ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

„SOLIDARITA S UKRAJINOU“ dnešná diskusia s Martinou Felonenko a Mirekom Tódom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sme radi, že sme sa spolu so študentmi Obchodnej akadémie mohli dnes zúčastniť diskusie, ktorú zorganizovalo Múzeum holokaustu v Seredi.

Riaditeľ múzea Martin Korčok viedol diskusiu s mladou,  21-ročnou Ukrajinkou Martinou Felonenko spolu s Mirekom Tódom, ktorý prináša práve z bombardovanej Ukrajiny reportáže a je šéfom zahraničného spravodajstva Denníka N.

Martina sa stala tvárou slovenskej poštovej známky „Solidarita s Ukrajinou“.  Na tejto poštovej známke je motív plačúcej utečenkyne z Ukrajiny, ktorá našla azyl na území Slovenska. Martina na vlastnej koži zažila začiatok vojny a bombardovanie Kyjeva, kde práve žila vo svojom byte. Študentom podrobne opísala moment, keď ju skoro ráno zobudili hlučné výbuchy bomb a rakiet padajúcich na Kyjev, keď zistila, že začala vojna, opísala, čo si dokázala rýchlo zbaliť, útek do úkrytu a pocity bezmocnosti. Ako sa za sekundu všetko zmení, stratia sa všetky sny a človek myslí len na to aby prežil. Emotívne rozprávanie a opis situácie, v ktorej sa Ukrajina ocitla vtisol mnohým slzy do očí.  Počúvať, že v 21. storočí je vojna je ťažké, nie to ešte utrpenie a zabíjanie nevinných ľudí zažiť na vlastnej koži. Práve Martina svojim rozprávaním pomáha mladým ľuďom zistiť kde je pravda, pozrieť sa na veci z iného uhla a vážiť si to čo majú. Zároveň poďakovala ľuďom, ktorý pomáhajú utečencom z Ukrajiny. Momentálne žije s rodinou pri Bratislave, no jej príbuzní a kamaráti zostali na Ukrajine a ona sa denne bojí o to, či vojnový konflikt prežijú.

Novinár Tóda, Martinine rozprávanie priblížil z pohľadu človeka, ktorý do vojnou zmietaných oblastí jazdí pravidelne a stretá sa tam priamo s ľuďmi trpiacimi touto nezmyselnou vojnou.

Obdobných podujatí by malo byť výrazne viac a mali by sa ich zúčastňovať hlavne ľudia, ktorí sa o vojne dozvedajú len z internetu a stále si reálne zabíjanie nepripúšťajú viac, ako hru na počítači.

zdroj foto: Múzeum holokaustu v Seredi

   

Srdečná vďaka za venovanie čitateľom  SOL na obálku a známku, ktorej tvárou sa Martinka z Ukrajiny stala.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. No ked to je dovod aby ta napadol fasisticky sused tak nebudes mat ani problem ked sem k nam behne Orban alebo rusky vymel na tankoch a poriadne to tu preriedi od nacionalnych socialistov (smer sd) a miestnych fasistov (lsns, republika, polka olana a smerodina), kedze skorumpovanost je tu nasa specialita.

  2. Ked sa nevies dockat oslobod sa sam vola sa to Migracia, na slovensku benzin, nafta je nasadni nacerpaj a poobede si v Budapesti, budu tam nadseni…

  3. tie znudene tvare studentov, ktorych tam nasilu natlacili hovoria za vsetko. Ale inak fesna devocka ta ukrajinka, stala by za hriech :). Na insta ma pekne fotecky v nocnej kosielke :). Podla jej socialnych sieti ma prekrasny zivot, netrpela nudzou.

  4. Dalo sa cakat hlavne podla zavistlivej mentality slovakov ze k tomuto pride, ze bude pribudat takychto komentarov na Ukrajincov. Ja som hlavne rad, ze sa Ukrajinska armada nevzdala, ze hrdo a statocne bojuju za svoju vlast a vdaka nim zatial zijeme v bezpeci. Drzte sa Ukrajina a statocne bojujte proti ruSSom co su hanba europy a celeho sveta s putlerom na cele. Slava Ukrajine!

  5. pre Anonym 26. novembra 2022, 16:27
    Ukrajinská armáda??? Už dávno neexistuje. Jediné čo Ukrajinci do vojny dodávajú, je mäso do mlynčeka. Zbrane sú zo západu, tisíce žoldákov tiež, miliardy z USA, končia najmä v kase amerických zbrojoviek, ďalšie miliardy z Brussellu, ukrojené vlastným občanom končia bohviekde, ale všetci sa máme tešiť ako pridrbaní, nie? Jediní, kto na túto vojnu kruto dopláca sú obyčajní Ukrajinci a občania EU. Lebo sme si nechali nadiktovať sankcie, aby sme sa strihli od Ruska a z USA dovážali 4x drahší plyn. Za chvíľu z Ruska nedovezieme nič ale nevadí, veď kolenačková politika sa zopár hajzlom vždy vyplatila. Čo tam po ďalších miliónoch chudobných. Vojna na Ukrajine nie je a nikdy nebude našou vojnou. A s rečami typu, nebyť hrdinských ukrajincov, už by sme ich mali tu choďte do pi.e. Obyčajné talafatky.

