ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Príklad by si mali zobrať z minulosti. Miloš Kopecký to povedal na rovinu už dávno.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

História sa opakuje a aj dnes by bolo treba niekoho všeobecne rešpektovaného a uznávaného, kto by sa postavil pred ostatných a napriek všeobecnej nevôli by im povedal pravdu. Priblížil by, čo sa stalo, kde je a k čo mu určite by malo prísť. Ak nepríde hneď, tak to neznamená, že k zmene nepríde nikdy, akurát to pre nich bude ďaleko horšie a tvrdšie. A žiaľ aj pre občanov.

Miloš Kopecký: Odejděte, dokud je čas… 

Za socializmu to vtedy vládnucim komunistom povedal umelec Miloš Kopecký. Jeho mimoriadne odvážny prejav vtedy komunistickému vedeniu štátu prednesený na   IV. sjezdu Svazu československých dramatických umělců v roku 1987 sa šíril tzv. na tajnáša medzi ľuďmi kopírovaný na magnetofónových páskach. Jeden vlastný originál na takejto páske máme dodnes v Múzeu totality. Skutočne išlo o prejav neskutočne pravdivý a v danej dobe aktuálny. Kopecký mal ďalšie verejné pôsobenie skomplikované a komunisti pri moci zostali. A aj tak dopadli.

Dnes sa deje niečo obdobné. Historický prejav Miloša Kopeckého čo do obsahu je aktuálny do bodky. Otázka je, či sa história zopakuje.

Ti, ktorí sa stali neakceptovateľnými pre tak široké spektrum populácie Slovenska, by mali dať šancu vzniku novej vlády tých, ktorí budú schopní doviesť Slovensko do riadnych volieb.

A tí, ktorí občanom sľubovali zmenu, by sa mali snažiť urobiť ju. Lebo tak silný mandát od občanov nedostali pre svoje mená a tváre, ale pre mimoriadne silnú akútnu potrebu zmeny, pre návrat práva a spravodlivosti do všetkých sfér života v krajine a obnovenie morálky a etiky v politike.

Nemajú už veľa času. Keď to nestihnú, tak v histórii Slovenska zostanú zapísaní na úrovni Mečiara a Fica. A to zrovna závidenia hodná budúcnosť teda nie je…

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. I.M.ponúkol svoju demisiu s podmienkou,že SaS podporí rozpočet kvôli ktorému SaS odišli z koalície…
    To nevymyslíš – to je Igor 😀

  2. V roku 1987 vyzýval Miloš Kopecký komunistické štruktúry štátu aby dôstojne odišli. K zmene došlo o dva roky neskôr. Nové garnitúry kvalitu riadenia štátu nielenže zmenili , ale hlavne dobabrali tak, že už nik neverí v možnosť z lepšenia. Nespokojnosť vyjadril nedávno aj miestny komik Majko vo svojom článku Občan chce funkčný štát. A o ten nás stále úspešne pripravujú samotní nami platení politici. Nepriamo v ňom okašlal aj svojho kamaráta ministra Jána Budaja. Takto to dopadne keď komici robia politiku a politici komikov.

  3. 16:16 Strana Sloboda a Solidarita (SaS) odmieta hrať akékoľvek hry. Koniec vlády je podľa nej nevyhnutnosťou. „Pol roka sme svedkami neustáleho chaosu a neprijateľného štýlu vládnutia. Táto vláda si nezaslúži našu dôveru. Dokazuje to aj dnešná tlačová beseda OĽaNO. Väčšina občanov nedôveruje vláde Eduarda Hegera. Viacerými svojimi rozhodnutiami stratila protikorupčný rozmer. Náš návrh vytýkal vláde aj nezodpovedný rozpočet, ktorý ohrozuje milióny eur z Plánu obnovy. Je zjavné, že opäť raz boli podmienky dané tak, aby boli pre nás neprijateľné. Demisia Igora Matoviča nemala byť len hypotetickou možnosťou, ale mala byť aj skutočne podaná. Dosť bolo chaosu. Odmietame sa na tom podieľať. Slovensko potrebuje pokoj. Potrebujeme a chceme slušnú krajinu so slušnou vládou,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

  4. Anonym 15. decembra 2022, 15:12 – mylis sa, komik si bol, si a uz aj zostanes Ty. Este k tomu anonymny, zakomplexovany, no zato dostatocne „odvazazny“ – vlastne, ako kazdy chrapunik, ktory nema charakter a cest pod „nazor“ sa podpisat.

