ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Výsledky policajnej akcie „ADVENT“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  Policajti Trnavského kraja sa od začiatku decembra zapájajú do dopravno – bezpečnostnej akcie ADVENT.

Policajné hliadky sa každý štvrtok, piatok, sobotu a nedeľu zameriavajú najmä na dodržiavanie zákazu požívania alkoholu u vodičov motorových aj nemotorových vozidiel, ale aj na spôsob a rýchlosť jazdy či dodržiavanie zákazu používania telefónov pri jazde. Pozornosť samozrejme venujeme aj chodcom.

 

Za prvé dva týždne policajti zistili dohromady 720 previnilcov, z toho:

604 vodičov áut, 60 motorkárov a 5 chodcov vyriešili na mieste pokutou

38 osôb vyriešili napomenutím

13 osôb prejedná správny orgán

9 osobám zadržali vodičský preukaz

 

ALKOHOL V DYCHU MALO 15 OSÔB

Policajti vykonali pri kontrolách s každou zastavenou osobou aj dychovú skúšku. Pozitívny výsledok vyšiel 5 vodičom a 10 cyklistom. 2 vodiči sa dokonca dopustili trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

 

RÝCHLOSŤ, PÁSY, TELEFÓNY …

339 vodičov prekročilo rýchlosť

68 osôb jazdilo nepripútaných

21 osôb počas jazdy telefonovalo

26 osôb malo zlý technický stav auta

36 vodičov porušilo povinnosti vodiča a iné predpisy v doprave

 

Apelujeme na vodičov aj nevodičov, aby na cestách zvýšili svoju opatrnosť, boli voči sebe tolerantní a aby spomalili nielen na cestách. Všetci predsa chceme prežiť sviatočné dni v pokoji a predovšetkým so svojimi rodinami a blízkymi.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Áno, aj ja patrím medzi nich…..v pondelok okolo 22.30 hod. som išla autom smer od Altisu cez svetelnú križivatku na Šintavu…prázdne cesty, semafory nefungujú, stopka….nezastavila som, prešla….míňala som sa s policajným autom………..v tom momente sa otočili, pustili blikače a rychlosťou blesku ma za mostom zastavili. Neverííííííím!!!!, že oni na tej stopke zastavili, leteli jak keby som niekoho zabila…..platia pravidlá pre všetkých rovnako? Nemali zastaviť aj oni? No neviem, neviem, či som pochybila len ja, ak pochybili aj oni, aké sankcie čakajú ich? Ja som si chybu priznala a pokutu zaplatila….Vraj kamera nepustí, aj pred Lidlom kamery sú…………..záznam by povedal viac………….

  2. Nezastavenie na stopke, keď nie je na ceste iné auto, je taký závažný priestupok, ako keď si prdneš v parku. Ale keď majú pokuty ako ukazovateľ výkonu, tak sa nedá nič robiť.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img