie ?
    Na celom svete to tak funguje. Uvidíte že dnes tam nabehnú páni s károu a napichovátkami a problém vyriešia. Ale vy si skrátka musíte rýpnuť !

  3. Článok OK, len mi tam chýba, tak ako bolo zvykom, na konci spomenúť, že štatutárom mesta je občanmi platený…

  4. Ako v Seredi,v Trnave,v Paríži ako na celom svete ako každý rok. Bordel bol a bude po silvestrovskej noci. Keby je táto reportáž z10.1. a bordel je stále je na mieste je oprávnená. Zase len tliachaniny ako 90% vašej roboty

  5. To nieje pravda !!!!!!!!!! v Trnave chodí upratovacia čata presne ako po jarmoku každý deň ráno a tak aj po vianociach ,,pre BULA ,sprostého !!!! Skrátka Sereď je STOKA ,ŽUMPA ,KANÁL ,LATRÍNA !! A aj bude !

  6. V Seredi sa to rieši takto.
    Občan napíše do redakcie. Majko napíše článok, že občan sa obrátil na redakciu. Pošle mail prednostke, lebo primátora obťažovať nebude. Prednostka ho odkáže na hovorkyňu. Hovorkyňa mu odpovie, že pracovníci údržby mesta plnili iné úlohy a priestor pri gymnáziu bude vyčistený v najbližších dňoch. Schéma riešenia je osvedčená a funguje.

  7. Prosim Vás čo všetko pripisujete na vedenie? Chceli ste sa zabaviť pekne súhlasim, ale aspoň tie flaše treba po sebe upratať by sa patrilo.! To je vaša vyzitka a nie mesta!!!

  8. Aký bordel ľudia narobili taký po nich zamestnanci mesta upracú v prvý pracovný deň, snáď oni nemajú nárok na deň pracovného voľna? To nie je havarijná ani životohrozujúca situácia . Spravili ste bordel, jeden deň vydržíte.! Keby išli upratovať na Nový rok, zase by ste frkotali, že robia vo sviatok za 100% príplatok.

  9. Velebnosti chce se mi blít- Seredonline začala zase so stupídnym článkom, musí predsa naháňať sledovanosť hneď v prvý deň roka

  10. Nuž, bordel mohol ostať len v uliciach Seredi a nie sem dávať fotky, aby sa to dozvedelo celé Slovensko,to je ako s tým vtipom: kým nebol FB vedeli len domáci,kto je aký somár, teraz to vie celý svet. Tak tomu je aj so zverejnenými fotkami ,mohli ste si to nechať doma.

  11. Súhlasím s nie som seredcanka. Neporiadok ráno odpratali, asi prvý pracovný deň na urade, ci mali ísť aj vo sviatok? Mohlo to ostať v uliciach a nie robiť zlu reklamu Seredi online po republike. Už by sme si mohli uvedomiť ze všetci sme zodpovední aku vizitku robíme.

  12. Pán Majko a čo tak namiesto fotenia a mudrovanim zobrať vrece a pozbierať to doňho keď vám to prekáža. Ale to by ste nemali potom o čom vypisovať. Ste trápny ako vaše príspevky.

  13. Za Tomcanyiho bolo po Silvestri hned rano upratane. Nabehli chlapi a bolo. SOL spravne poukazalo, ze to tento rok nebolo dobre zorganizovane.

  14. A prečo ste zrušili profesionálny ohňostroj ? Tak potom sa nečudujte , že ľudia chcú byť o polnoci pyrotechnici.
    Len rušte ďalej profesionálne ohňostroje. Na západe presný opak, veľa profesionálnych ohňostrojov málo amatérskych .

  15. Tu nejde ani o neporiadok. Nie každá petarda vybuchne. Bolo tam dosť takých čo nevybuchli. Po iné roky ráno o 7 nastúpili chlapi a všetko vyzbierali. Teraz to tak nebolo. Čo keď buchne nejakému dieťaťu v ruke keď to bude zbierať? A verte tomu, že tam deti behali. Bezdomovci prezerali fľaše. Kto bude zodpovedný ak sa stane úraz?

  16. Anonym 2. januára 2023, 22:48 – zodpovedny by s najvacsou pravdepodobnostou bol ten, kto tam konkretnu pyrotechniku priniesol a nepostaral sa o to, aby bola pouzita v sulade s predpismi.
    Ale jeho stotoznenie by asi bolo znacne problematicke.

  17. Som dlhoročná obyvateľka Serede. No s neporiadkom v našich uliciach vždy boli problémy. Len sa pozrite na priestranstvo, či tam niekde boli umiestnené smetné nádoby !!! Veď pri organizovaní takejto akcie by sa práve mesto malo postarať o poriadok a zabezpečiť ten poriadok práve tými smetnými nádobami. Preto tento článok by mal smerovať na MÚ a nie na verejnú stránku.

  18. Na takéto akcie sa majú vždy pripraviť smetné nádoby alebo aspoň vrecia vo väčšom počte, aby to tam ľudia hádzali.

  19. pre Marek 3. januára 2023, 9:56, ty kde zijes? v monte carle? tieto negramotne tupe telce co tu byvaju budu robit bordel aj ked tam budu mat 10 kontajnerov? he he he , nedaj sa vysmiat.

  20. Jediným účinným a efektívnym opatrením v Seredi by bol zákaz vychádzania od 20. h 31. decembra. do 7. h. 1. januára. Porušenie zákazu pokuta 500 €, porušenie zákazu so zistením držby pyrotechniky pokuta 1 000 €.

  21. Mam pocit ze ten kto to fotil a poslal sa trasol do rana aby to nikto nepozbieral:-)vzdy bude po silvestri bordel netreba tu robit z toho dramu…

  22. Pre anonym 16.37 2.1.
    Neviem ci by si aj ty upratoval grcaky a obsrate hajzle schody a okolie po akcia DK, ktoré tam robia občania Serede. Ktoré sú tam na pravidelnej báze. O poriadok vonkajšieho prostredia sa majú starať mestský pracovníci. Upratovačky DK nemajú stým nič spoločné. A mimochodom tu špinu robia ľudia ,ktorý sa chovajú horšie než prasatá v chlievie. Bordel ktorý si ľudia spravia si majú po sebe aj upratať a neobtierat si papule o zamestnancov mesta Serede. Keď nevieš tak nekritizuj druhých. Keď stým máš problém a velmi ti to vadí môže si to ísť upratať sám. Aspoň zistíš ci to bude tvoja robota.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img