ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Je úplne jedno, či jedinec zápas so zlom „vyhral“, keďže v konečnom dôsledku sme prehrali všetci. 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Byť ústavným činiteľom je hlavne neskutočný záväzok voči občanom. A podľa toho by sa mali všetci ústavní činitelia správať a samozrejme aj konať.

Chápem zásadový postoj Igora Matoviča nepodvoliť sa tým politikom, ktorých považuje za skorumpovaných a škodiacim krajine. Sám som za ostatných asi jedenásť rokov zvažoval, do akých rozmerov sa ešte postavím zlu, korupcii a organizovanej skupine sústavne sa snažiacej o systematickú likvidáciu nielen im nevyhovujúceho média  SOL (napriek snahám sa im ho nepodarilo a nepodarí dostať pod kontrolu), ale aj nášho legálneho podnikania a dokonca aj útokov na osobný majetok. Rozhodoval som sa ťažko a napriek výraznému niekoľkoročnému sťaženiu života a podnikania, som nikdy necúvol.

Moje rozhodnutia ale výrazne a bolestivo zasiahli nielen mňa osobne, ale – a to je najhoršie – aj moju rodinu, teda manželku a syna. Nateraz nemá zmysel ísť do podrobností, no náročnosť života a nebezpečenstvo vyplývajúce z práce a odhodlania zverejňovať pravdu napr. o špinavostiach v komunálnej politike (konkrétnosti a hrozby sú podrobne popísané v materiáloch vytvorených a z bezpečnostných dôvodov uložených na niekoľkých miestach)  a umožňovanie pravdu zverejňovať iným, myslím že dostatočne dokazujú žiadosti autorov materiálov o zachovanie anonymity. Nie len tak, ale z obáv o bezpečnosť seba, ich rodín a majetku.

Mohol som si vždy vybrať aj ľahšiu cestu. Napr. jeden z vtedajších poslancov MsZ mi jasne a zrozumiteľne povedal, že „…neprekazím im to, len im to komplikujem a predražujem. Ide o veľké peniaze. A pozval ma medzi nich s tým, že budem aj ja milionárom…“

Odmietol som nastúpiť do vlaku nielen idúceho po nesprávnej koľaji, ale vlaku, z ktorého sa spravidla vystúpiť nedá. A tak niet kompromitujúcich materiálov, tak hľadajú metódy iné.

Preto chápem, čo asi mal na mysli Igor Matovič a prečo takto nakoniec konal.

Ja som si ale vedomý faktu, že svojim rozhodnutím zasahujem do života „len“ vlastnej rodiny, ktorá si je nutnosti dodržiavania zásad a rešpektovania nie každému  vlastných hodnôt  istá.

Rozhodnutia každého ústavného činiteľa sú však o inom. Spravidla vážne ovplyvňujú životy stoviek tisíc, resp. miliónov ľudí v krajine. A tak vážne rozhodnutia, pred akými stál Igor Matovič, naše životy a budúcnosť Slovenska ovplyvnili fatálne.

Preto zastávam názor, že v takýchto prípadoch u ústavného činiteľa nemôže ísť o osobný zápas, ale o verejný záujem. O celý štát a jeho charakter. Vo výsledku je totiž úplne jedno, či jedinec zápas so zlom „vyhral“, keďže v konečnom dôsledku sme prehrali všetci. 

– – –

Téme sme sa venovali aj tu:

Igor Matovič dnes prišiel doručiť do KP SR svoju demisiu, nakoniec si to však rozmyslel …

Príklad by si mali zobrať z minulosti. Miloš Kopecký to povedal na rovinu už dávno.

Občan chce funkčný štát. A o ten nás stále úspešne pripravujú samotní nami platení politici.

Keď nevymenia noví starých, onedlho vymenia starí nových…


 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. A teraz komentár od slušného a nezaujatého občana.

