ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Za škôlkara aj školáka si v Seredi priplatíme

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta /   Na svojom dnešnom zasadnutí schválilo mestské zastupiteľstvo okrem iného aj navýšenie mesačných platieb pre zákonných zástupcov. Za pobyt dieťaťa v materských školách sa poplatky navyšujú z 20 € na 30 € a v školských kluboch detí sa poplatky navyšujú z 15 € na 20 €. Navýšený bol aj príspevok zákonných zástupcov na nákup potravín v zariadeniach školského stravovania.

Od nového roka sa cena desiatej zmení z 0,60 € na 0,75 € a cena obeda z 1,21 € na 1,70 € pre žiakov prvého stupňa a z 1,30 € na 1,90 € pre žiakov druhého stupňa. V školských jedálňach pri materských školách je navrhnuté zvýšenie ceny obeda z 0,90 € na 1,30 € a celodenná strava z 1,54 € na 2,30 €.

 

Príklad mesačných platieb pre zákonných zástupcov:

–  Škôlkar (nie predškolák): 80 €, zvýšenie o 25 €

–  Škôlkar (predškolák – školné neplatí): 50 €, zvýšenie o 15 €

–  Školák na prvom stupni ZŠ, stravník, navštevujúci školský klub detí: 58 €, zvýšenie o 14,80 €

–  Školák, stravník na prvom stupni nenavštevujúci školský klub detí: 38 €, zvýšenie o 9,80 €

–  Školák na druhom stupni, stravník: 42 €, zvýšenie o 12 € a ak si žiak základnej školy objedná aj desiatu, tak ešte poplatok 15 €, zvýšenie o 2 €.

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Spominate si, ako zvysili poplatky pred niekolkymi rokmi a hlavne – na aku vysku ich navrhovali zvysit? Ja si na to spominam dobre. Aj na argumenty slahnute ludom do oci priamo v najlepsich casoch a na vrchole fungovania ekonomiky v state. A v case, kedy vtedajsie vedenie mesta predavalo jeden mestsky majetok za druhym.

    Ozivte pamat a zalovte v archive SOL.

  2. Všade sa zvyšujú poplatky. Odvíja sa to zhora. Keď pán Matovič tak vo veľkom rozdáva nezmyselné príspevky a potom to prehodí na mesta a obce, tak do mestskej kasy tam musí niekto tie peniaze dať a kto iný ako občan. Oni si niečo vymyslia a ty plať. Budú mať rodičia čo robiť aby to utiahli a hlavne, keď majú aspoň dve deti.

  3. to su tie miliony z nasich dani pre ukrajinu pre benderovcov a nam zostane holy matovicovsky kokot,ja dufam,ze ich fico s uhrikom pozatvaraju a vo vazbe utyraju.

  4. Drogy zbrane mafie kto je sviňa prežije. Keď demokraciu tak sľudskou tvárou. Čo môžme čakať od človeka ktorý má 10 či 11 žien neviem koľko detí a je predseda parlamentu. Morálka je v riti, keď ho počúvam v TV ako trepe tak ma napadá že je to hnusný a falošný človek. Pre Slovensko určite nič dobré nespraví akurát podporuje chaos a deštrukciu štátu.

  5. Ty máš krátku pamäť a ešte aj nevieš čítať. To boli časy, kedy ekonomika šlapala. Teraz je štát v ri*i, samosprávy tak isto, hľadá sa, kde ušetriť či navýšiť v rozpočte príjem, kde sa dá. Čiže 1000 a jedno. Ale kopnúť si len tak za klávesnicou je také hrdinské. Ale máš smolu, je to úbohé.

  6. Ale hlavne, že sa rieši zvýšenie platu primátora, ktorý ani ešte nesedel poriadne na stoličke.
    Alebo sa zvyšuje poplatok pre TV Krea, len aby sa pani S mala kde ukazovať. Vlastne táto pani čo robí na MsÚ? Okrem toho ako toto miesto dostala to nikto nevie.
    Ozaj kto pozerá vlastne Kreu?

    Pán Majko. Nechcete spraviť anketu s otázkou: Chceme my občania platiť 12tis za Rtv Krea?

