ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Nová štýlová lavička je úvodom zeleného projektu, ktorý prinesie úžitok školákom aj verejnosti

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta / 22. DEC 2022 /

Nevyužívané priestranstvo pred cirkevnou školou v Seredi nedávno okrášlila moderná lavička. Čoskoro k nej pribudnú aj ďalšie prvky a premenený priestor bude slúžiť školákom aj celej verejnosti.

Nedávno požiadala Cirkevná základná škola o možnosť prenajať si priľahlý pozemok a zrealizovať na ňom projekt s názvom „Oddych hrou – záhrada pre každého“. Výsledkom projektu má byť zazelenaný priestor s lavičkami, preliezačkami a altánkom. Mesto prispelo k tomuto projektu zakúpením dizajnovej lavičky za takmer 12-tisíc eur a ktorú škole zapožičia. Škola sa o celý priestor bude starať a bude ho udržiavať.

„Ďakujem, že spoločnými silami sa nám podarilo využiť priestor pred budovou cirkevnej základnej školy. Aj vďaka finančnej podpore mesta Sereď, Arcibiskupského úradu v Trnave a podpore našej CZŠ sme mu spoločnými silami vdýchli nový život,“ uviedla riaditeľka Cirkevnej základnej školy sv. Cyrila a Metoda, Monika Kroláková. Koncepcia celého projektu spočívala v revitalizácii uvedeného priestoru a jeho priestorového využitia ako pre žiakov školy, tak aj pre obyvateľov mesta. „Je to záhrada plná zelene, ktorá ponúka  široké spektrum využitia pre našich žiakov počas vyučovania, ale je otvorená aj pre ostatných, ktorí chcú svoj voľný čas tráviť pohybom na preliezkach, hrou s loptou alebo si len posedieť na lavičkách s priateľmi. Verím, že to bude miesto, kde si radi posedíte, miesto, ktoré spojí generácie a spomalí čas,“ doplnila Kroláková.

 

foto: MsÚ Sereď

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tak takato picovina za 12000€ este aj zo smradom z kanalizacie? 💩 Na taketo hluposti sa hned zvysovali dane? Otrasne. Cista katastrofa. Ze nie je trapne niekomu napisat takuto cenu

  2. Takto sa šetrí v Seredi. Tak už za väčšiu blbosť nevedeli vyhodiť 12tis. Všetko sa zvyšuje, ale my vyhadzujeme na kraviny. Kto toto vymyslel a za tú cenu. Mohli sa tam dať klasické lavičky za desatinu ceny.

  3. Zase niekto niekomu dohadzuje taketo roboty?Ozaj 12tisic?Troska vela.A to osadenie mohlo byt inak spravene.Ale ked niekto schvalil nech ma.

  4. Nechce sa mi veriť že za lavičku niekto zaplatí 12 000 a ešte sa tým pochváli… toto je už naozaj zlý sen!
    Toho čo nákup tejto kktiny schválil by mali rovno prepustiť!
    A ten kanál, to je „čerešnička na torte“.
    Dúfam, že po tom čo si vedenie mesta prečíta reakcie ľudí tak to je posledná štýlová lavička ktorú mesto kúpilo.

  5. odhadujem,ze lavicka ma cca 12 metrov,meter lavicky za 1000€,tusim zacnem podnikat v tomto obore,raz mesacne vyrobim a osadim 1ks lavicky a je zarobene,ake jednoduche.

  6. Otrasne a hned od zaciatku vedenia mesta same hluposti. Milos nechces zacat robit nejake dialógy aj niekto z vedenia a na rozne temy? Mozno by sa to ujalo a bolo by to prinosne pre mesto a obyvatelov. Lebo mam pocit ze nenastala zmena k lepsiemu ale prave naopak. Mam pocit ze si tu vedenie ktore dostalo doveru od obyvatelstva zacalo od zaciatku znova len varit svoje sracky a este k tomu pod poklickou a v uzavretej miestnosti uradu. A von vypustia uz len smrad.. Milos co ty nato?

  7. pre anonym 6:35
    Vadí! Je jedno kto to podpísal, je to neskutočne predražené.
    A inak je dosť divné, že sa vedenie mesta ešte neohradilo voči tomuto, ak to je tak, ako píšeš, tak teraz primátor a súčasné vedenie schytávajú kritiku zadarmo, čo je naozaj dosť divné 🙄

  8. Este je tam na rade pristresok na bycikle ale za 100 tis. neni nad to ked niekto pusti ku korytu nekompetentne trubice, ktore si myslia ze su v Dubaji

  9. Viem že sa to sem nehodí, ale nehnevajme sa, aj keď za tých 12 000 by bolo možno spokojných 12 rodín v núdzi. Keby sa každému dá tisícka určite im to moc pomôže. Inak prajem vám všetkým krásne sviatky aby sme sa tieto dni venovali rodinne a nerozčulovali sa internetom :), lebo ako vidíte kompetentný na naše názory kašlú. Veľa darčekov, rodinnej pohody a hlavne zdravíčka, lásky, šťastia.