    Matovič je chorý človek ktorý dávno nemal byť vo vláde a nie to ešte zastávať post ministra financií.
    Jediné čo ho zaujíma je jeho S.R.O OLANO a milióny na účte z volieb. Má strach že keď budú predčasné voľby tak nedostane plnú časť.
    90% poslancov OLANO vie že už sa tam nikdy nedostanú a 3600 eur mesačne im už dakde v skladoch alebo za pásom nedajú.
    Som rád že väčšina slušných občanov už zistila čo je celá strana zač a dúfajme že v predčasných voľbách im ukážu ich vysvedčenie a vyšetrovatelia možno aj rovno číslo cely

  2. Keby sme mali tie zázračné okuliare, ako v tej jednej českej rozprávke, tiež by sme v vo vláde a v parlamente cez tie okuliare videli samé ovčie, baranie… hlavy. Ľudských by ich tam bolo veľmi málo. Koľko je tam normálnych ľudí? Koľkým záleží na občanoch a štáte? Len ja, len ja…

  3. Pobavilo, že igiotovi ide o verejný záujem .😃 Išlo mu vždy len o seba! A o milióny za voľby. Nie je mi ho ľúto. A nie, nechcem návrat smeru. Máme to vo svojich rukách pri voľbách! Len treba dobre vybrať.

  4. Je to predovšetkým o voličoch. Matovič u mňa stratil akúkoľvek dôveru hneď ako sa dostal do parlamentu v r. 2010 v kauze úplatku 20 miliónov za povalenie vlády a na druhý deň vyhlásil, že to bol len fór od jeho kamaráta. Pochopil som, že je to nezodpovedný a vierolomný smrad, ktorý nepatrí do verejného života. Po nahrávke Procházku, ktorého on navádzal na krátenie DPH sa ukázal ako podliak bez škrupúľ. Divadlo pri Počiatkovej vile bolo len zlatým klincom oblbovania ľudí. Napriek tomu to 25 % -ám voličov vôbec neprekážalo a veselo ho volili. No čo už s takými hlupákmi. Tak nám treba.

  5. Ja by som volil Jožka Pročka vždy vie čo robiť a naviac vie ako nato! A keby aj niečo nevyšlo tak by mohol učinkovať v dákej zábavnej relácii napr “aj blbí nechybí”

  6. Dnes bol Igorko bol TV a niečo trepal, že keď začne volebná kampaň porozpráva ako Sulik korumpoval. Tak že takto Matovič bojuje proti korupcii.

  7. Máte koho voliť? Všetci sú rovnakí, jeden za osemnásť, druhý bez dvoch za dvadsať. Ja jedno tvrdí, keby neboli politické strany dotované zo štátneho rozpočtu, bol by pokoj. Nevytváral by sa nespočetný počet politických strán a nebili by sa o výhodné korytá. Už si niektorí brúsia zuby, aby zaujali miesta a budú robiť všetko možné aj nemožné, aby ich získali. Už je to jedno kto bude riadiť tento štát. Môže to byť hocikto z ulice. Ten by asi použil svoj sedliacky rozum.

  8. Pán Majko mýliš sa,neprehrali sme všetci,prehrali ste vy všetci čo ste volili OLANO na čele s trnavským psychopatom matovičom a eštebákom budajom.

  9. Udaj je spinavy estebak,prasacia americka podrztaska,uz ho nezaujima luzenec v seredi,nataral tu par picovin a hlupaci mu to zozrali.

  10. spisi z stb 19. decembra 2022, 22:47 a dalsich 5 „diskutujucich“ – pojem STB, estebak a pod. pouzivas s rovnakym poznanim, ako gramatiku.

    Vysledok je ale rovnaky, VEREJNE SIRIS NEPRAVDIVE UDAJE – akurat tak osieras vsetko, kde sa pohybujes.

    Tieto prispevky tu zostanu len preto, lebo sa moze stat, ze sa niekto rozhodne dat Ti sancu podat vysvetlenie o tych nezmysloch, ktore si napisal.

    Ze si primitiv, nie je ospravedlnenim. A pri tom pocte prispevkov s obdobnym textom je zjavne, ze to robis cielene.

  11. ak tá banda darmožráčov,ktorí si urobili trojtýždňovú dovolenku,urýchlene neschváli rozpočet a pomoc s energiami,keď v januári dostanú ľudia prvé faktúry,tak zoberú do rúk bakule a vidly a povyhadzujú ich z okien

  12. Žijeme to čudnú dobu. Vrahovia o morálke kážu, zlodeji a podvodníci sa vyhlasujú za čestných občanov a pretvarujú sa ako anjeli sveta. Judáši a zradcovia národa sa vydávajú ako vlastenci a spasitelia národa, no a prezliekači kabátov zberba z ulice a kaviarní, paraziti sa vyhlasujú za tzv. „DEMOKRATOV“! A takáto luza dnes vládne Slovensku.

  13. „A takáto luza dnes vládne Slovensku“ – a ja sa pýtam kto ich tam zvolil?Takže kto za to v konečnom dôsledku môže?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img