  7. Ve od koho brat peniaze od chudákov a slušných ľudí. Od zlodejov nie. Načo by sa staral tento štát o svojich občanov keď ma toľko starosti s Ukrajinov.Je to smutné. Ale keďže sme na národ taky aký sme nevieme držať spolu. Tak sme aj tak dopadli a bude ešte horšie. Nebojujeme za svoju lepšiu budúcnosť a budúcnosť Našich detí…

  8. Asdf 14. decembra 2022, 6:31 – nuz, obcan ma poslancov – nech sa paci, mate moznost sa ich pytat na hlasovanie a tlacit na nich, aby hajili vase zaujmy a nie zaujmy uzkych skupin ludi.

    Mlade rodiny budu platit vyssie dane, vyssie poplatky v materskej skole, viac za obedy a vlastne vsetko.

    Aby mohli dospelaci mat zakurene v satni na stadione, zaplatene energie, pokoseny travnik a aby poslanci k tomu mali zabezpecenu prezentaciu, aku potrebuju.

    Nezabudnite, volby sice nedopadli tak, ako chceli a volebna kampan sa uz zacala…

    A co sa tyka navrhu rozpoctu – to si fakt myslite, ze za tych par dni od prevzatia funkcii ho urobilo nove vedenie mesta?

  9. Pán Majko. Určite máte silnejší hlas ako ja. Ja keď napíšem e-mail poslancom, tak určite sa mi nikto neozve. Ale Vám…

    Skúste sa spýtať, či je pre poslancov normálne na jednej strane rozdávať: 1500 primátor, 800 (minimálne) pani Slahučková a 12000 Krea. A na strane druhej zdvihnúť stravu detí, aby sme mali na toto.

  10. Asdf 14. decembra 2022, 8:25 – je potrebne naucit sa zaklady demokracie – jeden clovek = jeden hlas. Vela ludi = vela hlasov.

    Rozpocet pripravilo BYVALE VEDENIE MESTA. Vsetko ma zakonne lehoty na zverejnenie na uradnej tabuli, oni to vedeli, len obcan si mysli, ze to sucasny primator.

    Ale aj s tym pocitali. Viete, ked je niekto od revolucie poslancom a z toho dvanast rokov primatorom, vie ako sa veci maju. A aj obcan je zial citatelny a predvidatelny.

    Len sustavny zaujem o veci verejne pomoze.

    Precitajte si moj clanok:

    https://www.archiv2.seredonline.sk/2022/11/28/samosprava-pripravila-obcanov-o-moznost-aktivne-sa-podielat-na-sprave-veci-verejnych/

    A precitajte si aj diskusiu. Aj pod inymi, v ktorych sa samosprave venujem.
    Ulohou novin je priniest informacie. Ze ja idem dalej, aj k radam a osobnym postrehom vychadzajucim z osobnych skusenosti, sposobili v podstate ti, ktori sa jedenast rokov snazili o moju systematicku likvidaciu, kedze som odmietol podvolit sa a noviny v podstate si nechat ukradnut obdobne, ako cyklisticky klub, mladeznicke OZtko a dalsie fungujuce projekty.

    Nastastie ide o jednoduchu a stale opakovanu schemu, ktora je lahko odhalitelna.

    Vsetko je o obcanoch. Ked ti slusni budu mlcat a nechaju si na chrbat nakladat stale viac, nakoniec budu mat nalozene tak, ze ich to zlomi.

    … a vsetko pojde po starom …

    Ako dalej?

    Postavte sa a ziadajte od poslancov presadzovanie zaujmu vacsiny obcanov.
    U nas mate dostatok materialov, aby ste vedeli, kto co kedy a ako. Ignorujte sluby – zaujimajte sa o ciny za posledne desatrocia. Dnes uz su schopni slubit vlastne cokolvek. A urobit aj tak, co chcu a co im vyhovuje.

    Povedane inak – robit budu len to, co im obcania dovolia.

  11. Nedávno v diskusii:
    Anonym 13. decembra 2022, 22:15
    Ano. Pamatame. Aj na Vasu vyzvu, aby to zvysenie primator Tomcanyi nepodpisal. Aj tohto primatora o to poziadate?
    Pripájam sa a pýtam sa tiež. Požiadate primátora Kurbela aby nepodpísal VZN o zvýšení poplatkov?

  12. Anonym 14. decembra 2022, 10:19 – mate pocit, ze sa Vas to tyka? Ak ano, dajte dohromady na zaciatok desat ludi a ohlaste sa. Kontakt na mna je zverejneny.

