ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Vicepremiérka Remišová: Investície do vzdelávania sú pre budovanie úspešnej krajiny prvoradé – rozvíjame spoluprácu s poprednými univerzitami Slovenska

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie podpísala memorandum s Technickou univerzitou v Košiciach

MIRRI |MM|  Zapájame vedu, inovácie a potenciál našich vysokých škôl do zlepšovania fungovania štátnej a verejnej správy. Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) podpíše memorandá o spolupráci s poprednými slovenskými univerzitami. Prvou z nich je Technická univerzita v Košiciach. Memorandum o spolupráci s touto prestížnou vysokou školou podpísala vicepremiérka a ministerka investícií Veronika Remišová.

„Investície a podpora kvalitného vzdelávania sú zásadným predpokladom pre úspech Slovenska. Predchádzajúce vlády, žiaľ, nedokázali naplno využiť v prospech štátu potenciál, ktorý môže ponúknuť akademická obec aj odborné a výskumné kapacity našich vysokých škôl. To sme sa rozhodli zmeniť. Máme ambíciu získať pre štát najlepších odborníkov a umožniť študentom našich popredných univerzít získať potrebné skúsenosti a prax, motivovať ich, aby potom svoje poznatky profesne rozvíjali doma, v prospech Slovenska. Preto rozvíjame spoluprácu s našimi špičkovými univerzitami. Dnes som podpísala rámcové memorandum s Technickou univerzitou v Košiciach a už o pár dní za naše ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie podpíšeme memorandá o spolupráci s ďalšími troma poprednými vysokými školami – s Ekonomickou univerzitou, Slovenskou technickou univerzitou a Univerzitou Komenského v Bratislave,“ uviedla ministerka Veronika Remišová.

Memorandum o spolupráci medzi MIRRI SR a Technickou univerzitou v Košiciach (TUKE) podpísala podpredsedníčka vlády Remišová počas návštevy košickej univerzity. Univerzitu navštívila spoločne s komisárkou  Európskej komisie pre súdržnosť a reformy Elisou Ferreirou a komisárom pre zamestnanosť a sociálne práva Nicolasom Schmitom na záver dvojdňového pracovného programu konferencie k Programu Slovensko.

Na základe memoránd s univerzitami odborné sekcie ministerstva investícií zapoja študentov a odborníkov z akademického prostredia do štátnych projektov z oblastí eurofondov, inovácií, štátneho IT či regionálneho rozvoja. „Naším cieľom je, aby pre štát pracovali tí najlepší. A nadaným študentom chceme dať šancu získať unikátne vedomosti a skúsenosti, ktoré ponúkajú iba štátne projekty,” povedala Remišová.

Jednou z oblastí unikátnej spolupráce MIRRI SR a univerzít je napríklad budovanie inteligentných regiónov a miest, a to aj v súvislosti so zmenou klímy a rozvojom štátneho IT a kybernetickej bezpečnosti.

„Inovácie a nové technológie sú, a čoraz viac budú, hnacím motorom rozvoja slovenskej ekonomiky. Sú kľúčové pre prosperitu a lepšiu budúcnosť Slovenska, lebo len dynamické inovatívne odvetvia dajú ľuďom v regiónoch perspektívu a pracovné miesta s vysokou pridanou hodnotou a lepšími platmi. Veľmi ma teší, že práve tu na pôde Technickej univerzity v Košiciach je centrum inovačného ekosystému celého regiónu s celoštátnym dosahom – a to Univerzitný vedecký park Technicom. Jeho súčasť, startupové centrum, ktoré podporuje malé a stredné hi-tech firmy, je príkladom, ako možno prenášať výsledky výskumu a inovácií z univerzitnej pôdy do rozvoja podnikateľského prostredia. Strojnícka fakulta Technickej univerzity v Košiciach sa podieľala aj na vzniku prvého slovenského vodíkového auta a vyvíja ďalšie vodíkové technológie, vďaka ktorým Slovensko drží krok so svetovými inovačnými trendmi,“ dodala vicepremiérka Remišová.

Ministerka investícií taktiež navštívila Košický klaster nového priemyslu – Cassovia New Industry Cluster, ktorého cieľom je prepájať vedeckú a akademickú obec s inovačnými spoločnosťami a rozvíjať tak regionálnu inovačnú ekonomiku.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Aké široké spektrum tá žena zaberá, človek žasne na čo máme ministrov, Remišova vie všetko zvlášť nepotrebujeme ministra školstva.

  2. Hm, kto vie kde skončili tie „investície“, keď zo škôl vychádzajú čim ďalej väčší magori s pančovanými vysokoškolskými diplomami … napríklad Hlúpy Edko, Matelko, mafián Boris, hlúpy šašo Jaro Nadovič s modrou knižkou ………..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img