ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Pýtajte sa primátora a poslancov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Od volieb uplynul mesiac a ľudia volili ZMENU. Hlasy a dôveru viesť mesto na najbližšie štyri roky dali kandidátovi Ondrejovi Kurbelovi a celému tímu, ktorý s ním do vedúcich funkcií v meste kandidoval.

Všetci kandidáti sľubovali lepšiu komunikáciu s občanmi. Poslanci MsZ sa napriek výraznej kritike občanov, hneď po voľbách rozhodli komisie pri MsZ viac menej odizolovať od odbornej verejnosti a obsadili ich prevažne sami sebou. Občanov tak vlastne odizolovali od reálnej (aj keď s hlasom poradným) možnosti aktívne sa podieľať na správe vecí verejných.

Viac čítajte tu:

Samospráva pripravila občanov o možnosť aktívne sa podieľať na správe vecí verejných

Áno, účinná a včasná  komunikácia vedenia mesta s občanmi je asi najdôležitejším prvkom spravovania vecí verejných v prospech občanov a vo verejnom záujme. Ako to (NE)funguje, alebo to funguje zle, prípadne len pre niektorých občanov a firmy, sme videli posledných dvanásť rokov.

Zmení primátor mesta Ondrej Kurbel zaužívané spôsoby riadenia a (NE)fungovania správy vecí verejných v prospech väčšiny občanov, zabezpečí transparentnosť chodu úradu, rozdeľovania peňazí a bude sa s občanmi radiť o tom, čo občania chcú a ako si predstavujú mesto, na ktorého chod sa svojou prácou skladajú?

Primátor mesta Ondrej Kurbel s tímom komunikáciu s občanmi sľuboval aj verejne na svojich billboardoch. Dajme jemu, jeho tímu a ostatným poslancom, ktorí do verejnej funkcie kandidovali dobrovoľne, šancu ich sľuby splniť.

Pýtajte sa primátora mesta a poslancov MsZ na všetko, čo vás občania zaujíma. Dožadujte sa toho, čo vám patrí. Správy vecí verejných v prospech väčšiny a vo verejnom záujme.

Svoju otázku môžete napísať do formulára, ktorý sme zverejnili. Následne vaše otázky raz mesačne položíme vedeniu mesta.

 

Odpovede opytovaných samozrejme zverejníme.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Anonym 28. decembra 2022, 23:31 – Wooow, Vy ste objavil Ameriku !!

    Ano, myslim si, ze to je logicke. Problem ale je, ze odpoved tak poznate len Vy. Su ale temy, ktore zaujimaju hodne ludi, ktori ale nezatelefonuju a tak sa odpovede nedozvedia.

    SOL ma len za poslednych sedem dni mesiaca december viac ako 96 000 unikatnych navstev (za december ocakavame viac ako stvrt miliona unikatnych navstev, co je cez pol miliona prezreti) a zaber novin je dlhodobo mimoriadne siroky. Ucelom komunikacie samospravy NIE JE INDIVIDUALNA komunikacia s kazdym s takmer sestnast tisic obcanov – logicky ani nie je mozna. Preto media a preto tato forma.

  2. Miloš nevolaju sa nahodou tieto noviny seredonline? Tak potom preco nie riesenie online ale takto debilne ako pre debilov.

  3. Keby bol p. TOMČÁNYI ešte kandidoval, bol by znovu zvolený takže nemám ten pocit žeby väčšina obyvateľov mesta chcela výraznú zmenu. Pokiaľ viem všetci kandidáti kandidoval na poslancov, len tím p. Kurbela ako čítam kandidoval na vedúce funkcie. A ešte, načo si voliči volia svojich zástupcov, keď chcú potom riadiť mesto sami.

  4. No asi nato aby tu neplatila ta zvratenost myslenia zmrdov ako doteraz. Vyhraj volby a mozes všetko. Musi tu konecne zacat platit, dostal si najväčšiu doveru obyvatelov, ktori si ta aj platia, tak ich pocuvaj a zastupuj ich vôľu.

