ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Väčšina ľudí už problémy cíti. A to znovu idú hore úrokové sadzby na hypotékach.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Už aj v Českej republike politici priznávajú, že väčšinu z miezd zamestnanci obratom použijú na zabezpečenie základných životných nákladov a že sa stále viac ľudí dostáva do pásma blížiacemu sa chudobe. A to asi všetci vieme, že v Českej republike sú dlhodobo platy vyššie, ako na Slovensku. Po víkendovom stretnutí s človekom dlhodobo žijúcim v Českej republike máme potvrdené informácie o nižších cenách napr. rovnakých potravín  v rovnakých obchodných sieťach ako na Slovensku. Vyššie sú nateraz len ceny energií. Ale aj to len do momentu, pokým budú platiť dohody Vlády SR napr. s dodávateľmi elektrickej energie. A to je v súčasnej dobe dosť neisté.

Úrokové sadzby na hyptekárnych úveroch v bankách na Slovensku prekročia 5 % a vyššie. Nárast splátok u pôžičiek na vlastné bývanie zobraných hlavne mladými rodinami prakticky na celý život zo sadzby 0,5 % napr. na 7 % a viac ročne, prekvapí hlavne pri skutočnom uvedomení si toho „ročne“ a následne faktu, že zadížení majú byť skutočne do konca života, ak vôbec úver dokážu splatiť pred vlastnou smrťou.

Spravidla nikto neuvažuje nad možnými problémami v čase, kedy o nich ani len netuší a tušiť pre svoje aktuálne pohodlie nechce. Spoločnosť ale smeruje do mimoriadne náročnej a neistej doby, kedy to, ako sa budeme mať čo do nevyhnutných výdavkov a na to potrebných príjmov nielenže neovplyvní samotný občan, ale dnes už ani štát. Globálny svet je fajn, no môže byť aj problémom. A to vážnym.

Áno, ľudia prežili aj prvú a druhú svetovú vojnu, no dnes doba je úplne iná. A úplne všade a vo všetkom. My dnes „len testujeme“, do akej miery sa človek dokáže prispôsobiť a prežiť takto náročnú  a nevyspytateľnú dobu. A to aj psychicky.

Konflikty vo vedení štátu a evidentné už otvorené zápasy a ani pred verejnosťou politikmi neutajované zápasy o vlastné záujmy občanom ukazujú, že sú skutočne na koľaji, ktorú dnes už kľudne môžeme definovať ako odstavnú, po ktorej „vlak ďalej jednoducho neprejde“.

– – –

Téme sme sa venovali aj tu:

Štát musí (konečne) začať šetriť

Ľudí s tragickými osudmi pribúda. A bude horšie

Je potrebné konečne konať systematicky. Pomôcť sociálne slabým je dnes už málo.

Máme vážny problém – neistota a obavy z budúcnosti. A stále nám štátom platení ľudia hovoria, kde máme šetriť

Nie na ochranu životného prostredia, ale na spaľovanie všetkého, čo dá teplo sa treba pripraviť

Vašou povinnosťou je služba občanom a štátu

Táto vláda má k dispozícií také obrovské finančné zdroje, ktorými žiadna vláda predtým nedisponovala.

Štát by mal rozdávať až vtedy, keď mu podnikatelia peniaze vyprodukujú

Prázdniny si ľudia ešte ako tak užijú. No jeseň, zima a jar budú náročné

Majú politici vládnej koalície pocit, že riadenie štátu je hrou na škôlkárskom pieskovisku?

Pomáhať najslabším je dnes už málo. Pomoc už potrebuje aj stredná trieda.

“Odkryl sa taký prípad monštróznej korupcie v našom štáte, ktorý nemá obdoby. Toto je megastroj obrovskej korupcie. Neskutočné. Niečo neuveriteľné ako to fungovalo, a to už od roku 2006.”

Boj o nastolenie spravodlivosti, potrestanie vinníkov, ktorí ukradli a sprivatizovali štát, nekončí.

“Ľudovo povedané, ľudia sú v pr*deli, len to ešte nevedia…” No už to začínajú tušiť

Na SŠHR dochádzalo k masívnemu rozkrádaniu majetku a finančných prostriedkov daňových poplatníkov SR.

Ceny pohonných hmôt prudko stúpajú

Ceny dreva a výrobkov stúpajú. Ako je možné, že ešte nie je zakázaný jeho export?

Bohatí teda chudobnejú, stredná trieda sa vytráca a väčšina ľudí začína výrazne šetriť. Podnikatelia idú do kolien…

Bežní ľudia už v problémoch sú, len to niektorí ešte naplno nepociťujú

Nevolil som súčasnú politickú garnitúru preto, aby sviňa štátneho tajomníka občanov stála 4500 Eur !!

