ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Podľa Indexu prosperity je na tom z krajín EÚ za rok 2022 od Slovenska horšie už len Bulharsko a Grécko

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Predbehlo nás už aj Rumunsko – priznajte sa, že ste si mysleli, že tam pri cestách ešte stále deti žobrú cukríky…

Česká republika je na trinástom mieste a Estónsko dokonca na siedmom.

Slovensko je úplne zahanbujúco na 25.mieste. Nie zo sto, ale z 27 !!

Ešte stále si myslíte, že tolerovanie korupcie, kradnutia starostami vašich miest, politikmi a ignorovanie správy vecí verejných občanmi vedie k blahobytu v krajine?

Tu je rebríček krajín EÚ vyhodnotený podľa desiatich pilierov obsahujúcich 116 dátových indigátorov pre  každú z  27 krajín EÚ.

Najvyspelejšie štáty v EU 2022:

1. Švédsko
2. Dánsko
3. Fínsko
4. Holandsko
5. Rakúsko
6. Nemecko
7. Estónsko
8. Belgicko
9. Francúzsko
10. Luxembursko
11. Írsko
12. Španielsko
13. Česká republika
14. Slovinsko
15. Litva
16. Malta
17. Portugalsko
18. Cyprus
19. Taliansko
20. Lotyšsko
21. Poľsko
22. Maďarsko
23. Chorvátsko
24. Rumunsko
25. Slovenská republika
26. Bulharsko
27. Grécko

Zdroj: Index prosperity

Dlhodobo upozorňujeme na zhoršujúce sa vyhliadky Slovenska a v ňom žijúcich, pracujúcich a podnikajúcich občanov. A dlhodobo sa stretáme s kritikou, obviňovaním zo šírenia negatívnych informácií a hlavne „hejSlováci“ a akože národovci nechcú pochopiť neskutočnú zraniteľnosť krajiny s počtom obyvateľov rovnajúcim sa počtu pasažierov denne prepravených londýnskym metrom.

Problém je v štáte a réžii pri jeho správe. Slovensko je vlastne  menšie, ako bežná metropola rozvinutých štátov, no správu má na úrovni štyridsať miliónových štátov. Samozrejme hovoríme o počte obyvateľov.

Stále je tu dosť ľudí bez poznania reality sa rozčuľujúcich nad zahraničnými zamestnancami aj tak vykonávajúcimi roboty, o ktoré dlhodobo medzi Slovákmi niet záujmu. Situáciu reálne vidiaci ľudia sa čudujú, že sa im vlastne na Slovensko ešte oplatí chodiť. A tí rozhľadenejší chápu, prečo nás obchádzajú ešte aj migranti z krajín tretieho sveta.

Problémom je, že keď už bežný občan pocíti problém ako problém na sebe, je problém už skutočným problémom a jeho riešenie nebude zo dňa na deň.

A z podstaty veci vyplýva, že si všetko nakoniec vždy najviac odnesie ten najbežnejší, spravidla pracujúci občan.

Rovnako, ako vedenie štátu, tak vedenie každého mesta a vlastne aj obce, by malo veľmi pozorne načúvať „hlasu ulice“ a snažiť sa identifikovať hlavne negatíva skôr, ako sa z indícií stanú už spomenuté problémy bežných občanov.

Na to politikov a úradníkov platíme.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. tá tabuľka len presne odzrkadľuje naše postavenie v rámci Európy,pre vyspelý Západ sme bohužiaľ Balkán,aj korupciou,politickou kultúrou,správaním,stavom ciest,železníc,úrovňou školstva,zdravotníctva,proste typický Balkán…

