ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Začala sa Najväčšia potravinová zbierka. Podporia ju aj futbalisti Spartaka

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Trnavská arcidiecézna charita |MM|  Zamestnanci a dobrovoľníci charity prichádzajú už desiaty rok na predajne obchodných reťazcov, aby vyzbierali trvanlivé potraviny a drogériu pre ľudí v núdzi. Začala sa Najväčšia potravinová zbierka na Slovensku. Potrvá do nedele.

Nakupovanie potravín môžu ľudia v týchto dňoch spojiť s pomocou pre núdznych. Najväčšiu potravinovú zbierku na Slovensku organizuje Tesco v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou a ďalšími štyrmi organizáciami. Na predajniach obchodného reťazca prebieha od štvrtka 24. novembra do nedele 27. novembra, verejnosť do nej môže prispieť aj online, a to až do 23. decembra. Ide o jej desiaty ročník, na čo upozornia v niektorých prevádzkach aj zlaté balóny s jubilejnou desiatkou.

Do potravinovej zbierky sa môže zapojiť každý bez ohľadu na veľkosť podarovaného nákupu. Pre tých, ktorí nevedia čím majú prispieť, budú pripravené vzorové balíčky potravín v rozličnej hodnote. Vítané sú strukoviny, cestoviny, ryža, káva, čaj, med či instantné ale aj hygienické potreby, ktoré bežne využíva každý človek, ako aj plienky a ďalšie hygienické potreby pre deti. Darovanie potravín je jednoduché – stačí ich po zakúpení odovzdať na vyznačené miesto za pokladničnou zónou alebo priamo do stánku, v ktorom čakajú zamestnanci a dobrovoľníci charity.

Vlani sa podarilo vyzbierať 89 ton potravín. Charita nimi podporuje ľudí v nepriaznivej sociálnej situácii a pomáha aj vo viac ako tristo zariadeniach pre opustené a zdravotne hendikepované deti, týrané ženy, osamelých či nevládnych seniorov. Vďaka potravinovej zbierke vydáva Trnavská arcidiecézna charita potravinovú pomoc rodinám a jednotlivcom v núdzi, pomáha rodinám a obetiam domáceho násilia v Centre pomoci človeku v Piešťanoch a pripravuje raňajky pre ľudí bez domova v Centre pomoci človeku v Trnave. Prostredníctvom farských charít distribuuje túto pomoc aj na juhu a severe arcidiecézy a podporuje nimi aj ľudí z Ukrajiny, ktorí našli dočasné útočisko v Trnave a okolí.

Do potravinovej zbierky sa zapoja aj futbalisti Spartaka Trnava, ktorí spoločne vyzbierali obnos peňazí. Na čele s kapitánom Martinom Mikovičom nakúpia v piatok popoludní potraviny a drogériu a osobne ich odovzdajú na predajni v Trnave. Inšpirovať k takejto pomoci  chcú aj fanúšikov a ďalšiu verejnosť.

„Veríme, že aj v dnešných, ťažkých časoch sa nájde dosť ľudí, ktorí radi pomôžu a zo svojich finančných prostriedkov darujú potraviny tým, ktorí nemajú to šťastie zadovážiť si ich sami,“ hovorí riaditeľ Trnavskej arcidiecéznej charity Miroslav Dzurech. Z roka na rok podľa neho stúpa počet ľudí, ktorí sú odkázaní na potravinovú pomoc. „Do skupiny ľudí, ktorým pomáhame, pribúdajú aj ľudia s vyšším vzdelaním, nie sú to už len ľudia bez domova či ľudia odkázaní na sociálne dávky. Každá pomoc sa preto ráta,“ objasňuje Miroslav Dzurech.

Viac informácií o Tesco zbierke nájdete na https://www.charita.sk/potravinova-zbierka-2022/.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. za komunistov by to bola velka hanba aby sa tu robili zbierky pre slovensku chudobu,robili sa zbierky,ale isli mimo slovensko do rozvojovych krajin.a terez sme tou rozvojovou krajinou mi,uz nemame ani samanov,pardon lekarov.sme to dopracovali,vivat kapitalisticko americka demokracia.

  2. Za komuša len kokot žil tak ako dnes žijú bezdomovci. Len špinavá cirkev si v dávnej minulosti prihrievala polievočku a aj dnes si prihrieva polievočku na somároch ktorým sa pracovať nechce. Cirkev peniaze nemá a hrá sa na spasiteľa kde berie peniaze ta cirkev Ježišova.

  3. cirkev je najvacsia a najspinavsia firma na svete,neplati dane,obrovske obraty,napriek tomu nie su platcovia dph,ziadne registracne pokladne,dan zo zisku nic,neplatia.stat v state, mafia v ruchu.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img