    Budaj je osobnost revolucie a nou zostane. Na rozdiel od Teba, ja vidim podstatne hlbsie do zakulisia a chyba nastala v momente, kedy kompetentni nepochopili to, co som pisal v tomto clanku:

    https://www.archiv2.seredonline.sk/2021/09/13/ked-nevymenia-novi-starych-onedlho-vymenia-stari-novych/

    Nepochopili a k tomu postupne dochadza.

    Na rozdiel od ludi, ako si Ty, ja som iba niekolko hodin po volbach napisal:

    A od zaciatku MUSIA OBCANIA KONTROLOVAT POLITIKOV zo vsetkych stran, ktore moc v state preberu.“

    Clanok a diskusia: https://www.archiv2.seredonline.sk/2020/03/01/arogancia-moci-doba-kesu-a-politicicka-garnitura-ludi-ktori-vyhraju-volby-a-mozu-vsetko-odchadza-do-historie/

    Nezvladli to, nebudem sa vracat k dovodom, popisal som ich uz viac krat, no historicky znemoznili samych seba.

    Kedze sklamali mnozstvo slusnych ludi a volicov, ktori im dali hlas nie pre ich ksichty a mena, ale pre potrebu zmeny? Dufam, ze na to ludia NEzabudnu rovnako, ako by NEmali zabudnut na to, kto skutocne riadil stat a policiu za Fica a Pelegriniho.

    Verim v spojenie sa cestnych ludi, ktori nie su korumpovatelni a VYDIERATELNI pre svoju minulost – tych nie je vela, v politike sa totiz zasvinila vacsina z nich.

    Poznam stav v komunalnej politike a pristupe volenych zastuipcov k veciam verejnym a velmi citlivo vnimam tych, ktori sa spravali a konali NIE v prospech verejneho zaujmu prave pre svoju minulost. A pre to, ze im ju a ich konanie mohol niekto pripomenut vzdy, ked to potreboval pre dosiahnutie svojich zaujmov.

    Bez moralky a etiky nepomoze ani nova generacia. Treba zmenu myslenia a uvedomenie si zodpovednosti za stat a samospravy, ktore spravuju.

  5. Kancelária prezidentky potvrdila, že minister financií Igor Matovič prišiel doručiť svoju demisiu. Pred zamestnancami kancelárie ju podpísal, napokon si to však v poslednej chvíli rozmyslel a dokument vytrhol vedúcemu kancelárie z rúk.

    Čítajte viac: https://www.sme.sk/

  6. Konečne skončil ten psychopat z Trnavy, čo terorizoval atómovkami celé Slovensko. Smer s Hlasom majú víťazstvo v predčasných voľbách isté !

  7. Majko uz prezlieka kabat, je zaujimave sledovat tieto ich budajovske prevleky, boli skoleny na podobne prevleky, ved ich skolila Moskva 🙂 33 rokov po revolucii a cerveny nezabudli….. Toto tu moralizuje Slovensko a Sered….. darmo je to veduci……

  8. Vyzera to tak, ze Igor Matovic nielen svoj zivot, ale aj verejnu funkciu berie ako „zabavku“ a ze on sa skutocne bavi.
    Problem vidim v tom, ze sa bavi len on…

    Anonym 15. decembra 2022, 21:24 a Anonym 15. decembra 2022, 21:34 – dokazom, ze aj prispevky psychopata ako Ty tu zostavaju je fakt, ze ja nemam problem s minulostou. Opacne, priprav si vysvetlenie ich obsahu.