  6. Anonym 27. novembra 2022, 13:55 – svojvolne ste do diskusie vlozili link na video – dopiste, kto je AUTOROM tohto videa pozostavajuceho zo zostrihu inych videi – titulky vo videu totiz absentuju.

  7. Aha, je to v rozpore s cenzurou ktora tu v tomto blogu vladne. Tak tu dam nieco co nieje v rozpore s cenzurou.
    „SynBio“ znamená syntetická biológia. Ak korporácia vyvinie technológiu na zmenu génov, ktorá sa vstrekne do vášho tela a natrvalo zmení vaše chromozómy tak, aby boli niečím iným ako plne ľudským, zmenili vás na čiastočne syntetický organizmus. Podľa existujúcich zákonov USA a súdneho precedensu môže mať táto spoločnosť nárok na duševné vlastníctvo k vášmu fyzickému telu, čo by z vás urobilo otroka tejto spoločnosti.

    Práve teraz prebieha legálna vojna, aby sa zistilo, či injekcie mRNA, ktoré menia ľudské chromozómy, udeľujú vlastnícke práva na duševné vlastníctvo organizmu spoločnosti, ktorá injekciu vynašla. Advokát Todd Callender v súčasnosti vedie túto právnu bitku v snahe zabezpečiť si status sebavlastníctva vlastného tela, princíp, z ktorého pramení celá filozofia slobody .

    Co ak takýto zákon schvali aj EU?

  8. Anonym 27. novembra 2022, 21:49

    Dobrý večer. Pane potrebujete urgentné odborné vyšetrenie. Nechajte sa presvedčiť niekym komu dôverujete, vyhľadajte pomoc.
    Dnešná moderná medicína dokáže Váš stav stabilizovať, zmierniť prejavy a vrátiť Vás takmer plnohodnotne naspäť do života.

  9. Niektorí vcetne Majka vedia ako ušetriť. V kratkej dobe cena covid vakcin bude zvýšená o cca 400 percent – ​​rozdiel v cene bude vraj hradený zdravotnými poisťovňami. Plandemia pokracuje s napadom ako tunelovat poistovne a statne rozpočty. Takze Miloš a kto chce viac usetrit šup šup na dalsiu davku, lebo bude drahsia.

  10. K Majkovi…….
    ak si hovoríš že si novinár tak netrep hovädziny a nepýtaj sa dokiaľ je v blázinci priepustka a pod. Vulgárne a hrubo nadávaš ľudom za ich názor. Zdrž sa nie si múdri a ani najmúdrejší, Tvoje príspevky sú hodné trestného podania za urážku, Možno sa aj dočkáš. Poznám viac blogerov ale tí od Teba sú slušní.

    Teraz k Ukrajinke,
    Nikto ju tu nevolal, mohla sa vrátiť domov do blahobytu. Jedla len chlieb a paštétu, bola v izolácii pre koronavírus, štát ju choval, ubytovával, tak je to jasné, že musí zato platiť. To je zaujímavé, že nikto v karanténe sa nesťažoval len Majko a a Ukrajinka- chudinka.
    To je zaujímavé : brýzga na SR a chce tu žiť. Je tu spústa protizákonných imigrantov, nikto sa nesťažuje. Je známe, že Majko im poskytuje aj ubytovanie a svojimi článkami len rozdúchava vášne a nevraživosť. Keď mu je ťažko u nás , na Ukrajine by bolo asi lepšie.

  11. Načo je to dobré? Na nič.studenty tam sedia len preto že nemusia byť v škole.a tie hovienka čo tam prednášajú akurát tak v tom zasratom múzeu môžu byť.

  12. NEVERIM, ze moze byt niekto tak jeb.nu.ty, ze uveri takymto pitchovinam. Takyto clovek by mal byt zbaveny svojpravnosti.

  13. Tak Slovak je raz taky.
    *Dobroprajny (dopraje len sam sebe)

    *Mierumilovny (rad si kopne do slabsieho)

    *Chapavy ( za svoj osud moze niekto iny)

    *S vysokou sebareflexiou ( vsetko prekukne ale v zivote to dotiahol to az k lopate)

    *vie sa ocenit ( nebude na sebe makat a vzdelavat sa ale pozaduje pecene holuby do ust a 2tisicovy plat)

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img