    Samospravu nezachrani jeden clovek. SOL plni ulohu v informovani verejnosti.

    Pozrite si clanky o zvysovani poplatkov za smeti v minulosti a diskusiu.

    Pozrite si clanky a nase aktivity vo veci spinavej vody.

    Precitajte si clanky a uistite aktivity vo veci nelegalneho zvazania odpadov na mestsky pozemok v Malom haji.

    Ludia sa jednoducho musia naucit zapasit za svoje prava a zaujmy.
    Mate moznost urobit nieco pre seba aj ostatnych. Ak Vam teda vedi stav, ktory poslanci MsZ schvalili.

  13. Nemám problém so stavom, ktorý poslanci schválili. Ale vy máte problém odpovedať na otázku: Požiadate primátora Kurbela aby nepodpísal VZN o zvýšení poplatkov?

  14. Pán Majko,
    Rozpočet schválili poslanci, ktorí tam sedia teraz a nie minulé vedenie. A podpíše ho súčasný primátor a nie minulý.

  15. Hádam nechceme deti kŕmiť za 2e.. Veď bud to varia z nekvalitných potravín alebo je to smiešna chuť a porcia takže nad jedálňou by som sa nerozčuloval.. Len teda budeme radi ak deti nebudú musieť byť po tme a v 16 tich stupňoch v škôlkach ktoré nie sú zateplene lebo načo mestský majetok ekonomicky zhodnocovať?
    A o tom školstve zadarmo by som pomlčal, rýchlim počtom cca rok škôlky vyjde 600e..a ua platia tiež? Iste

  16. Nejde o to, že by sme mali platiť. Rád zaplatím za stravu aj iné. Ale nebudem platiť, ak na druhej strane sa vyhadzujú peniaze. Len zbytočná pani, odmena primátora a Krea sú viac ako 3tis Eur. To je 150 deti kde sa nemusí navýšiť strava. A to je ken špička ľadovca. Ešte máme futbal, basketbal a iné.

  17. Pištino! Rýchlym počtom 600 eur na rok je 50 eur na mesiac. Nájdi k decku opatrovateľku na 8 hodín denne a budeš platiť 600 eur mesačne.

  18. A mne kedy tak plat pôjde rýchlo hore ako vy všetko zdvíhať. 20% tam a na druhy deň zas niečo o 20% a zrazu je to nie o 100% ale o 1000% . Neuveritelne co tu s Nami robíte.. NO ale sme taky sprostý národ ze si necháme si srať na hlavy. A cela EÚ Nás bude naďalej dirigovt a smiať sa aký sme jeb… y… Ako držíme huby

  19. Ukroši majú zadara, utečenci majú zadara, romáci majú zadara, bukvi chcú mať zadara,…
    Len slušné rodiny čo tu chcú vychovať deti – budúcnosť slovenska tých treba podojiť…
    Lepšie sa vystriekať do servítka ako dať život deťom v takejto krajine

  20. Majko! Si ty ale smrad. Tak pred desiatimi rokmi si Tomcanyiho verejne vyzyval aby uznesenie nepodpisal a dnes na to potrebujes desat ludi? Skoda ze nezdvihli ten poplatok na 40 eur. Tebe by to bolo aj vtedy jedno. Tvoj syn uz do MS nechodi.

  21. Ty nechápavý ! Ondrej Kurbel je Majkov človek. Nekritizovateľný. Bývalý primátor bol Majkov nepriateľ č. 1 a teda zodovedný za každú jamu na ceste, starý chodník a vysokú trávu.

  22. Anonym 15. decembra 2022, 0:08 – jediny smrad si tu Ty! Zakerny, vychcany a miesajuci mna do veci, s ktorymi nic nemam.

    Nie som verejny cinitel, nie som poskodeny.

    Odpisujem Ti len preto, aby citatelia presne poznali zakernosti, na akych tu bolo postavene fungovanie samospravy po dlhych dvanast rokov.

    Klamanie ludi vedenim mesta bolo pracovnou metodou a zneuzivanie mestskych novin bolo tak vazne, ze uz za to by mali byt kompetentni potrestani.

