ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Ex starosta Holička sa verejne na slávnostnom OZ Václavovi Jurčagovi ospravedlnil

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šintava / Keď v septembri roku 2015 sme na rokovanie OZ v Šintave na podnet nespokojných občanov prišli s kamerou ani sme nepredpokladali, že videozáznam z rokovania poslancov ktorí pred kamerou rokovali po prvý raz, natoľko zaujme verejnosť. Drvivá väčšina občanov ani len netušila, ako také rokovanie OZ vyzerá a nepochybne záznam vymenili za večerný program v TV a pri pukancoch a pivečku sa pobavili. A bolo na čom.

Poslaním účasti SOL na zastupiteľstve bolo aj do tejto samosprávy konečne priniesť transparentnosť. Obsah rokovania sme nepoznali a ani nezaujímal.

Vtedajší starosta obce Holička sa svojským spôsobom vyjadroval aj k rôznym aktivitám občanov. Spomenul aj Václava Jurčagu a to nie zrovna vyberaným spôsobom. Holička Jurčagu verejne obvinil z vecí, ktoré by síce v krčme veľký rozruch neurobili, no na verejnosti a pred kamerou…

Treba si uvedomiť, že starosta a štatutár obce na rokovaní OZ vystupuje v pozícii autority a pre drvivú väčšinu občanov to znamená prakticky úplnú vieru v to, čo na zastupiteľstve verejne povie.

Pre SeredOnLine.sk a dlhoročný projekt TRANSPARENTNÁ SAMOSPRÁVA  je dôležitý fakt, že práve tento videozáznam bol kľúčovým dôkazom v súdnom spore na ochranu osobnosti Jurčagu proti Holičkovi, ktorý Jurčaga vyhral aj na druhom stupni.

Uplynulo sedem dlhých rokov a Holička sa na poslednom rokovaní OZ na základe právoplatného rozsudku Jurčagovi verejne ospravedlnil.

Ex starosta Holička sa kamere na rokovaní OZ úspešne vyhýbal, čo tiež svedčí o jeho ochote uznať prehru a fakt, že občanovi verejne a bez príčiny ublížil.

Holička bol arogantným „frajerom“ za rokovacím stolom iba v momente, keď viedol rokovanie OZ a iných z pozície moci a tým sily verejne urážal a špinil ich meno. Postaviť sa rovnako odvážne pred kameru aj v momente, kedy súdy uznali oprávnené nároky poškodených, sa neodvážil.

Ani na súdnych pojednávaniach ktorých sme sa zúčastnili a ani pri ospravedlňovaní sa Holička už nesmial…

Zdroj: YouTube

Ani to ale nebolo jednoduché, nakoľko rozsudok sa stal právoplatným a vykonateľným už asi pred tromi rokmi a Holička ho nerešpektoval. Až zásah exekútora a pokuta s hrozbou ďalšej  Holičku  donútili vykonať to, čo mu súd uložil. Vyzerá to teda tak, že vždy to je „len“  a až o peniazoch.

Verbálnym verejným ospravedlnením sa ale vec nekončí, pretože Holičku čaká ešte verejné ospravedlnenie Jurčagovi v Šintavskom spravodaji šírenom do všetkých domácností v tlačenej verzii.

Rozsudky Okresného a Krajského súdu, na základe ktorých sa exstarosta Obce Šintava Holička bol povinný poškodenému Václavovi Jurčagovi  verejne ospravedlniť:

Rozsudok_15C-191-2016

Rozsudok_11Co-237-2019

Foto: (C) Milos Majko, archiv SOL a Transparentná samospráva

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Váhovčanka 13. decembra 2022, 8:18 – co s tym obyvatelia Vahoviec robia?

    Ved si zvolili starostu sadajuceho si na rokovani OZ do hladiska, lebo nema gule viest ho, urad pre Covid opatrenia nechal de facto zatvoreny pre verejnost aj v case, kedy uz ostatni vo svete (vlastne este Cina mala opatrenia) na koronu uz zabudli a pre istotu ste mu do obecneho timu zvolili aj dve sestry. Jedna zastupkyna starostu a druha sefka komisie?

    Uz len vymenit tabulku na zaciatku a konci Vahoviec a budete kompletni…

    … a „drobnost“ – poslanci roky zasadali pod statnym symbolom Madarskej republiky, nevadilo im to a NEPOSTAVILI SA PROTI PORUSOVANIU ZAKONOV.

    Co teda chcete teraz? Aroganciu bud zastavite v zarodku kedy ju zastavit mozno, alebo „akoze ju nevidite“ teda tolerujete, pripadne este aktivne podporujete.
    Vyberte si, ako chcete ist dalej, zatial si realitu zazite na vlastnej kozi.

  2. A v Šintave sa vymenila arogancia za mega aroganciu. Ako to niekto už niekedy písal, že Holička je učeň proti Režnákovej, a to je veľká pravda.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img