    Problem s vlastnou minulostou (asi aj pritomnostou) mas evidentne Ty. Mas komplexy – chapem. Mozno by pomohlo doverovat odbornikom a poradis sa s nimi, pokym je cas.

  9. Anonym 16. decembra 2022, 7:46 – no ja urcite nie. Dokonca rovnako su na tom moji predkovia. A Ty by si si mal skor, ako nieco verejne napises nastudovat, o com vlastne pises.
    Roky tvrdim, ze pokym som kludny ja, kludne moze byt kludny kazdy.

  10. Miloško ty tu oponentov nazývaš chrapúnmi a nie si chrapúň ty, keď sa považuješ za novinára a novinársky preukaz nevlastníš, alebo sa mýlim ? Hm, možno je to ako s tou Kolombovou ženou , tú tiež ešte nikto nevidel … Aby som ta mal za seriozneho novinára, človeka chcel by som vidieť ten novinársky preukaz …

  11. Anonym 16. decembra 2022, 9:31 – sice novinara novinarom novinarsky preukaz nerobi, no Tvoja posadnutost tymto druhom dokladov je ako vidim znacna.

    Ak svoj fetisizmus neprenesies do obchytkavania, pripadne inych intimnosti, kludne sa zastav a ja Ti Tvoj vlhky sen splnim a preukaz Ti dovolim aj popestovat, nie vsak bozkavat, alebo nedajboze oblizovat.

    Vyhovuje takto?

  12. To píše ten, čo tu Oľano bandu podporoval a propagoval ich dementné myšlienky ? A nebolo toho málo ! Nie je Vám hanba ? Alebo rýchlo prevrátime kabát, kým je čas ?

  13. Seeker 16. decembra 2022, 9:56 – sa cudujem uz samotnemu obsahu Vasho prispevku. Ja som volil ZMENU a navrat prava a spravodlivosti. Keby tuto zmenu mala v programe ina strana, volil by som ju.

    NEdodrzanie predvolebneho slubu OLaNOm vyrazne sklamalo aj mna napriek tomu, ze som v ramci svojich moznosti urobil vsetko preto, aby aspon niekde boli vysledky viditelne a obcania ich realne citili.

    Na druhej strane poznam aj niektore dovody, preco k naplneniu slubov nedoslo. Upozornoval som na to priebezne, no zial, politici sa naucili NErespektovat hlas zdola a aj vdaka nezaujmu vacsiny obcanov o napravu veci este v case, kedy je naprava mozna, si dovoluju to, coho svedkami sme teraz.

    Ja som NIKDY kabat neobratil, pretoze som nemal aky. Nikdy som totiz nebol v ziadnej strane a do ziadnej ani neplanujem vstupit.

    Pravo, spravodlivost, transparentnost a tvrde postoje voci korupcii na vsetkych urovniach spravy veci verejnych, budem presadzovat a prirodzene aj podporovat vzdy.

  14. Miloš Majko, na Vašom mieste by som sa hanbil vôbec komentovať, treba Vám pripomenúť tie Vaše propagandistické Oľano články a komentáre ? Nevyhovárajte sa na nesplnené Olano sľuby, normálny a slobodne mysliaci človek už od začiatku neveril Matovičovej platenej propagande, bohužial kvôli takým ako ste Vy, sa takýto amatéri a politický analfabeti dostali k vláde a spôsobili tento totálny úpadok v krajine. A budťe tej lásky a prestante sa obhajovať nezmyselnými slovami a prázdnymi frázami skopírovanými od členov Oľano.
    P.S. ste inteligentný človek /dávnejšie Vaše články a príspevky mali dušu a hĺbku/, zmente povolanie
    Dakujem

  15. Seeker 16. decembra 2022, 19:48 – ano, pripomente mi moje clanky, ktore oznacujete za propagandisticke.

    A prosim, neszante sa mi diktovat, co mam a nemam pisat. Ja tolerujem to, co pisete Vy, mate problem konat rovnako?

