ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Ruské darčeky

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Už roky prinášame reportáže z rôznych kútov sveta. Nielen z turisticky zaujímavých destinácií, ale hlavne z miest na Zemi, kam bežný turista „zablúdi“ málokedy. Vlastne prakticky nikdy, čo by tam aj robil?

Ešte pred mimoriadne vydareným miniseriálom  HBO  Cernobyl, to boli napríklad reportáže z Cernobylskej „zakázanej zóny“ a to už dlhšie, ako trinásť rokov a z Ukrajiny takmer dvadsať. Veľmi intenzívne znovu asi posledných trinásť rokov.

Pred 5 a 6 rokmi to boli reportáže mimo iné aj priamo z východnej Ukrajiny, teda z Donbasu.

Osobne sme zažili Mariupol po bombardovaní po v roku 2014, a pred tým tohtoročným, ktorým  mesto Mariupol okupačná Ruská armáda prakticky zrovnala so zemou.

Reportáže z Mariupolu nájdete tu:

Ukrajinský Mariupol bol priemyselným mestom na brehu Azovského mora. Ruská armáda ho na Putinov rozkaz prakticky zrovnala so zemou

Je mi smutno, keď vidím Kyjev, Mariupol a Odessu zbombardované armádou Ruskej federácie. Ako mestá vyzerali pred vojnou?

Ruská armáda na rozkaz diktátora Putina zbombardovala už aj Konstantinovku. Takto som ju videl ja…

Symbolom tohto socialistickou architektúrou presýteného mesta okrem pre nás nepredstaviteľne rozsiahleho závodu AZOVSTAL, sa stalo Ruskou armádou zbombardované divadlo, pod troskami ktorého zahynuli desiatky v kryte pod divadlom ukrytých civilistov.

Ako vyzeralo divadlo pred bombardovaním, si môžete pozrieť tu:

Obedoval som v reštaurácii s výhľadom na divadlo. Rusi ho zbombardovali a zabili v ňom stovky ľudí.

Bežný človek ani netuší, ako ľudia v prímorskom Mariupole žili a o čo ich ruskí okupanti  pripravili.

Fotografia napovie viac…

Tak toto sú Ruské darčeky civilnému obyvateľstvu Ukrajiny. A toto Ukrajinci Ruským susedom pravdepodobne nikdy neodpustia.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pisálek píše o okupantovi. A o čom píšete Vy Anonym 20.decembra 2022?
    Pisálková posledná cesta pred koronou viedla do Ruska. A aj v lete 2020 sme mali ísť do Ruska, do Murmanska. Ale najprv korona a teraz Putin, naše cesty zhatili.
    A ešte mi skúste povedať, čo je dobré na tom zbombardovanom divadle a mŕtvych deťoch? Bez ohľadu na to, kto to urobil.

  2. Marek 20. decembra 2022, 9:15 – to zakomplexovany v case a priestore obmedzeny chudak nemoze pochopit.

    Jeho svet je miesto, kde zije a cokolvek co nepozna, odmieta z principu.

    Problem vidim v tom, ze nepozna ani Rusko a vlastne nic mimo jeho zauzivany standard, no Putina velebi. Este by bolo zaujimave vediet, kolko ludi z jeho rodiny utiera osrane nazky dochodcom v Rakusku alebo Nemecku a zabudol sa vyjadrit, preco na letnu dovolenku chodi smerom na zapad a nie do Ruska.

  3. Milos preco nepises o americkom okupantovi? Inak co to ten tvoj velky vzor Budaj stvara? Potkan uteka z potapajucej sa lode? Takto bol verny aj STB? Aky mas nato pohlad? Milos nie si smutny ako to vsetko dopadlo s touto tvojou vladou? Prosim podel sa o svoj pohlad na vec. Dakujem.

  4. Omyl! Majko s nikym nic nema. Ani s vladou ani Budajom. On len vsetkych kritizuje. Okrem seba, imaginarnej demokracie, slobody prejavu a kapitalistickeho modelu sveta.

  5. Bodaj brat rus tadeto prebehol a zastavil sa minimálne jak v 45tom v Berlíne. Aby splachol už tento hnoj čo sa tu kopí už cez 30 rokov

  6. Bulo 20. decembra 2022, 17:28
    Ty nie si pre Rusa ziadny brat. Keby tadeto tiahol, teba znasilni, zabije ti zenu a deti, ukradne ti koberce a televizor aj rychlovarnu kanvicu. Zavolal by domov Marfuse ci by nechcela poslat aj zanovne paplony. Nesplachoval by nic, nevie totiz ako.

  7. Anonym 20. decembra 2022, 18:57 – oni tu su a je potrebne, aby stale vacsina normalnych o nich vedela a pocitala s nimi, ako s nutnym zlom. Ako v minulosti so svrabom, leprou, alebo dnes so svabami a plosticami.

    Pozri, toto je moja odpoved jednemu z nich:

    Pre M&M 20. decembra 2022, 15:18 – hlavne ma Boh ochranuj, aby si mal rad Ty mna. 😉

  8. Miloško už sa ty kolienka trasu… Tá väčšina o ktorej tu blabolis už dávno není. Váš čas sa blíži. Treba vás hnať veľkou palicou

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img