  2. Ešte smutnejsie je porovnanie v čase…my sme v roku 2012 boli takmer na úrovni ČR a ešte spolu so Slovinskom v top 3 postsocialistickych krajín a od toho roku klesame, teda stojíme len ostatní sa hýbu a stačí aj keď veľmi pomaly…mali sme výborné naslapnute po bolestivých Dzurindovych reformách pokračovať v raste spolu s ČR a SI, ktorí dnes predbiehajú Talianov čo Portugalcov …stačilo nezaspat, pokračovať v reformách, budovaní infraštruktúry…vybrali sme si ale cestu rozhadzovania(všetky tie kraviny „zadarmo“), ktoré malo zakryť mafiánske rozkrádanie zdravotníctva, školstva a vlastne všetkých sektorov+ovládnutie súdnictva a policie..a ktomu vyše 10 rokov prakticky bez reformy..pamata si ešte niekto na sľub „diaľnica do Košíc do 2010“?…máme ju, len nám ju postavili Maďari na svojom území, Češi kompletne zrekonstruovali D1 a idú stavať rychlotrate, Poliaci vybudovali diaľnice kompletne nové ..my sme prespali 8-10 rokov konjunktúry, ktoré už nikto nevráti…a my uvažujeme že by bolo dobré aby opäť vládli tí čo toto zaspatie spôsobili…a možno sa im to aj podarí a klesneme úplne na dno…ale zase možno budeme mať zase niečo navyše „zadarmo“

  3. treba si položiť základnú otázku:“sú Slováci schopní samostatnej existencie v samostatnom štáte?Sme schopní spravovať samostatne štát?“
    Už hore spomínaní Česi,Poliaci alebo Maďari majú s vládnutím určité historické skúsenosti,avšak Slováci ako národ boli vždy v nejakom štátnom útvare niekým riadení – z Prahy,Budapešti alebo z Viedne.Zrazu po roku 1989 nám bolo umožnené vládnuť si samostatne.Otázkou je,ako sme s touto skutočnosťou naložili a či toto samostatné vládnutie nebolo využité akurát na bohapusté rozkradnutie štátu.Ale to je už iný príbeh.

  4. Fico 27. decembra 2022, 14:10 – keby Ratafak hladal info na Google, vyzeralo by to tak, ako u Teba.

    Ono vediet napisat Google a informaciu vyhladat je len prvy krok. Ten Ty evidentne mas zmaknuty celkom dobre. 😉

    Dolezitou nadstavbou je, informaciu vediet vyhodnotit a pouzit v suvislostiach. A to uz u vacsiny ludi uplne absentuje.

    Mam ale pocit, ze Ratafak Google spravidla nepotrebuje.

  5. Ze „mali sme výborné naslapnute po bolestivých Dzurindovych reformách“ vam to uz tiez dobre hrabe v hlavach. Za Dzurindu aj s Miklošom to bola tiež poriadna krádež storocia. Ved skoro zadarmo predali vsetko okolo plynu, vody, elektriky. A tie hoveda sa znovu tlacia do povedomia. Narod to mal davno vesat na kandelabre. Doteraz kazda vlada rozkradla vsetko co sa dalo.

  6. Ratafak plachta 27. decembra 2022, 12:53

    Čím si prispel k tomu aby sme na tom boli lepšie okrem vymúdrených kecov na problémy zemegule a priľahlých galaxií? Jedno je byť kecálek ako si ty a druhé niečo urobiť reálne.

  7. Ľudia, veď ak sa vám niečo nepáči tak ma kľudne opravte…kto môže za stav republiky ak nie my, čo si dokola volíme populistov, zlodejov, mafiánov?…Je to síce nepekne zistenie, ale až keď si uvedomíme vlastnú zodpovednosť a chybu tak sa môžeme poučiť…ak to zvládneme tak za ďalších 10 rokov môžeme byť tam kde sú dnes češi či dokonca estonci…ti boli dlhé roky za nami…chce to len trochu kritického myslenia, nedoverovat populistom(ani napravo ani nalavo), pracovať, a aspoň si prečítať volebný program pred tým než sa vhodi obálka do urny( samozrejme sa nad ním zamyslieť)….nepotrebuješ mať predsa tituly z Harvardu aby si vedel že ak zvoliš zlodeja/mafiána tak ti rokradne štát,..

