ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Podporte zbierku, ktorá zachraňuje životy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Trnavská arcidiecézna charita |MM| Dievča s detskou mozgovou obrnou žilo v dome, ktorému hrozilo zrútenie. Z katastrofálnych podmienok ju v poslednej chvíli umiestnili do charitného zariadenia pre ťažko choré, nechcené deti.

Nad tým, čo Števka prežívala do jej deviatich rokov, krútia ľudia neveriacky hlavou. S ťažkým postihnutím ju rodičia nikdy nezobrali k doktorovi. Žila v dome s vypadnutými oknami a dverami a keďže nedokázala chodiť, nechali ju potrebu vykonávať do postele. Po tom, čo ju odobrala sociálna kuratela, prijali ju v Dome Charitas sv. Jozefa. „Diagnostikovali jej detskú mozgovú obrnu a ťažkú psychickú poruchu,“ hovorí vedúca zariadenia Alexandra Hovancová. „Učili sme ju piť, jesť aj rozprávať. Ostrihali sme jej vlasy, lebo v nich mala hnidy a vši a objavili sme kameň vrastený v hlave. Na tele mala stopy po zahasených ohorkoch, hrýzla ľudí, kričala a stále opakovala, že sa veľmi bojí.“

Závislí od darov
Napriek prognózam lekárov dnes dokáže Števka chodiť. Priamo v zariadení ju rehabilitujú štyrikrát týždenne. „V prostrední, do ktorého sa narodila, bola odkázaná na smrť. U nás našla starostlivosť, ale najmä, veľkú a úprimnú lásku,“ opisuje Alexandra Hovancová. Jediné neštátne zariadenie pre ťažko choré, nechcené deti, má však obrovské finančné problémy. Na účte im svieti mínus 70-tisíc eur, nemajú ani na základné potreby, nehovoriac o cenách energií, ktoré narástli až trojnásobne. „Neviem si predstaviť, kde by tieto deti boli, nebyť charity. Prežiť však dokážeme naozaj len vďaka darcom,“ dodáva Alexandra Hovancová.

Stačia tri kliky
Vďaka Zbierke na charitu dokážeme v tomto zariadení financovať mzdy zamestnancov. Prosíme, podporte zbierku na charitu, aby sme v ten správny moment mohli vstúpiť do života všetkých ľudí, ktorí to potrebujú. Pomoc ľuďom v núdzi môžete podporiť aj prostredníctvom darovacieho portálu:

charita.darujme.sk/zbierkanacharitu2022

ĎAKUJEME

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ono by mohol vstupit do platnosti nejaky zakon, ktory by omedzil pocatie dalsich potomkov ludom, ktori sa nalezite nestaraju o svoje dieta.. alebo rodicov rovno strielat..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img