Účinnú prevenciu sme premeškali a dobré riešenia sa minuli. Zostali len zlé a ešte horšie.

Netuším dôvody, no vidím následky

Podnikateľský sektor padá na kolená a bude horšie

Úradníci mali umožniť podvod možno až vo výške 24 mil. Eur

Prichádza pre občanov a štát nevyhnutná očista Policajného zboru. Konečne !

Závratné zvyšovanie cien ľudí prinúti maximálne šetriť. Niektorí skončia na ulici.

“Ak policajta nezaplatí štát, rada to urobí mafia” – avizovali policajti na protestoch už 15 rokov dozadu…

Dlhú dobu sme mali akceptovať, že sa “skutok nestal”. Na čo si ešte máme zvykať?

Keď nevymenia noví starých, onedlho vymenia starí nových…

PRAVDA publikovala pravdu. My ju zverejňujeme dávno…

Zdražovanie tovarov po korone dosahuje závratné rozmery

Občianske protesty sa pravdepodobne rozšíria v jesenných mesiacoch

Kto to v NR SR vlastne v mene občanov – voličov hlasuje?

“Vláda má riešiť problémy občanov a nie občania problémy vlády.”

Vyšetrovanie zločinov nezvládajú obvinení, ani štátom vytvorený systém

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Chudoba na SK?
    Nevadi, ved este rozdavajme a darujme zbrane a schvalujme sankcie, ktore si sijeme sami na seba.
    Kam sa to vraciame? Preco by sme mali setrit? A kde vlastne?
    Zidovske banky vyuzivaju situaciu na zvysovanie urokov.
    Nasi politici, ktori by tam uz ani nemali byt, budu robit zlobu aj nadalej. Pytam sa dokedy este?
    Naozaj potrebuju az kym dobrovolne nepovyskakuju z okien?

  2. Ja sa už neviem dočkat ako bude vrieskat ten boševicky chrapún a zlodej zo Smeru že zato, može Hegerová vláda. Toho teplého idiota radšej ani nebudem spomínat.

  3. Bankári len využívajú túto dobu na zvýšenie úrokov. Nič iné v tom netreba hľadať. Pohyb výšky úrokov sú len čisté špekulácie na burze obalené v ekonomických poučkách. Najlepšie sa zarába v čase nestability, vojen a vysokej inflácie. Bodka

  4. neschopna vlada nas ruinuje viac ako treba. Nic ine si ani nezasluzime. Vdaka hlupakom, ktory tuto vladu zvolili Slovensko pada a pada. Peniaze ktore maju ist na ludi doma idu na Ukrajinu a nezmyselny nakup zbrani. Dalsie miliony sa ukradnu a vsetko sa ututlava pomocou spriaznenych medii a bezcharakternych novinarov.

  5. Ekonóm a ty si dobry kokot. Tak skurveny Mikas a politici zmrdi platení z nasich dani a poplatkov dali zavriet prevadzky nasledkom coho ludia krachovali a nemali ani na platenie odvodov, dani a poplatkov. A preto im este navrhujes zobrat este aj majetok. Ty hovedo sproste zakerne. Namiesto toho aby si hladal príčinu ich problemu do ktoreho ich dostal štát a politici ktorych sme si zvolili aby riadili stat tak aby sme žili ako ludia a nie ako hoveda. Politici maju slúžiť nam ked sme si ich tam zvolili a nie opačne ze politici budu ničiť nas. Toto je choré a zvratene. Treba to napravit a co najskôr.

  6. Postupne som celý deň čítal všetky články čo sú pod týmto a pán Majko ďakujem za informácie.Keby to čítali aj vo vláde, keď ste upozorňoval na to čo sa stane.

  7. Anonym 16:16Politici maju slúžiť nam ked sme si ich tam zvolili a nie opačne ze politici budu ničiť nas. Toto je choré a zvratene. Treba to napravit a co najskôr.Skoda ze toto ste nevykrikovali ked tu bol FICO a spol!!

  8. Ďakujem za tvoje štedré prianie! Nezabudaj však, že aj vďaka takýmto mentálnym atlétom je naďa krajina tam kde je.

  9. Pre Dopravca, ale ja som to tu vykrikoval aj ked tu bol Fico. Ved som pisal co politik to kokot. Uz vtedy som pisal ze skoro kazdy kto vstupi do politiky a je jedno ci velkej alebo malej komunalnej sa z normalneho cloveka stane hovedo a kokot co zabudne kto, preco a naco si ho delegoval cize volil aby ho zastupoval v politike.

  10. Ties som toho názoru že chýba je v politikoch Robia si svoje špinavé kšefty a okrádajú tím slovenský národ Treba dať kontrolu občanom nech si nemôžu dovoliť svoje spinavosti

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img