  8. Fico,teda ten originál nie je môj favorit,ale na ten just ho budem voliť ! Poniektorí volili Zmatoviča a tiež sa z toho smiali že nech je sranda. Tak ja si teraz zvolím srandu ! aj tak nie je koho voliť

  9. Ja som tiež Fica nikdy nevolil ale budem. kradne? Kde? Veď nech ho zavrú. Už len najust aby tam takýto kokoti neboli ako teraz. A jasne aj Majkovi,Ratafakovi a magorom podobným. Pekný den

  10. Budem voliť progresívne slovensko tí jediní vedia ktorým smerom sa má naša zaostalá krajina obrátiť

  11. Anonym 27. decembra 2022, 16:46
    a
    Fico 27. decembra 2022, 17:53

    Vase postoje su velmi vyspele a urcite prispeju k lepsim zajtrajskom nie len pre vas ale aj case deti.

    Coraz viac som presvedceny ze volebne pravo by mali mat len ludia s aspon trojcifernym IQ.

  12. Pokým budú nažive bývalí eštébáci a ich posluhovačí tak sa nikam nepohneme…

    Kotolník….lekár….vedúci…podpalač…. 😁😁😁😁spoznali ste sa?😝😝😝

  13. ved mas vo vlade samych Judr,Mudr,Ing, Mgr,CsC, vsetko vysokoskolsky vzdelanych ludi,IQ maju a j stvorciferne,tak nam vysvetli preco sme uz vyse tridsat rokov vo velkej pi…ci?

  14. pre anonym 20,22 27. decembra 2022, 21:46 – tu najdete odpoved:

    http://archiv.seredonline.sk/clanky/podstata-korupcie-je-v-nasej-tolerancii-voci-nej/

    a tu:

    https://www.archiv2.seredonline.sk/2020/01/06/zvyk-akceptacia-abnormalnych-pomerov-a-presvedcenie-jedinca-o-beztrestnosti-su-skutocnym-nebezpecenstvom-pre-spolocnost/

    a v dalsich clankoch starych aj desat rokov.
    Ked problem identifikujem ja a poukazem na neho dostatocne zrozumitelne, problem by mohol vidiet kazdy. Kto chce…

  15. Odpoved na korupciu netreba hladat v minulosti. Zijeme v súčasnosti a náš vzor a najvyšší článok, Europsky parlamen a korupcia v nom ako hrom. A to este len bude korupcna bomba ked sa odhali a potvrdi korupcia okolo nakupu covid vakcin. Co sa cudujeme ked je skorumpovana cela EU?

  16. Ja som „na just“ robil veci rodičom keď som bol v puberte, niekomu to zostalo až do dospelosti…no je to slobodná voľba každého…potom sa ale netreba pýtať že kedy tu budú platy a dôchodky ako na západe…tí češi k nim pomaličky smerujú a my si tu zatiaľ „na just“ budeme voliť ľudí ktorí nám zabezpečia ze sice dostaneme menej na vyplatnej paske ale za to na CTčko, kilometer diaľnice, železnice atd budeme makať násobok času ako v tom česku či rakusku…ale tak práca šľachtí človeka a my tým našim politikom doprajeme život aký by si z legálneho príjmu nikdy dovoliť nemohli😀..

  17. hanbi sa nenapise.myslim si,ze to budu miki dzurindov,ukrajinsky financ miklos,narkoman z PS spolu,zakerak simecka,doktor zo Sas co by zabijal deti v srbsku,politicka trosecnicka tomanova.zlodej kiska .toto je smotanka ktora pohladi ratafakovu dusu.

  18. vychadzam z logiky,fico a pelegriny su zlodeji,republika,lsns su fasisti,igi zlodej matovic sklamal,marfusa remisova je tak sprosta,ze by ju neprijali ani do specialky.

