ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Vianočné stretnutie členov a darcov MSČK v Pate

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V piatok 9. decembra 2022 sa za účasti starostu obce Pata Jozefa Berčíka, riaditeľa ÚSČK v Galante Jozefa Fekuleho, primárky HTO v Galante Eriky Slobodovej, správcu miestnej farnosti Ladislava Kunu a predsedníčky MSČK v Pate dipl. psychiatrickej sestry Oľgy Haringovej uskutočnilo vianočné stretnutie darcov krvi a seniorov, spojenej s ocenením bezpríspevkových darcov krvi. Striebornú plaketu profesora Jánskeho si prevzal Viliam Tomša a bronzovú Jaroslav Mihula. Predsedníčka miestnej organizácie ČK Oľga Haringová spolu s celým výborom ukončila pôsobenie v MSČK, ktorý pracoval pod jej vedením 35 rokov. Členkami výboru boli Alžbeta Hercegová, Vlasta Bennárová, Jarmila Marcinkechová, Eva Kundalová, Ľudmila Korcová a Ľudmila Drahovská.

Zo správy predsedníčky vyplynulo, že za týchto 35 rokov odovzdali darcovia z miestnej organizácie krv 2526-krát. Okrem pravidelných odberov v obci, chodili jednotlivci ešte darovať krv aj samostatne. Tým sa počet odberov takmer zdvojnásobil. Za tento šľachetný čin patrí našim darcom veľké a úprimné poďakovanie. V štyroch prípadoch boli BDK z Paty vyzvaní darovať krv na záchranu života. Za tieto roky získali darcovia krvi z Paty 5 diamantových, 26 zlatých, 32 strieborných a 38 bronzových plakiet prof. Jánskeho. Okrem darcovstva navštevovali starších členov v obci, uskutočňovali rôzne prednášky, školenia a podieľali sa na kultúrnych a iných aktivitách v obci, kde poskytovali prvú pomoc. Na požiadanie ošetrili viacero spoluobčanov, spolupracovali so základnou školou, farským úradom, klubom dôchodcov, DSS Nezábudka, s dobrovoľnými hasičmi a s DSS Šoporňa – Štrkovec.

V závere svojej správy poďakovala pani Oľga Haringová starostovi obce a obecnému zastupiteľstvu v Pate za dotácie MSČK, dobrovoľným darcom krvi, ako i celému výboru, občanom a sponzorom, ktorí miestnej organizácii nezištne pomáhali. Patrili medzi nich najmä: Ing. Jozef Mészáros z RaVODu Pata, doktorka Erika Slobodová, manželia Viliam a Marta Tóthovci, bývalý starosta obce Milan Čambálik, manželia Kukloví, Šípkoví, Dušan Bennár, Marian Paldan, Bohumil Súkeník, a Lucia Kišová.

Na tomto stretnutí ukončil starý výbor svoju činnosť a bol schválený návrh zloženia nového predsedníctva MSČK v Pate, ktoré bude pracovať od 1. januára 2023 pod vedením novej predsedníčky Márie Ševčovičovej.

Nakoniec odstupujúca predsedníčka pani Oľga Haringová poďakovala všetkým za doterajšiu dobre vykonanú prácu a zaželala im, ale i všetkým obyvateľom obce Pata šťastné a veselé Vianočné sviatky a novému výboru v roku 2023 veľa dobrých ľudí a úspechov. Potom sa všetci družne zabávali. Do spevu a tanca im hrala hudobná skupina Veselí starci.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img