ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

Ustanovujúce zasadnutie OZ v Pate

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Včera, pondelok 28. novembra 2022, sa konalo v Kultúraku u Palušáka ustanovujúce zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Pate.

V úvode slávnostnej časti sa slova ujal staro-nový starosta Jozef Berčík, ktorý vyzval predsedkyňu Obecnej volebnej komisie Martinu Hojgrovú, aby oboznámila prítomných s výsledkami volieb starostu a poslancov obecného zastupiteľstva ( bolo publikované ).

Následne zložil novozvolený starosta Jozef Berčík zákonom predpísaný sľub a od predsedníčky Obecnej volebnej komisie prevzal insígnie. Sľub zložilo aj deväť novozvolených poslancov obecného zastupiteľstva a bolo im odovzdané osvedčenie o ich zvolení.

Počas slávnostnej časti zasadnutia bol odovzdaný bývalým poslancom a predsedom komisií za ich prácu vo volebnom období 2018 – 2022 Ďakovný list a drobný upomienkový dar.

Starosta obce Jozef Berčík vo svojom príhovore na konci slávnostnej časti zasadnutia stručne zhodnotil minulé volebné obdobie a poďakoval sa všetkým poslancom, predsedom komisií, pracovníkom Obecného úradu v Pate a všetkým spoluobčanom obce, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na jej zveľaďovaní a vyslovil presvedčenie, že s novým poslaneckým zborom budú v nastavenom trende pokračovať, nakoľko na „stole“ leží veľa úloh, hlavne investičných, ktoré bude treba vyriešiť pre dobro a k plnej spokojnosti obyvateľov našej obce.

V pracovnej časti na návrh starostu poslanci hlasovaním zriadili sedem komisií obecného zastupiteľstva a zvolili ich predsedov (členov komisií budú voliť na najbližšom zasadnutí OZ).

Predsedom komisie pre výstavbu a životné prostredie sa stal Daniel Čelár, predsedom sociálnej komisie sa stal Viktor Moravec, predsedom komisie pre verejný poriadok sa stal Pavol Vavrek, predsedníčkou finančnej komisie sa stala Monika Kyselicová, predsedom komisie pre kultúru sa stal Branislav Vaško, predsedníčkou komisie pre šport a mládež sa stala Veronika Greinerová. Posledne založená komisia bola komisia na oznámenie funkcií, zamestnaní, činností a majetkových pomerov. Jej zloženie je: Mgr.Róbert Korec – KDH, Róbert Korec – SMER-sociálna demokracia, SNS, Ľubica Javorová – Národná koalícia/Nezávislí kandidáti, Branislav Vaško – Hlas-sociálna demokracia a Bohumil Práznovský- nezávislý kandidát.

Na zasadnutí bol zvolený aj poslanec oprávnený zvolávať a viesť zasadnutia obecného zastupiteľstva počas neprítomnosti starostu. Je ním zvolený poslanec a zástupca starostu Mgr. Róbert Korec. V samom závere zasadnutia bolo určenie platu starostu.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Vyhral spravny clovek , ak by sa do vedenia dostal Valentov nominant Palo, Pata by sa prmenovala na Valentovicovo
    Valenta je stihany za trestny cin Tunel FC Nitra no nezabranilo by mu mozno aj vytunelovat Patu

  2. Dúfam že aspoň jeden z poslancov sa postará o navozene nelegálne skládky na ulici Stara Seredska za zbernym dvorom a pri diaľnici na konci ulice Hajska v časti Dolinky
    Je to na zaplakanie keď idem na bicykli a vidím ako pán starosta porušuje zákon a tvoria sa nelegálne skládky zo stavebným odpadom s jeho súhlasom

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img