ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Otázka teraz je, čo sa dá robiť s tým, aby tento typ politiky Slovensko úplne nerozložil.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Myslím si, že to mohlo byť aj takto: na Eduarda mnohí tlačili, aby konečne zobral situáciu do svojich rúk a zachránil tak vládu, ktorej politická základňa sa kvôli jednému jej členovi rozložila. Na sneme mimoparlamentnej strany pred týždňom mu veterán slovenskej politiky naznačil, ako by si mohol začať budovať i vlastnú politickú základňu. Vyhlásenia viacerých „voľných“ poslancov vláde priložili nôž na krk. A tak sa jej predseda predsa začal odhodlávať, že bude konať. A pošle do Pionierskeho paláca návrh, ktorý podľa ústavy poslať môže. Taký návrh by ešte azda mohol zachrániť jeho vládu, a zároveň by vytvoril priestor pre politiku, ktorá by nezávisela iba od Igora. A možno si naivne aj myslel, že to predsa Igor môže pochopiť a podporiť. Lenže Igor je bystrejší, než si mnohí myslia, a hneď mu to došlo. A tak svojmu nominantovi z vládneho paláca odkázal, aby sa nenamáhal, lebo v záujme záchrany všetkého, čo na svete má cenu, podá demisiu sám. A zohral divadielko. Presvedčivo, ako to ukázal už Nice a mnohokrát potom. V tom je majster, treba uznať. Vláda padla, Eduard pre jej záchranu neurobil nič, a nič neurobil ani pre svoju politickú emancipáciu. Ten, kto svoju politickú pozíciu pre voľby, ktoré boli od leta už aj tak neodvratné, uhral je Igor. Otázka teraz je, čo sa dá robiť s tým, aby tento typ politiky Slovensko úplne nerozložil. Odpoveď sa nedá dať inak, ako vo voľbách. A v inteligentnom postupe pred nimi, a hlavne po nich. Vlastne sa na ne teším. A ešte post scriptum: Eduard, aj ako odvolaný, ale zatiaľ dosluhujúci premiér, ešte stále právomoc poslať tú ceduľku pani Zuzane má.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Budem hádať… Osoba kvôli ktorej sa koalícia rozložila je Igor . Vraj bystrejší než sa zdá? Ano, oficiálne nič nevlastniaci, takže bystrý. Ten „radiaci veterán“ bude asi Mikuláš, ktorý prebicykloval celé Slovensko, vždy veľa rozprával, ale nikdy dokopy nepovedal nič 😀 Autor článku k nemu mal blízko, takže vie. Takýto politický hnoj si neprosíme. Snáď ešte Vladimír s Jankom by mohli oživiť scénu 😀 Ale načo vlastne celá táto komédia? Igor s Jarom vrátane Riška skončili. Boris je starý špekulant, no má autoritu. Peter s Robom to vyhrajú. Slovami Ivana: Slovensko niekedy, žiaľbohu, a niekedy je to aj chvalabohu, že žiaľbohu…

  2. Anonym 5:59
    To ty si tá riadna troska ! Čo liberál,to bezmozgovec ! Za teba rozmýšľajú „naše“ liberálne médiá a tak to aj vyzerá. Chudák…

  3. Nebudem ctených čitateľov unavovať frázami o vládnej korupcii, rodinkárstve a kradnutí. Takéto detinské hlúposti sú pre tých, ktorí ešte nepochopili, že ľudská spoločnosť sa skladá z jedincov zaťažených dedičným hriechom, že korupcia a kradnutie boli vždy a všade, v miere súvisiacej s národnou povahou a že preto nebudú vyhubené nikdy. Reči o nich slúžia pre moderných „demokratických politikov len ako určité magické rituálne zaklínadlá, ktoré majú odohnať hnev ľudu. Denne sme si užívali tento rituál v podaní tajtrlíkov typu Igora Matoviča, Eduarda Hegera alebo Jožka Pročka, ktorí pri každom probléme rituálne zakričali do mediálnej odpadovej rúry čarovnú formulku – napríklad „mafia“ – dúfajúc, že problém sa zázračne rozplynie a ľud ich nezlynčuje.

    Hlavným problémom vládnutia posledných troch rokov, zďaleka najkatastrofálnejšieho v dejinách Slovenska, nebolo preto kradnutie a deštrukcia štátu. So svojou trochou do mlyna prispeli v tomto smere všetky vlády. To, čo skutočne dokonale zruinovala táto vláda, je predovšetkým strata zvyšky národnej hrdosti.

    Slovenský národ po vládach Igora Matoviča a Eduarda Hegera už má len hanbu. Nemôže poprieť, že títo dvaja (hovorme len o najdôležitejších) sú krv jeho krvi a telo z jeho tela. Títo šíritelia trápnosti, zmätku, nefalšovanej neokrôchanosti, pokrokového štrebérstva, probruselského filisterstva, nekompetentnosti, politickej smiešnosti až za hranice mysliteľného, doma aj v zahraničí, predstavujú napriek všeobecného úpadku európskej kultúry niečo, čo prekvapovalo za hranicami aj tých najotrlejších vymetačov politických stôk.

    Na trápnosti politikov tejto vlády sa zabávali cudzí diplomati, historky o tom ako sa Igor Matovič pochválil pred kamerami francúzskemu prezidentovi a stovke novinárov s tým, ako ho strihala jeho dcéra, sa stali zrejme ozdobou banketov. Keby sme chceli spísať anály trápností a národ ponižujúcich úbohostí odchádzajúcej vládnej garnitúry, nestačili by nám folianty.

    Z vedeckého hľadiska je priam povinnosťou ponechať im ochranku na štátne náklady, pretože predstava straty takého neopakovateľného psychologického materiálu, by mohla uviesť svetové akadémie do stavu paniky. Táto znôška neopakovateľnosti a šokujúcej mimoriadnosti, nahromadená v niekoľkých desiatkach ľudí, má oprávnený nárok stať sa psychologickým dedičstvom celého ľudstva. A bohužiaľ, aj večnou hanbou slovenského národa.

    Neuveriteľný odchod Igora Matoviča, ozdobený vytrhnutím demisie z rúk úradníka, pripomínajúci eskapády inšpektora Clouseaua a účtovníka Fantozziho, už mohol byť zavŕšený len zjedením demisie. A možno by to bolo lepšie, pretože by to tejto chodiacej potupe národa neumožňovalo spätne ašpirovať na interpretáciu svojho odchodu v duchu elementárnej dôstojnosti.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img