  19. spomínam si na to že pán majko tu písal už dávno že nás predbieha aj rumunsko a v diskuzii sa mu ľudia smiali že to neni pravda.asi preto napísal na začiatku o tých žobrajúcich deťoch

  20. Ja to poviem takto,bavil som sa s ,,urcitymi,, ludmi, povedali mi jasne, ked vyhra nasa strana, uz teraz mame zabezpecene ,ze na takom a takom ministerstve sa budu robit investicne veci za min.3 x predrazene ceny. Asi takto funguje politika, darmo,sme Janosikov narod….podom maj chut volit…🙃

  21. No Ratafak ja cakam. Daj sem mena politikov podla tvojho gusta co budu splnat to na co tu poukazujes. Ale mam obavu ze tu snivas o kolombovej zene. Ale zatial si medzičasom pozri toto video aj spolu s Majkom. Aby ste tu prestali bluznit z tej vasej propagandy.

    https://youtu.be/ln9fWgCYNE0

  22. Anonym 27. decembra 2022, 23:45…uz som to tu v minulosti pisal…100% zhodu nemám u nikoho, to asi ani nejde a v každej strane sa nájde aj nejaká čierna ovca (niekde ich je viac, niekde menej,niekde sú iba tie čierne)..jedna vec sú politici a ďalšia volebné programy, riesenia co spravit v jednotlivých rezortov…tie ma dlhodobo najlepšie SaS, a to nielen podľa mňa ale aj podľa odborných hodnotení..https://iness.sk/sk/hodnotenie-volebnych-programov-2020
    Neviem či ich ale budem voliť aj v budúcich voľbách, k Sulikovi už mám dosť veľké výhrady, PS je na mňa dosť ľavicová ale šancu si myslím že by mala dostať, uvidím s čím príde Spolu, pár schopných ludi som zazrel aj v Hlase(nie tie ktoré sa objavujú v mediach) ale to je smer2 sancu mali dlhe roky, takže nevolitelne…ešte nevieme kedy budu volby, ake budú kandidatky a volebné programy, ja ako pravicový volič budem vyberat z tohoto spektra ale možno teda ak to ľavicové PS, ľavicový si asi vyberie niečo iné…čo ty? PS: vieš ktoré strany sa posledné voľby ani neunuvali včas zverejniť programy? Vieš vlastne čo to je?…

  23. Zohľadňuje sa v indexe prosperity aj zadĺženosť? Pretože hospodárenie štátu je v podstate ako hospodárenie domácnosti. Naberiem hypotéku na byt, leasing na auto, pôžičku na luxusnú dovolenku a tvárim sa, že som bohatý.

  24. Tu pomoze iba silna pravicova vlada ale netusim kto by ju vytvoril. Je smutne ak dnesna vlada je socialnejsia ako socialna vlada. Kazdy sa iba predbieha kto da dochodcom x-ty dochodok navyse a ani jeden nedokazal mat vyrovnany rozpocet. Najskor vyrovnany rozpocet a az potom rozdavanie. Ale tymto si nekupi hlasy dochodcov a ciganov…

  25. Anonym 16:52: niesom ekonom,atd. ale podla mna a tusim aj nejakych hodnoteni co som niekde zachytil, to co si pomenoval je vlastne ekonomicke bohatstvo, lebo dnes sa berie za ,,bohatstvo,, alebo ekonomicku prosperitu to, ze vsetky zavazky dokazes splacat, ponevac, nakolko, respektive, je to ukazovatel ,,akoze,, vykonu ekonomiky, zamestnanosti a inych spekulativnych ukazovatelov, kde sme vsetci len cisla na na nejakom grafe vid. dnesne ukazovatele urokovych sadzieb a tyzdenneho vyvoja cien paliv, kde uz ani odbornici nevedia co je pravda, lebo sa riadime trhom, ze ano, sice ked je zle, musi zasiahnut vlada a vy ,my ,chuji to vlastne v konecnom dosledku zaplatime, ale boze moj! Co to tu vlastne rozpravam, este ma nahodou zrazi auto, alebo sa mi spomali demokraticky internet! 😉🙃😛

