ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Dohoda vlády s lekárskymi odbormi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR |MM| Výborná správa pre pacientov! Vláda predstavila ponuku na zvyšovanie platov lekárov v nemocniciach, s ktorou zástupcovia lekárskych odborov súhlasili.

Na základe dohody by lekári mali v najbližších dňoch stiahnuť svoje výpovede a nemocnice budú môcť aj naďalej poskytovať plnohodnotnú zdravotnú starostlivosť pre pacientov.

Takto vyzerá dohoda o zvyšovaní základných platov lekárov:

  • lekár bez špecializácie
    koeficient 1,5
    +0,015 rok praxe
    (max. 30 rokov)

lekár so špecializáciou
koeficient 2,5
+0,025 rok praxe
(max. 30 rokov)
od 1.1.2025
+0,03 rok praxe
(max. 30 rokov)

 

Stabilizačný príspevok 5.000 eur pre ostatných zdravotníckych pracovníkov v nemocniciach ostáva v platnosti a zdravotníci, ktorí podpíšu dohodu a zároveň budú mať 1. decembra 2022 platný pracovný pomer v nemocnici, budú mať tento príspevok vyplatený v priebehu decembra.

Zároveň sa im od 1. januára 2023 zvýšia platy na základe zákona, ktorý 5. októbra schválila NR SR.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Sme nadšení našou vládou,problém,ktorí mali rok a pol na stole,vyriešili 3.dni pred uplynutim lehoty na výpovede.Panboh zaplať aj za to.Proste sú to babraci.

  2. Výborná správa pre pacientov? No neviem, pre pacientov sa predsa nič nemení. Naďalej budú čakať mesiace na operácie, zvýšenie platu lekárov negarantuje pacientom ani lepšie chovanie zo strany zdravotníckeho personálu. A kde je garancia, že keď teraz zoberú zvýšený plat a stabilizačný príspevok, že o tri mesiace nezačnú vydierať?

  3. Tak teraz nech očakávajú, že nastane vlna požiadaviek na platy aj ďalších štátnych zamestnancov, ktorí si povedia, keď dostali oni tak prečo nie aj my? A ľudia pracujúci na štátnych zamestnancov sa budú môcť zodrať, aby bolo na ich požiadavky.

  4. A potom prídeš do čakárne ambulancie, kde si objednaný na konkrétne termín a na dverách nájdeš oznam o dovolenke. Banda sprostá. Zvýšenie platu neukončí tupú aroganciu.

  5. Dežo sa strhne z hrôzostrašného sna ,(snívalo sa mu,že po 30 rokoch poctivého dochádzania na pracák, mu po prvý krát ponúkli robotu),tak vstane,je mu nejako teplo,dotkne sa radiátora, je horúci, príde do kuchyne, skúsi pustiť teplú vodu,je horúca,otočí gombík na plynovom sporáku,plyn horí,spotený uteká do spálne a kričí, Arana vstávaj, komunisti sa vrátili..

  6. Každý – slušný a zodpovedný lekár si zvýšenie zalúži, avšak takýto výsledok ?
    Násobne zvýšenie dostanú všetci, rovnako lajdácki lekári ako aj tí usilovní a špičkoví ???
    Také prepálené vydieraníe cez čiaru sa však už aj väčšine občanov zhnusilo
    Drahí lekárski odporári, peniaze ste si vypýtali, a ČO ZA TO ???
    – Budú už naplno využívané drahé operačné sály a dočkajú sa pacienti operácií aspoň počas celého pracovného dňa ?
    – Prestanú krátko poobede odchadzať do svojich súkromných ambulancií – kam si presúvajú pacientov zo štátnych zariadení ?
    – Ponesú konečné plnú – aj trestnoprávnu zodpovednosť za zlyhania a nenávratné škody ? – viď operované iné koleno, oko a pod.., nehovoriac o zlyhaniach ktoré poviedli dokonca k smrti ?

    Zostáva len jedno milí spoluobčania – dajme si svoje služby u pánov doktorov tiež slušne zaplatitť …

  7. Ja by som navrhol hodnotiť vás podľa toho ako sa správate k pacientom ! To by ste však min polovica boli na minimálke

  8. Zasa sme v tom istom kolotoči, ako doteraz. Slováci (občania) sa NEDOKÁŽU zjednotiť, zorganizovať, určiť cieľ a dosiahnuť ho. Lekári za seba. Učitelia za seba! Dopravcovia za seba! Sestričky za seba… pritom majú SPOLOČNÉHO NEPRIATEĽA!
    Rozdeľte sa na 1000 skupiniek a štrajkujete! Určite nepriateľa porazíte!
    Pritom stačí spoločne DONÚTIŤ vládu a parlament, aby umožnili občanom (VŠETKÝM!) rozhodovať v referendách, a aby REŠPEKTOVALI ich rozhodnutia! Boli by sme bližšie k demokracii ako v ´89!
    Namiesto toho sa rozdeľujeme na tých a hentých. Ešte tí sa rozdelia na menšie skupinky, lebo každý chce uchmatnúť niečo pre seba! Nebude snáď bojovať za iného – za suseda! Sme egoistické svine! Načo bude lekárom dvojnásobný plat, keď si nekúpia rožky lebo skrachujú pekári?
    Fakt ste tak sprostí, že to nevidíte z nadhľadu???
    Len ORGANIZOVANÁ jednotka nebude zmasakrovaná!
    Bojujte ďalej…
    Sestričky, pekári, dopravcovia, advokáti, sudcovia…
    A hlavne každý za seba a na svojom piesočku.
    Rozoberú vás na šróbiky!
    Pamätajte!

  9. Sudcovia, lekári, advokáti potrebujú pridať najviac, veď načo toľko študovali. A zvyšná stoka nech má čo si zaslúži.

  10. Strašne sa teším, keď pôjdem na kontrolu a z 2,5 platu dostanem v čakárni kávu. No neviem či ju stihnem vypiť lebo Visolajský zariadi – čo vlastne? (Uvidíme Matovičov otec?)

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img