ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Kadeti z BK Lokomotíva Sereď ťahajú v Slovenskej lige fantastickú šnúru 11 zápasov bez prehry!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sobota 26.11.2022

BK Lokomotíva Sereď – RIM Basket Košice 67:43 (23:14, 39:25, 56:32)

Kuníček 15 (2 trojky), Majerník 11 (1 trojka), Sárkány 10, Kiss 7 (1 trojka), Truong (1 trojka) a Hrubý po 5, Náhlik, Mizera a Dobiš po 4, Mizerík a Harčár 0. Družstvo: Streľba z poľa 25/66 (38%), TH 12/19 (67%), 3PT 5/18 (28%)

Komentár kapitána družstva Riša Sárkányho: „Úvod zápasu sme zachytili veľmi dobre. Dostali sme sa do vedenia, no potom sme poľavili v obrane a mali sme veľa zbytočných faulov a problémy na obrannom doskoku. Druhý polčas sme začali rovnako dobre ako prvý. Vytvárali sme tlak v obrane, v útoku sme si posúvali loptu a vytvárali si tak dobré strelecké pozície. V poslednej štvrtine sme ale začali strácať koncentráciu. Napriek tomu sme si dokázali udržať vedenie a dokázali, že máme na vrch.“

Nedeľa 27.11.2022

BK Lokomotíva Sereď – TSM Slávia Žilina 98:52 (28:11, 58:17, 82:35)

Majerník 24 (1 trojka), Náhlik 18 (1 trojka), Kuníček 14, Sárkány 13 (1 trojka) , Kiss 10, Truong 7 (1 trojka), Mizera 4, Mizerík 3 (1 trojka), Kapustík 3 (1 trojka), Dobiš 2, Harčár a Hrubý 0. Družstvo: Streľba z poľa 40/84 (48%), TH 12/20 (60%), 3PT 6/21 (30%)

Komentár Andreja Majerníka: „Úvod zápasu sme zachytili my a od toho sa odvíjal celý priebeh zápasu. Začiatok bol super, ale neskôr sme prestali dominovať na doskoku a v obrane. Stratili sme veľa lôpt zo zbrklosti. Nato, že súper bol v početnom deficite hral s nami vyrovnanú hru do polovice 3tej štvrtiny. Uspokojili sme sa s výsledkom a nechali sa stiahnuť hrou súpera, ktorý hral síce v útoku pomalšie, no na doskoku jednoznačne dominoval a bojoval o každú jednu loptu. Poslednú štvrtinu sme už len v podstate ,,dohrávali“. Nemôžem hovoriť len negatíva na tento zápas, pretože sme mali pekné akcie, ktoré nás držali. Ja osobne by som bol radšej, keby ako družstvo dáme do toho viac. Mal by som oveľa lepší pocit z výhry.“

Tréner Patrik Sarna: Počas víkendu sme sa prezentovali najmä kvalitnou defenzívnou hrou. Ubrániť súpera, ako sú Košice na 43 bodov je veľmi dobrý výkon. Ak sme sa koncertovali na hru a nedopúšťali sa zbytočných technických priestupkov, tak sme boli na ihrisku lepším družstvom. Výborne sa vo svojom prvom zápase za Sereď prezentoval aj Peter Kuníček, ktorý k nám bude do konca sezóny hosťovať z Komárna. Týmto chcem Komárnu poďakovať za veľmi pozitívne jednanie, cením si naše priateľské vzťahy a verím, že táto spolupráca bude prospešná pre všetky strany, no hlavne pre Petra.

V druhom zápase proti oklieštenej Žiline sme od úvodu jasne dominovali. Odohrali sme výborný prvý polčas vo vysokom tempe, o čom svedčí aj polčasové skóre 58:17. V druhom polčase sme však mierne poľavili a so širšiu rotáciou náš výkonnostný rozdiel postupne zanikal. Družstvu nejde nič vyčítať, pretože je to prirodzený jav. Stále sa však musíme snažiť držať koncentráciu a intenzitu hry počas celých 40 minút, pretože ak príde vyrovnaný zápas, v ktorom pôjde o všetko, odohrať len výborný polčas nebude stačiť.

Streda 30.11.2022

B.S.C. Bratislava – BK Lokomotíva Sereď 55:86 (7:21, 25:45, 39:69)

Majerník 24 (13 REB), Kuníček 17 (2 trojky), Sárkány 12 (1 trojka), Náhlik 9 (9 REB, 9 AST), Kapustík (12 REB) a Mizera po 6, Kiss 5 (1 trojka), Mizerík 3, Hrubý a Truong po 2, Harčár 0. Družstvo: Streľba z poľa 34/68 (50%), TH 14/21 (67%), 3PT 4/26 (15%)

Komentár Andreja Náhlika: Zápas sme začali v dobrom tempe, ktoré sa držalo po celý zápas. Na začiatku sme boli koncentrovaní, hrali sme to, čo sme chceli. Ako zápas pokračoval sme mali momenty, kde sme strácali lopty, ale tieto úseky neboli nikdy dlhé a vždy sme sa vrátili k našej hre. Takto sme zápas dotiahli do víťazného konca.

Tréner Patrik Sarna: Odohrali sme kvalitný zápas vo veľmi vysokom tempe. Musím pochváliť aj družstvo súperov, ktoré sa snažilo na nás vytvárať tlak po celých 40 minút a za žiadnych okolností to nevzdali. Veľmi sa mi ich herný prejav páčil. Taktiež chcem pochváliť aj našich chalanov, ktorí k tomu pristúpili zodpovedne a nenechali sa ničím prekvapiť. V obrane sme boli agresívni, v útoku sme hrali rýchlo a dobre sme si posúvali loptu. Vypracovali sme si množstvo otvorených striel, škoda len, že úspešnosť nebola vyššia, tú sme si však vynahradili dôrazným zakončovaním z vymedzeného územia. Verím, že sme na CEYBL dobre pripravení a z Poľska si odnesieme opäť more skúseností a motiváciu do ďalšej práce.

Od 9.12.2022 sa naši kadeti predstavia na druhom turnaji Stredoeurópskej mládežníckej basketbalovej ligy CEYBL v Poľskom meste Ostrów Wielkopoľski.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img