  26. Ok, este k Ratafovi s plachtou, chapem ta a rozumiem ti, aj tomu Sulikovi, pocitam, ze sme zhruba v rovnakom veku a sme rovnako drbnuti, ked sem piseme svoje nazory, lebo ti mudri a spisovne spravni vedia ,ze maju drzat hubu, ako v tomto systeme ako aj v minulom, preto to tu tak vyzera ako vyzera, takto: politiku velmi nesledujem, niekedy davno som volil Smer, ale to som bol ovplyvneny spuchnutym pastekarskym zabavacom P ….m , ked moderoval kampan Smeru pred Seredskou Jednotou, bol som mlady a blby, minule volby som volil hnedokozcov a veril som , ze ich cesta je ta najlepsia, ale dnes aj ked som videl ako ,,Risko,, povedal v diskusii zapadniarom co si mysli o ich ,,eurofondoch,, a ich korupcii statov co si myslel, sice potom obratil, ale! pamatam si ,ako rozdrbal vladu aj pani ,,profesorky,, ale to ma az tak nesralo, nakolko som bol vtedy zamestnanec a pravicovu politiku som vtedy ,,veeeeeelmmmmi,, citlivo vnimal cez svoju penazenku…Dnes som inde a poviem vam len tolko……😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉🤮🤮😀😀😀😀😀

  27. Ratafak sice si toho napisal vela ale o ničom a v podstate ale nič konkrétne. Zhrniem ze saska ma najlepsi program ale Sulika volit nechces. Cize nedoverujes predsedovi strany a jeho programu. Tak potom pokracuj a daj niekoho kto spĺňa tvoj ideal politika, stranu a program a ich počin v takom rozsahu o akom si pisal. (trepal a sníval)

  28. Dlhé ale naozaj dobre. A verim ze si to pozru aby im to aspon trošičku rozšírilo ten ich obmedzeny obzor a zamysleli sa nad sebou

  29. No, ci ten obmedzeny nebudes ty. Uviazat sa na tvrdenia urazenej pekovej. Ci ty nebudes ten ivermectinovy specialista. Ale zase, mas peknu srst.

  30. Kedy išlo Slovensko tak dole v rebríčku? Bolo to za posledné 2.roky,namiesto toho,aby ste analyzovali toto obdobie,nám tu naši propagandisti trepu voloviny.Chcu nám nahovoriť niečo o pravicovej vláde Kto vlastne zapríčinil tento pokles.? Ničím nedokázana veľká korupcia?Nie.Nasi hlúpi nevzdelani politici a ich služobníci a hlavne médiá.

  31. Myslím že tá „vaša“ zbytočná,predražená prezidentka a ostatní Usa riťolezci máte hlavu v smútku. Váš národný tím prehral so Slovenskom 3:6 !
    Tak vám treba !

  32. Anonym 28. decembra 2022, 23:53…nemá to cenu, dal som ti 3 konkrétne strany ktoré majú x politikov, s tým , že najlepší program ma dlhodobo SaS a ty si to totálne nepochopil a zase sa spytas na „politika, stranu, program“?….naozaj neviem jak ti to mám napísať aby si to spracoval..ako keby som sa bavil s holubom..a ako bonus k tomu dostanem už osemdesiate video na českú molekularnu vedkynu čo sa doslova modlí k Putinovi a smeje sa z nej celé ČR?….čo ma ona s tým? Ona je tvoj ideálny „politik“? Ako vyrieši naše problémy so zdravotníctvom, školstvom atď…ake ma riešenia?

  33. No prrrr Ratafak. Dal si top program sas a zaroven si napisal ze nedoverujes Sulikovi. To ako keby si napisal ze tvoj lekar ma dobry napad ako ta liecit ale co ked ty mu moc neveríš a nedôverujes. Das sa mu liečiť? Defakto spochybnujes svoje tvrdenia. Tak daj konecne nieco co je tvoje top a co zaroven nespochybnujes

  34. Nie som si istý či to chápeš ale strana nie je len jeden človek…to je ako keby si prestal chodiť do nemocnice kvôli tomu že jeden z desiatok lekárov sa stretol z Kočnerom a radšej by si išiel do vedľajšej ktorej ten Kočner šéfuje..ak už to chceš takto prirovnať…áno bolo by lepšie ak by sa Sulik stiahol a prenechal to niekomu inému, kvôli jednému človeku neznamená že neverím programu či hodnotám strany…, a napísal som že mám k nemu výhrady, nie že mu nedôverujem…to si si zase domyslel ty…výhrady mám aj k zene keď napríklad nacuvala do plotu, to ale je niečo iné ako keby som jej nedôveroval,…rozumieš už tomu?