  5. Vážený pán Majko, nedávno ste uverejnil článok o štýlovej lavičke pred Cirkevnou základnou j školou sv. Cyrila a Metoda. Spýtajte sa prosím, kto robil verejné obstarávanie lavičky, kto bol v komisii, ktorá lavičku vybrala a či mal bývalý primátor možnosť nepodpísať objednávku na lavičku, ktorú vybrali teraz neznámi členovia výberovej komisie. Využívam Vašu ponuku na kladenie otázok vedeniu mesta. Mesto zaplatilo takmer 12 tis. eur, tak s prosím spýtajte, čo tejto platbe predchádzalo, keď to pani Slahučková v článku nenapísala. Formulár na otázku si strčte do archívu.

  6. V článku, ktorý sa týkal lavičky na cirkevnej škole bolo napísané, že lavička bola objednaná už za predchádzajúceho primátora. Len treba čítať a tiež si to zapamätať. Pýtaš sa, len aby si sa pýtal a sa zviditeľniť?

  7. A vy si myslite, že lavičku navrhuje primátor? A ten povie, že od tejto firmy lebo sa mi páči? A za toľkoto? Inú robotu asi primátor nemá. Len rieši lavičku.
    Ten čo lavičku vymyslel stale na úrade pracuje. Ale kto to tak je?

  8. Vráť sa do školy a nauč sa čítať! Máš tam niekde napísané, že ju objedal primátor? Nikde nie je napísané, že lavičku navrhol , alebo objednal primátor, ale že bola OBJEDNANÁ za predchádzajúceho primátora a to je rozdiel.

  9. Ale však o tom to celé je? Kto rozhodol že kúpi mesto lavičku za 12 tis.? Bolo rozhodnuté za bývalého vedenia. Ale kto je ten čo to vymyslel? Lebo na úrade sa vymenil len primátor a prednosta prešiel do komisií…

  10. Anonym 29. decembra 2022, 12:14 – pocuvaj Ty hulvat, mater Ti do zivota vo vychove tosku slusnosti nedala? Co robis niekomu otroka, ked ukolujes ludi, ktorych neplatis?

    Zadarmo toho dostavas viac nez dost a ked este nieco chces, popros a spravaj sa slusne !

  11. Pán Majko, držím Vám palce a verím, že ako novinár zistíte všetky veci okolo drahej lavičky a budete občanov informovať ako to všetko bolo. Hulvátov si nevšímajte.

  12. Tento článok pána Majka bol uverejnený 28. decembra 2022 o 18:55 sa v prehľade článkov už nenachádza. Sú tam Suvenírové zápalky (28. decembra 2022 21:25 ) a Zhrnutie veteránskeho roka 2022 (28. decembra 2022 15:44). Prečo zmizol?

  13. Nie na najbližšie 4 roky, ale len dotiaľ pokiaľ bude robiť čestne v prospech občanov. V prípade, že mu budú občania ukradnutí tak skončí aj jeho sláva a úradovanie. Nové voľby môžu byť vypísané aj po pol rolu od vzniku jeho funkcie a je po kariére !!!!!!!

  14. Sereďan

    Pán Majko , neviem či na mestskom úrade v Seredi je kancelária , ktorá by mala mať na starosti Životné prostredie. Bolo by dobre pozrieť sa , prečo sa neseparuje odpad na cintoríne . Veď ani keď chcem hodiť sklenený kahanec väčší sa nedá. Odpad už separujú aj na dedinách,ale tu o to nemá asi nikto záujem. Verte mi , že ľudia by si na to zvykli, len aby sa našla osoba, ktorej by na tom záležalo. Nikto o to nemá záujem. Prosím skúste sa o tom porozprávať.

  15. Rozumny navrh, Seredan. Ale preco neoslovis svojho poslanca, resp. nezajdes na urad sam? Myslis si, ze Milos je ten pravy na riesenie tvojich podnetov? Nic v zlom, ale si dospely beloch s obcianskym preukazom?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
Predchádzajúci článok
Ďalší článok
spot_img