  10. Čooo??? 12 000 eur jedna lavica ?!

    Radšej by som čušal, než aby o tomto hentá písala ódy na jednu lavicu a ešte bez operadla.

  11. Toto má byť lavička? To je skôr blúdište, alebo skrýša pre mačky, alebo iné zvieratá. Alebo húsenková dráha?
    Škola musí byť na tom finančne veľmi dobre, keď na takúto hlúposť dáva toľké peniaze. Alebo potom bude pýtať na elekrinu alebo kúrenie. To ani Arcibiskupský úrad v Trnave, ani MsÚ nemájú súdnoť, že tu každý bojuje o prežitie a oni odsúhlasia a prispejú na takúto blbosť. Je to výsmech pre iných. A kto bol navrhovateľom? Asi by sme nemuseli dlho hádať.

  12. Dávno som nečítal také kvetnaté zdôvodnenie ako toto nainštalovanie lavičky. Akoby som čítal komunistickú propagandu o niečom výnimočnom, čo v skutočnosti ale zďaleka nie je. Je to záhrada plná zelene… Ja vidím obyčajnú trávnatú plochu. Ponúka široké spektrum využitia… Ak aj áno, rovnako by tak bolo aj bez lavičky. Mimochodom, VO možno prebehlo pred voľbami a podpísal sa pod to Tomčányi, ale propagandu diela v tomto článku urobilo nové vedenie.
    Prajem dobrú chuť pri štedrovečernom stole.

  13. Nejde ani tak o 12tis. Ale nenapadlo nikoho, že tá sranda lavička je dizajnová? A určená do nákupného centra? Ako budú pod ňou čistiť ten bordel čo tam nechajú ľudia? Však to bude tam hniť a smrdieť. Už vidím školákov ako budú hrabličkami hrabať po kolenách papiere, obaly alebo striekačky. Ja osobne si myslím, že to spraví viac škody ako osohu. Nech je to akokoľvek pekné, ale musí to byť hlavne bezpečné a účelné.

  14. A ešte jedna vec. Výberové konanie na lavičku bolo ešte za bývalého vedenia. S tým primátor nemá nič. Skôr ma ale mrzí, že chcel zmenu a jediné čo zatiaľ zmenil je zadok ktorý sedí na mieste primátora. Ešte aj prednostu nechal v komisiách. Dokonca nechal na úrade aj túto “referentku”, ktorá písala o lavičke. Ako a prečo sa tam dostala si vie asi dohľadať každý.

  15. To je neuveriteľné ako sa šafári s verejnými peniazmi. Potom samozrejme, že nie je na nič, keď za v podstate nezmyselnú a nepotrebnú lavičku dá chudobné mesto 12 000 € ! Obyčajný človek si za tú sumu spraví milión vecí. Kto tam bude sedieť ? V lete tam tieň nie je, platany presvitajú. Okrem toho, tráva sa tým pádom zničí, vyšúcha, mali tam dať aspoň nejaké kamenné platne okolo. A tá lavička keby stála 2000 €, tak poviem ok. Ale 12 000 € ??? Kto to podpísal ten nákup ? Však to nie je možné, kde to žijeme a na čo sa tu sťažujeme, keď sa tu takto rozhadzuje! Za tú sumu mohli radše spraviť otrasné zaburinené ohrádky pri schodoch OD Jednota. Vysadiť tam peknú zeleň, opraviť zábradlie aj schody. V centre mesta burina, ale na okraji dáme dizajnovú lavičku za 12 000 😀 Neskutočné !

  16. Vážení odborní diskutujúci,
    že sa bude kupovať draha lavička bolo zverejnené pred mesiacom, v zastupiteľstve o tom bola dôvodová správa a vtedy nikto nič nenamietal. Všetci to vedeli dopredu a zrazu teraz je kritika, tak ste mali robiť revoltu skôr. Je to v tomto zázname zo zastupiteľstva v novembri a ukazovať prstom a viniť bez dôkazov to je také seredske. Však?

    https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2022-11-21-na-poslednom-zasadnuti-sucasneho-zastupitelstva-bola-schvalena-druha-tohtorocna-dotacia-pre-oz-skf-sered-aj-nove-pomenovanie-sportovej-haly-alberta-kudelu

  17. Pan Majko,rád fotíte, čo tak navštíviť mestský cintorín a odfotografovať ten bordel vo vnútri cintorína,plne smetiaky prázdnych plastových obalov zo sviečok,ktoré sa váľajú aj pomimo smetiakov,staré zoschnuté vence,kvety, prečo to mesto zobralo do svojej kompetentnými,keď sa o to nestará..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img