ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Ministerstvo vnútra pokračuje v obnove vozového parku: minister odovzdal nové autá Úradu hraničnej a cudzineckej polície

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MV SR |MM| 27 nových vozidiel dnes odovzdal Úradu hraničnej a cudzineckej polície minister vnútra SR Roman Mikulec. Autá budú slúžiť v Sobranciach a na hraničných priechodoch vonkajšej hranice Schengenu.

Zmluvu (https://www.crz.gov.sk/zmluva/6668618/) na nákup vozidiel v hodnote 579 868,8 eur uzatvorilo Ministerstvo vnútra SR 6.7.2022, pričom ide o jednotný typ vozidla Hyundai i30 kombi 1,5 T-Gdi, ktorý bol obstaraný na základe požiadaviek Úradu hraničnej a cudzineckej polície PPZ SR.

“Verím, že nové vozidlá budú prínosom nielen pre pracovníkov hraničnej polície, ale vo výsledku aj pre ochranu shengenského priestoru, ktorý je v dnešných časoch pod obrovským tlakom,” zdôraznil minister vnútra Roman Mikulec.

„Okrem samotných vozidiel sú v celkovej obstarávacej cene zahrnuté aj pravidelné servisné prehliadky a to na 5 rokov, resp. 150 000 km,“ povedal štátny tajomník MV SR Tomáš Oparty.

Polep “Polícia” na 12 vozidlách je v pôvodnom dizajne a to z dôvodu začatia procesu verejného obstarávania ešte pred jeho zmenou. Ostatné vozidlá sú bez príslušnosti k Policajnému zboru SR v rôznych farbách.

„Zimné pneumatiky na diskoch, tmavé fólie, svetelné a zvukové výstražné zariadenie spĺňajú požiadavky útvaru na zabezpečovanie činností súvisiacich s ochranou hranice,” uviedol riaditeľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície PPZ SR Robert Gucký.

Priemerná cena jedného vozidla s príslušenstvom a servisnými prehliadkami je 21 476,62 eur s DPH.

Začiatkom roka 2023 Ministerstvo vnútra SR očakáva dodávku obstaraných 12 kusov SUV (Hyundai Tuscon) a 15 kusov offroad (Toyota Land Cruiser). V procese vyhodnocovania je tiež verejné obstarávanie na 9 kusov pick-upov, v štádiu podpisu zmluvy je 7 kusov pick-upov. Súčasne  rezort obstaráva 18 kusov štvorkoliek.

V zmysle „Koncepčného plánu obnovy osobných vozidiel MV SR na roky 2022-2031ministerstvo aktuálne obstaráva 4 kusy pancierových vozidiel určených pre potreby Úradu ochrany ústavných činiteľov a diplomatických misií s balistickou ochranou VR9.

V rámci reformy polície plánujeme obstarať 150 ks vozidiel kategórie combi, 12 ks MPV, vozidlá kategória offroad a pick-up, ktoré budú určené pre základné útvary policajného zboru, útvary kynológie a pyrotechnikov,” povedal štátny tajomník ministerstva vnútra Tomáš Oparty.

V rámci obnovy vozového parku plánuje rezort vnútra v roku 2023 taktiež obnovu vozidiel dopravnej polície. Pôjde o nákup výjazdových vozidiel k nehodám ako aj nákup vysokorýchlostných vozidiel pre útvary dopravnej polície, diaľničné oddelenia a okresné útvary.

 

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Táto vláda je tak štedrá, len akosi zabulda na tých čo to všetko ťahajú! Zdaníte nám aj úspory pred dôchodkovým vekom? Nevadí veď žiadne nebudeme mať ocoti

  2. Na to sa peniaze nájdu? Však áno, veď si na to požičiame. 30 rokov nám tu vládne banda zločincov, ktorí beztrestne rozkrádajú a zadlžujú túto krajinu, pritom sa tvária ako by zhltli všetku múdrosť sveta, ako bohovia na Olympe. Čo pán Matovič veľkodušne rozdáva, to majú doplniť občania zvýšením daní, predražovaním… A či budú zdanené úspory? Zdanenie úrokov už zaviedol pán Fico, ochranca ľudí. Všetci sú rovnakí, jeden za osemnásť, druhý bez dvoch za dvadsať.

  3. Prečo sa viac nezdania obchodné reťazce tak ako to urobil orbán? Tento štát dojí len žebrotu a tá je tak blbá že čumí len do telky pred ktorou pindá na systém

  4. Dneska som kukal v TV Hnoj správu že už idú zdaniť aj výhry v lotériách. Teda ak naozaj niekto vyhrá. Normálne už zlodejina toto zo strany štátu

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img