  35. No tak dobre podme dalej. To je ako keby si chcel volit smer bez fica. Co to je ze mat vyhrady? A podme dalej. Ciganikova tepša napojena na pentu co robila sefku zdravotnej komisie a odbornost ma akurat tak v gatkach inak len skoly a kurzy ala Sládkovičovo. A takto mozem pokračovať. Tvoja vizia je len sen

  36. Ratafak teba ešte stále baví vypisovať tu tie siahodlhé litánie o ničom ? Nemáš to v hlave upratané,tak o čo sa snažíš ?

  37. Naši politici vzišli z nášho národa. My Slováci sme sami zodpovední za stav štátu. Môžeme si za to sami. Máme poddanskú náturu, nemáme žiadnu hrdosť. Celé Slovensko sme rozpredali zahraničným spoločnostiam. A to, čo tu zostalo spravujeme strašne. Uvedomme si, že to nie sú len politici, to sme my Slováci – na pošte, v obchode, kuriéry, starostovia, podnikatelia…ako sa medzi sebou správame ? Ako si vykonávame svoju prácu ? S radosťou, entuziazmom ? Máme vlastne schopnosti odvážne niečo veľké tvoriť alebo si len odrobiť rýchlo svojich 8,5 hodiny a sadnúť na gauč pred futbal alebo dementné seriály ? Dovolíme politikom kúpiť lavičku v chudobnom meste za 12 000 €, hádžeme na zem ohorky z cigariet, vyvážame smeti do prírody, poškodíme tabule a svetlá na cyklotrase, zničíme lavičky v parku ? Čo sme my za národ ? Chceme sa mať dobre, žiť kultúrne a moderne, ale správame sa ako primitívne hyeny v každodennom živote. To zďaleka nie je len o politikoch, každý musíme začať sám od seba, slušným správaním. Skúsme pozdraviť suseda, usmiať sa na neho, podržať mu dvere, skúsme kolegom v práci priniesť niečo dobré pod zub, skúsme sa podporovať a držať spolu. Len tak sa ako národ pohneme dopredu.

  38. Anonym 29. decembra 2022, 13:20…asi ti to zjednodušim…moja vízia je nevolit ľudí ktorí opakovane zlyhávajú, nedokážu vytvoriť žiadne riešenia pre fungujúci štát a ani vysvetliť pôvod svojho majetku, ktorý nemohli nadobudnúť zo svojho platu…ver mi, nie je to ťažké a takto to bežne funguje v západných krajinách kde pri len podozrení z korupcie politici končia…toto je aspoň to minimum ktoré musíme po politikoch chcieť a inak sa nepohneme….ak ani to nedokážeme a nepoucime sa z vlastných chyb budeme to mať ťažké…myslím že Marek to zhrnul dobre

  39. Ratafak ale Marek len zanalyzoval stav a spravanie sa. A od teba chcem jasnu a zretelnu odpoved. Daj politikov a stranu tvojho gusta alebo tvojho spravneho presvedcenia. Dal si program sas ale zaroven spochybnujes hlavu tohoto programu Sulika. Ja hvorim darmo je dobry program ked v pozadi tohoto programu su skovaní v hlavnych poziciach skorumpovani politici. Tepša a dalsi su toho dokazom. Tak ides Ratafak a daj tvoj vzor a rad sa na to pozriem.

  40. Anonym 30. decembra 2022, 10:02…jasne som ti napísal strany z ktorých ja budem vyberať a celý moj názor máš vyššie niekoľkokrát….viac ti s tým pomocť nedokážem, ale ty máš problém s chápaním textu, takže aj keď ti to sem napíšem 100x tak to asi nepomože….možno mi len ešte napíš aké je to prepojenie „Tepšy“ na Pentu, o tom si rád prečítam…díky

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img