ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

30 rokov Slovenskej republiky. Hodnoty demokracie a slobody sú dnes viac ako aktuálne

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Samostatná Slovenská republika začala písať svoju históriu od 1. januára 1993, keď vznikli dva samostatné štátne útvary – Česká republika a Slovenská republika. Stalo sa tak po 74 rokoch, dvoch mesiacoch a troch dňoch existencie spoločného štátu Čechov a Slovákov.

Slovenská republika vznikla na pilieroch demokracie, právneho štátu a slobôd, neskôr vstúpila do NATO A EÚ, ktoré tieto hodnoty garantujú.

Slová o demokracii a slobode nie sú klišé. Ich pravý význam vidíme práve dnes, keď náš východný sused z Ukrajiny bojuje proti ruskej agresii, ktorá im chce tieto hodnoty zobrať.

Vážme si a zároveň buďme hrdí na to, že Slovenská republika je zvrchovaný, nezávislý a demokratický štát.

zdroj: Polícia SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Slovensko je živým príkladom, ako v minulosti zanikali národy, štáty a ríše. Pochovali ich bohorovnosť a luxus vyvolených, úpadkom morálky a ekonomiky, až po rozpad štátu a ríše. Nás môže tešiť, že priestor medzi Dunajom a Tatrami nezostane ako mesačná krajina. Priestor a živý materiál tu zostane. Tie sa stanú korisťou veriteľov 49 miliardového dlhu a eldorádom oligarchov. Dopadneme ako Indiáni v Amerike a zostaneme cudzincami vo vlastnom dvore.

  2. Stav po 30 rokoch kapitalizmu a liberalizmu :
    • Majetok štátu rozkradnutý, veľká časť národa nevie ako prežiť, bezdomovci, … a dlh štátu a občanov dosahuje astronomickú výšku. V krajine ktorú nepustošia tornáda, nesužujú zemetrasenia, nevybuchujú sopky, úrodu nežerú kobylky, netrápia ju suchá a 70 rokov nezažila vojnu.
    • Za socializmu niekto ukradol vrece uhlia alebo cementu, ale teraz po „novembri“ niekto ukradol celé bane a cementárne.
    • Západ nás skrotil ako lacnú pracovnú silu a urobil si z nás odbytište pre svoje druhotriedne výrobky.
    • Z komunistu sa stal demokrat, z ateistu katolík, z veksláka podnikateľ, zo zlodeja a podvodníka podnikateľ, z výpalníka esbeeskár. Z dušičiek sa stal Helloween, z deda Mráza sa stal Santa Claus. V škole sú učitelia bez autority a po chodbách drogy. Nekvalitné potraviny, v alkohole metanol. V televízii hnoj.
    • Aj socializmus mal svoje mínusy, lenže teraz plusov poriadne ubudlo a mínusov extrémne pribudlo a stále pribúda.

  3. Anonym 16:31
    Krásne a pravdivo si to napísal,no dnešní násťroční čo majú prepláchnuté hlavy sionistickým školstvom a médiami tomu neuveria a stále tvrdia že USA demokracia je to najlepšie čo nás kedy postihlo…

  4. Za 30 rokov samostatnosti sme sa dopracovali do veľkej riti. Keď máte dostatok peňazí, môžete si plnými ďúškami užívať vymoženosti o ktorých Majko básni. Keď fungujete od výplaty do výplaty máte smolu. Môžete akurát prežívať. A keď to nezvládnete, štát vás nechá skapať. Ale slobodne a demokraticky. Radšej mala ostať monarchia alebo ČSR. Teraz môžeme oslavovať akurát 30 rokov bordelu a chaosu.

  5. To ako a kam to tu smeruje by mohli vyjadrovať štatistiky koľko ľudí dobrovoľne skonči na koľajách pod kolesami vagónov

  6. Bezkonkurenčne najlepší novoročný vtip je v závere článku:
    Vážme si a zároveň buďme hrdí na to, že Slovenská republika je zvrchovaný, nezávislý a demokratický štát.

  7. si tu jeden uplne normalny,ako ten dochodca co ide po dialnici v protismere a cuduje sa kolko blaznov ide oproti nemu.

  8. Dúfam, že sa niekedy dokážeme vrátiť k objektívnemu hodnoteniu našej minulosti i prítomnosti, miesto rozdeľovania spoločnosti len na dve „farby“: buď si za alebo proti, buď si dobrý alebo zlý a pod. Nikto z nás predsa nie je bez chýb, slabostí, atď. Predsa každý určite zažil na vlastnej koži, že v určitej situácii urobil rozhodnutie, ktoré sa spätne ukázalo ako nie najlepšie, čo však neznamená, že je „zlé“ všetko, čo sme kedy urobili…samozrejme, keď chybné rozhodnutia urobia tí, ktorí by nás mali viesť, má to vážne následky pre celý národ, preto by sme sa mali usilovať, aby k tomu dochádzalo čo najmenej, a k tomu je nutné sa vrátiť k dialógu, v ktorom budú mať zastúpenie všetky názory, kde sa bude spoločne hľadať najlepšie možné riešenie danej situácie pre všetkých, kde sa bude fakticky diskutovať bez osobných urážok a nadávok…ak sa toto podarí, verím, že bude šanca, aby sa rozhádaná a rozdelená spoločnosť dokázala znovu zopnúť pre naše spoločné dobro…každý z nás však musí začať od seba a v kruhu svojich blízkych…naučme sa akceptovať, že môžeme mať rozdielne názory, ale môžeme sa pokojne vypočuť a hľadajme argumenty, nie nadávky..

  9. Antino, ani nedúfaj. Čistú pravdu sa nedozvieš, lebo tá nikdy nebola a nikdy nebude preukázaná. Sú len veci, ktoré sa stali. To ako sa stali, opisujú na začiatku očití a priami svedkovia, ktorí sú umlčaní. Neskôr víťazi politických bojov, niečo nechajú povereným historikom zvýrazniť a niečo zamlčať. Príklad z USA. Warrenova komisia vyšetrovala smrť J. F. Kenedyho. Časť jej zistení ostala nezverejnená. Pôvodne na 50 rokov. V roku 2013 tých 50 rokov uplynulo. Niečo uvoľnili, niečo ostalo utajené naďalej.
    Príklad z našich dejín. Víťazní funkcionári po roku 1945 popravili po oslobodení najpresvedšenejších antifašistov. Len v procese s Rudolfom Slánským desať ďalších.
    Viliam Žingor – https://www.vtedy.sk/vykonstruovany-proces-odsudil-partizanskeho-velitela-viliama-zingora-na-smrt-obesenim.
    Mená popravených poznáme. O menách tých, čo rozsudky smrti podpísali sa diskrétne mlčí. Gustáv Husák si napríklad v Leopoldove odsedel 8 rokov ako tzv. buržoázny nacionalista. Koho to dnes trápi? S pohŕdaním hovoria a píšu o ňom práve tí, ktorí svoj život prežili práve v nových bytoch ako tzv. Husákove deti.
    Nádej na renesanciu zdravého rozumu je nulová. Zmier sa s tým a daj si niečo na upokojenie.

  10. Ale tu mame Proruske kolaborantske zdruzenie v plnej parade.

    Dezolatom prekaza skaredy Slovensky znak na peknom Ruskom podklade.

    Rusko ti nikdy nic neponukne, len chudobu bolest a vojnu.

  11. Союз нерушимый республик свободных
    Сплотила навеки Великая Русь.
    Да здравствует созданный волей народов
    Единый, могучий Советский Союз!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img