ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

ZŠ Juraja Fándlyho zvíťazila v súťaži o Športovú akadémiu Mateja Tótha

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Základná škola J.Fándlyho sa v októbri opäť zapojila do hlasovacej súťaže o Športovú akadémiu Mateja Tótha. Zo súťaže vyšla škola víťazne, čím obhájila víťazstvo z roku 2018, kedy školu osobne Matej Tóth navštívil a odovzdal seredským žiakom grant od Športovej akadémie.

Čo je O2 Športová akadémia Mateja Tótha?

Základom ŠPORTOVEJ AKADÉMIE je kvalitná voľnočasová aktivita v podobe krúžkov na 1. stupni základných škôl. Akadémia pomocou prepracovanej metodiky a školených trénerov poskytuje deťom všeobecný športový základ, ale aj motiváciu a pozitívny vzťah k pohybu. Tréningy sú vyskladané tak, aby deti športovali hravo, dbá sa na ich telesný aj duševný vývin a zároveň deti zistia, na aký šport majú najlepšie predpoklady. Víťazná škola získa odborné vedenie jednej 20 člennej skupiny na celý rok zadarmo.

Sereďská škola zvíťazila

Do súťaže sa tento rok prihlásilo 521 základných škôl z celého Slovenska. Výhru „O2 Športová akadémia Mateja Tótha“ získalo na základe najväčšieho počtu hlasov 24 víťazných základných škôl. V každom kraji to boli 3 základné školy, ktoré sa stali víťazom hlasovania svojej kategórie podľa počtu žiakov.

V našom kraji patrila ZŠ J. Fándlyho v Seredi  medzi školy s počtom žiakov 271 a viac. Získaním 4211 hlasov sa umiestnila na krásnom 1. mieste.

Čo bude nasledovať? 

Škola získala Akadémiu M. T. na obdobie od 1.2.2023 do 31.1.2024 zadarmo. „Jedná sa o tréningovú skupinu 20 detí z prvého stupňa, ktoré budú mať pravidelný športový krúžok 2x týždenne. Viesť ho bude učiteľ po absolvovaní školenia a zabezpečenia metodických materiálov Akadémie. Ďalej získavame sadu športových pomôcok v hodnote 400 eur bezplatne a natrvalo, ktorá sa samozrejme bude využívať aj na hodinách telesnej a športovej výchovy. Každé dieťa z tréningovej skupiny dostane tričko, vrecko a iné drobnosti od akadémie. Po tréningoch si deti budú môcť pochutnať na horalkách od Sedity ako ich sponzora. Po zabehnutí Akadémie na našej škole chceme zorganizovať na jar športový deň pre celú školu a budeme sa snažiť spraviť podujatie aj pre dospelých,“ uviedla učiteľka Andrea Gombáriková. Škole bude najbližšie odovzdaná pamätná plaketa, ktorá bude pamiatkou za víťazstvo a účasť v projekte.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img