  16. To, ze Matovic ziskal vysokoskolsky titul ako spravny sukromny podnikatel podvodom, o tom sa predsa vie a vedelo sa uz pomerne dlho pred volbami. Len sa nad tym prizmurovali oci. A to je tak trochu aj vina antifico medii. Aku zmenu a aku spravodlivost cakat od cloveka, ktory tiez podvadza, ked sa mu to hodi? Nikdy som nechapal ludi, ktori tomu cloveku uverili. Nech to je kludne dalej maskot parlamentu aj s par poslancami Obycajnych podvodnikov a nevzdelanych osobnosti, len nech sa uz sociopati nedostavaju do vlady.

  17. Miloš,v dnešnej dobe môžeš voliť sprava, zdola, zhora, v zľava výsledok vždy rovnaký. Morálka, charakter sa v dnešnom svete nenosí. Nebuď už tak naivný. Bude ako ešte nebolo!!!!!!

  18. Anonym 17. decembra 2022, 11:17 – ze si politici dovoluju to, co dlhodobo vidime, sme sposobili my sami. Tolerovali sme im to. Mlciaca vacsina sa nezaujima o spravu veci verejnych a tak sa necudujme, ze sprava krajiny, miest a obci je na sucasnej urovni.

    Ludia sa „odbavuju“ na platoch niekolko desiatok zakonodarcov v NR SR, ktori by mali byt elitou naroda. A na druhej strane sa nezaujimaju o plat a vykon starostu v dedine, v ktorej ziju. Taych je ale cez tri tisic a mnohi maju plat na urovni poslancov NR SR, pripadne aj vyssi.

    Arogancia volenych zastupcov nepozna hranice. A ano, ak nezmenime system, bude horsie.

  19. my si opakovane volíme ludí ktorí majú korupčnú minulosť, nedokážu vysvetliť kde vzali peniaze na svoj život (v politike nan zarobiť legálne nemohli), ktorí si nechávajú „radiť“ od mafianskych kur.ev, ktorí nemajú vzdelanie alebo ho získali podvodom, ktorí majú preukázateľne mafiánsku minulosť….a potom sa čudujeme že nie je koho voliť….prestaňme voliť zlodejov a bláznov a začne sa v politike objavovať viac rozumných ľudí…

  20. v zahranici,vzapadnej europe,vzdy volia stranu ktora nema,namala korupcny skandal,ak sa ukaze ,ze strana mala vo vlade preslapy financne,tak je prakticky nevolitelna,myslim,ze jedine Republika by tento aspekt splnala.
    nepropagujem tuto stranu len konstatujem.

  21. sadro..no na západe by velmi ťažko volili stranu kde má politik mafiánsku minulosť či ďalší posobil v Bielom odpore atď…na západe naozaj ťažko,… toto by dokonca pre niektoré krajiny mohla byť zámienka k denacikácií Slovenska….

  22. V susednom Rakúsku, stačí podozrenie ze politik ma niečo na rovaši, neviem prečo, podá demisiu prečo?Na Slovensku blb prizná ze je plagiator, najmenej polovica vlády sú plagiat a nič sa nedeje.

  23. Anonym 18. decembra 2022, 0:20 – tak, ako absentuje moralka a etika v spolocnosti, absentuje aj v politike.
    A zacina to byt akceptovatelnym standardom. Zial.

    Ak tuto degeneraciu vcas nezastavime, resp. sa nespamatame, pokym je cesta nazad, skody na dalsich generaciach budu fatalne.

  24. Anonym 0:20
    Nie že sa nič nedeje ! Taký špinavec,pardon,jedinec sa ešte otŕča pred kamerou a prehlasuje že on neodstúpi za nič na svete ! Chcelo by to zobrať palice a vyhnať tých prašivcov z parlamentu aj zo Slovenska až do preč !
    Naveky. Tí čo by prišli po nich by si veľmi rychle rozmysleli ako sa budú správať.

  25. budem volit stranu,ktora nemala ziadny korupcny skandal,lidri nekradli,a nestretavali sa so zlocincami ako je kocner,steinhubel alias zalud,nerozpredali elektrarne. a je mi jedno ci to je lavica pravica socialisti,liberali…………

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img