    Vyssie je popisana vyska zdrazenia a hlavne vyska PLANOVANEHO ZVYSENIA POPLATKOV za MS v najlepsich casoch statu a mesta – prasata nemali mieru !!

    Dnes je inflacia a vypadky v rozpocte budu vysoke.
    Ano, je to zle, je to smutne, no je to tak. Je to sinusoida a toto vedenie prebralo mesto do doteraz najhorsich casov, ake tu boli. Na zalepenie vypadkov uz nebude co predat.
    A ludia ako Ty si dovolia toto…

    Ale to sme si uz zvykli – nemaj obavy, este hodne veci pohlad na to co bolo a co je, obcanov zmeni a to zasadne.

  23. a 20% dan z nehnutelnosti hore, minule o 100% Hlavne ze bude mat mesto 320tisic vo vacku. Miesto aby obec bojovala za ludi so statom, sa vysere na ludi a zvysuje poplatky na vsetko.

  24. Mesto nebude mať vo vačku nič. Pozri si informáciu RTV KREA z 15. 12. 2022 uverejnenú na stránke mesta pod názvom Rodičia si priplatia. Silia Kováčová vo videu hovorí: My sme dokonca prerátavali, že keby mesto Sereď malo do poplatkov zákonných zástupcov pretransformovať všetko, čo dopláca, tak ten mesačný poplatok v Materskej škole by musel byť 180 eur na jedno dieťa za mesiac. Nepoznáš rozpočet, nepoznáš náklady ale píšeš .

  25. Naklady boli vzdy…zdrazovabie atd..ok…ale KEBY sa nehadzali € do studne menom futbal Skf sered…zafiancovali by sa deti v skolach a skolkach urcite by to padlo na urodnejsiu podu.

  26. Presne tak. Mesto na jednej strane vyhadzuje peniaze na spostosti a na strane druhej chce od nás aby sme platili viac.

    Btw. Ešte počkajme za teplo koľko si priplatíme. Tipujem 100% navrch. Však treba aj tam niečo prihodiť.

  27. Anonym 15. decembra 2022, 14:29 – je mozno spravne, aby obcan (nie je ich vela, koho zaujimaju) poznal aj tieto informacie, no v pripade akejkolvek argumentacie takymito argumentami, sa pricetny clovek musi spytat na to, ake funkcie by mala samosprava zastavat v pripade, ze by to tak nebolo?

  28. Príčetný človek pri tejto argumentácii hlavne pochopí, že mesto na jeho dieťa v MŠ bude platiť 150 eur mesačne a od rodiča žiada 30 eur.

  29. Anonym 16. decembra 2022, 12:27 – zasadna chyba vo vyklade pojmov !!

    „Mesto“ = OBCANIA. Mesto nie je podnikatelskym subjektom a prostrednictvom samospravy naraba len s roznymi danami obcanov.

    Takze MESTO obcanovi da akurat tak velke h*vno.

    Ako teda znie spravny vyklad pojmov?

    Obcania sa prostrednictvom samospravy spoliehaju na rozumne, ucelne a spravodlive (mozeme napisat aj pricetne) rozdelenie spolocnych financii pochadzajucich z dani obcanov tam, kde je financie najviac treba. Napr. s branim ohladu na verejny zaujem.

    Ludia by uz konecne mali rozlisovat, co dostanu od volenych zastupcov, uradnikov ci politikov a co dostanu prerozdelenim toho, co vo forme dani zo svojho realneho zarobku najskor odovzdaju !!

    A mali by sa zaujimat o to, kolko z ich dani ukroji a prezerie sprava tohto rozdelovania a rezia tejto spravy na vsetkych urovniach riadenia spolocnosti.

    Povedane inak a trochu zjednodusene, politik, uradnik, teda to „mesto“ a „stat“ len berie a preziera.

    Takze cim vycsia byrokracia, viac uradnikov s vyssimi platmi a odmenami, drahymi autami luxusnymi budovami a pod., tym viac z vybranych penazi zozeru vyssie menovani a system spravy verejnych penazi a tak tym menej zostane na prerozdelenie nazad tym a tam, kde to je nevyhnutne.

    Pochopene ?
    Kludne moze byt vysvetlene este podrobnejsie…

  30. Veľmi dobre ste to vysvetlili pán Majko. Škoda, že ste sa ako občan neprihlásili ako člen finančnej komisie zastupiteľstva.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img